Fiber dağıtım kutusuyla evim arasında maksimum 15 metre mesafe var. Sokağın karşısındaki binalara fiber kablo çekildi ve kutular takıldı. Fakat benim binaya kablo çekilmedi ve kutu takılmadı. Sokakta kutulama yapan arkadaşlara sordum. Proje yöneticisi burada değil falan dediler. Sokak krokisini, fiber dağıtım kutusu ve fiber çekilen binaları vs işaretledim bunları ekleyerek destek talebi olarak ilettim fakat bir ilerleme yok. Bulunduğum binada aktif 2 gigafiber talebi var. 15 metre kablo neden çekmezler gerçekten anlamak zor. Kablo kutu parası neyse vereyim. Evden çalışan biriyim yardımcı olabilecek birileri varsa bana ulaşabilir mi? Destek Numarası: 84729195
Merhaba @m.h , konu hakkında uzmanımız ilgili ekiple iletişime geçmiştir. Sizi bilgilendireceğiz. Gelişmeleri turk.net/oim üzerinden takip edebilirsiniz.
şu durumu daha açık bi şekilde paylaşırsanız seviniriz…bu şekilde talebi olan çok insan var…
mesela arkadaşımın solu ve karşısı gigafiberli ama bir sokak yüzünden ilçesi değişiyor…eğer bunun oluru varsa buraya yazın ki bilelim…komple sistem çekmek yerine böyle tekil başvuruları birkaç metre kablo çekerek karşılayabilirsiniz diye düşünüyorum.
İlçe değişimi büyük bir sorun, her ilçe çalışmalar için ayrı izin vermektedir, eğer ilçe belediyeniz ile herhangi bir anlaşma yapılmamışsa size kablo çekilemez, arada 5 metre bile olsa sorun çıkar.
Arkadaşlar aynı ilçe, aynı mahalle ve aynı sokak. Sorun bu zaten aynı sokakta bazı binalara gigafiber kablosu çekildi ve bina içi gigafiber kutuları yerleştirildi. (7 binada var, 5 binada yok) Benim bulunduğum binaya da kablo çekilmedi ve kutu takılmadı. Binalara dağıtım yapan dışarıdaki optik dağıtım kutusu ile bulunduğum yer arasında maksimum 15 metre var. Destek talebinde fiber ekibinden yanıt bekliyoruz şeklide bir cevap vermişler. Bir gelişme olursa buraya da bilgilendirme için yazarım.
O zaman 1-2 aya çekerler size de, benim bir tanıdığımda aynı durum oldu, 2022 yılında onun sokağına geldi GigaFiber, ama binasına gelmedi, başvuru yaptık, 2 ay içinde onun binaya da kablo çektiler.