Gigafiber performansından memnun değilim

Daha geçeli 3 hafta oldu. 15 Yıllık Türk Telekom kullanıcısıydım. Baktım daireme gigafiber kablo getirmişler yeni fakat daha aktif olmamış. Neyse geçeyim şimdi alt pakete sonra yükseltirim dedim. Vdsl 80 mbps pakete geçtim. Sözleşmeyi imzaladım modemlerinide aldım. Kurulumu yaptım o da ne? Modeme 56mbps geliyor. Online işlemlerden yazdım çözeceğiz falan filan dediler. Çözümüde nasıl yaptılar biliyor musunuz? Altyapı sorgulama ekranından 80mbps yi 48e düşürerek. Neyse dedim idare ederim ama edilecek gibi değilki. İnternetime sürekli drop giriyor. Ne oyun oynayabiliyorum ne youtube a girebiliyorum ne de maç izleyebiliyorum. Dedim yine yazayım bunlara . Bunlar yine yapıcaz filan dediler ve öyle bir cevap verdiler ki… YAPAMIYORLARMIŞ ! bir internet servis sağlayıcı sorunumu çözemeyecekse neden onu tercih edeyim? Dedim gigafiberi bekliyim bari kendi altyapıları ya düzelir dedim. 1 hatfa önce geldiler kurdular gigafiberi. Adama dedim ki abi böyle böyle oluyor dedim bunda olmaz dimi dedim. Bu bizim altyapımız öyle şeyler olmaz dedi. Bende tamam dedim. Şu an kullandığım internet rezalet. Sürekli drop giriyor hiçbirşey yapamıyorum. Türk telekomda 12 mbps adsl2+ kullanıyordum drop nedir bilmiyordum ya . Kullandığım modem airties rt 205 di çift antendi teki bozuktu bundan iyidi ya. Gelip kendi altyapısını çekiyor ama hala drop giriyor. Adama dedim test yaparmısınız rica etsem bir sorun var mı diye adam yoktur olmaz diyor var işte. İstediğim her siteye giremiyorum çünkü ya dns alamıyor ya ip alamıyor. Benim bu drop sorunum ne zaman çözülecek?

Merhaba @Hs1905, öncelikle karşılaşmış olduğunuz bu durum nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim.

Yukarıda belirttiğiniz durum sizin düşündüğünüz gibi değil :frowning: TurkNet olarak kullanıcılarımıza altyapılarının desteklediği maksimum hızları veriyoruz. Sizin bahsettiğiniz durum bizlik değil… Biz altyapı sorgu sayfasında çıkan değeleri size veriyoruz. O sayfayı yerleşik operatör tarafından sistem üzerinden verileri çekerek alıyoruz. Yanii altyapınız ne destekliyor web sitesinde ne görüyorsunuz buna asla TurkNet müdahale edemez… Sadece TurkNet değil diğer İSS’lerde müdahale edemez :frowning:

Ortada bir sorun var. Bu sorunu detaylı olarak baktırmak ve incelettirmek gerekiyor. Bana müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden iletirseniz size elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya destek vermeye çalışırım.

2 Beğeni

Telefonunuzda nperf uygulaması üzerinden tam test yapıp ekran görüntüsü paylaşır mısınız merak ettim sizin hız testi performansınız nasıl diye :flushed:

1 Beğeni

@Hs1905, müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden bekliyorum. Size yardımcı olmaya çalışacağım.

Bende gigafiber kullanıyorum Frankfurt ta pingim 30 İstanbul’da 0-1 Arası download 900 upload 940 arası ve sıfır sıkıntı yaşadım sizin modeminizde ont cihazında yada kablonuz da sorun olabilir

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkürler @Oguzhantutkac :pray:

1 Beğeni

Evet modemde veya kablolama da sıkıntı oluşmuş olabilir… fiber optik bağlantı yoğunluktan hava şartlarından vs minimum seviyede etkilenir.