Gigafiber modem tavsiye

Arkadaşlar merhaba yakın zamanda gigafibere kavuşucam bildiğim kadarıyla TurkNet modem veriyor zaten ama turknetin verdiği modem çok iyi değil şunu alırsan daha iyi olur diyebileceğiniz bir modem var mıdır. Bİldiğim kadarıyla dsl olmasına gerek yok zaten sadece router alsam yeterli olur.

Forumda ki arkadaşlar genelde keenetic öneriyor ama ben hiç kullanmadım.

Asus RT-AX55

https://www.amazon.com.tr/dp/B08F74YX99/ref=asc_df_B08F74YX991624442580000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B08F74YX99&linkCode=asn

Bi Keenetic hero dsle bakın derim butceniz yetiyorsa cok iyi bir modem

1 Beğeni

Merhaba @yusufensar, bu tamamen şahsi fikrim… Bence hiç modem almayın. Size vereceğimiz modem ile hizmetinizi kullanmaya başlayın. Eğer memnun değilseniz bir arayış içerisine girin derim.

Ekstra bir külfet olmasın sizin için :frowning: Bir çok kullanıcımız bizim verdiğimiz modem ile internet erişimini gerçekleştiriyor ve bir sorun yaşamıyor.

1 Beğeni

TEŞEKKÜR EDERİM. 2.4 ÜZERİNDEN TAHMİNİ KAÇ HIZ ALIRIM SİZCE acaba

1 Beğeni

Bağlantı gerçekleştirdikten sonra konuşmak daha faydalı olur. Şimdi ben size ne söylesem doğru olmaz :frowning: Farazi konuşmuş olurum.

3 Beğeni

Merhaba @yusufensar

Router önerilerimden :
TP link AX10 - AX20 - AX50 - C80
Keenetic giga - viva - speedster

İpv6 için şuan C80 modelin çalıştığını gördüm. TurkNet’i tercih ettiniğiniz için teşekkürler. :pray:

3 Beğeni

Ne kadar alırsın wifi de bilmem ama eskiden bişey gönderirken wp de falan mobil veriye bağlanırdım hızlı gitsin diye artık wifi ye bağlanıyorum. :slight_smile:

Gigafiber gelse sen tercih etmez misin :sweat_smile:

1 Beğeni

Merhaba @hasanali
Benim şuan gigafiberle ilgili herşeyim hazır 2 tane 1 gigabit 5g ve AX lı modem ve router var ve üstüne cat7 kablo var onu ont bağlar ve direk modemlere hız veririm. :wink:

2 Beğeni

Herkese de modem seçerken faydasını düşündüğüm bu resmi bırakıyorum.


Arkadaşlar biz bunları düşünürken bazı kişiler gelecek yıl wifi 7yi gözler önüne sürmeyi düşünüyor…

1 Beğeni

2.4 te 100 de görebilirsiniz 50 de kullandığınız cihaza bağlı.

Yanılıyorsam düzeltin ancak gigafiber bir gpon bağlantı değil mi? Eğer öyle ise modeme ihtiyaç var mı ki? Yani lazım olan bir gpon terminali (fiberden gelen sinyali ethernete çeviren cihaz) ki onu da zaten TurkNet kuracak. Sonra ondan direkt olarak bir routera bağlayarak interneti dağıtmak mümkün değil mi? Yani modemden ziyade kaliteli bir routera para harcamak daha mantıklı sanırım.

1 Beğeni

Evet router gerekli ve genelde routerlar modemlerden daha ucuz oluyor.

1 Beğeni

Ben de modem derken router kastettim ağız alışkanlığı olmuş biraz