Gigafiber ping sorunu

Hepinizi merhabalar. 1 hafta öncesinde evime Gigafiber bağlandı, normalde online oyun oynamam ancak dün arkadaşlarım oyuna girdiğimde aşırı pingim olduğunu gördüm oyunu oynatmayacak kadar ping vardı. Daha önce bu sorun ile karşılaşmış olanınız var mıdır? (5G Wifi ile bağlanıyorum yakın zamanda cat6 kablo alacağım)
Opera Anlık Görüntü_2023-01-12_154755_www.waveform.com

Merhaba, Foruma Hoşgeldiniz.

Öncelikle konuda belirttiğiniz üzere Wifi ile internete bağlanmak her zaman olması gerektiğinden daha fazla bir ping süresi ekler fakat resimde görünen “bufferbloat” testinin sonucuna bakacak olursak modeminizde SQM özelliğinin olmamasından ve ya kapalı olmasından kaynaklanan bir ping artışı mevcut.

Modem modelinizi bizimle paylaşırsanız SQM özelliğinin desteklenip desteklenmediğine bakıp size çözüm yolu sunabiliriz.

1 Beğeni

Bir hatırlatma yapayım, SQM için Router olması lazım. Bunu destekleyen modem hiç duymadım.

zyxel p2812hnu-f1

kendisi openwrt yüklenebilen bir modem. Ama sqm için önermem işlemcisi çok tırt cihazın. Bridge mod için ideal

Üstteki mesaja yazmıştım. Çünkü OpenWRT’den bahsedilmemiş :+1: Ayrıca OpenWRT yüklenebilen modem modem özelliğini kaybediyor bildiğim kadarı ile. Yanlışsa düzeltirim…

Pardon ben sqm diyince openwrt ye gittim direkr :smiley:

Normalde doğru dediğiniz. Yukarıdaki p2812 openwrr kurulabilen ve dsl portu kullanılabilen nadir modemlerden. Lantiq chipsete sahip bir cihaz

Hocam hoş buldum sağolun. Bende Türknetin verdiği ZyXEL VMG3625-T50B var. Fiber için nasıl reset atacağım biliyor musunuz? VDSL kısmına mı giriş yapacağım ETWAN kısmına mı? Belki o yardımcı olur.


Hocam kablo ile ms bu şekil

Alışkanlık olmuş direkt modem yazıp geçmek. Router olarak bahsetmem gerekiyordu haklısınız.

2 Beğeni

Bence bu değerler iyi ve size oyunlarda ping çıkaracağını sanmam. diğer arkadaşlar da görüşlerini söylesinler belki benim bilmediğim bir durum vardır.

Kablo ile bağlanmak bu durumu çözdüyse büyük ihtimalle size bufferbloat yaratan Wifi ile bağlanmak.

1 Beğeni

hocam kablolu aldığım sonucu yazdım bir bakar mısın.

Selam @Kergitleee, bu değerler gayet iyi görünüyor. Özel olarak ping sorunu yaşadığınız bir oyun var ise tracert testi daha sağlıklı bilgi verebilir.

bu ping değerini kablo ile aldım. şimdi cat6 kablo siparişi veridm odam uzakta olduğu için. kablo ile tekrar bakacağım ping’e

Bilgi paylaşmanızı bekliyorum :raised_hand: