Gigafiber mi geliyor?

Merhaba arkadaşlar benim bu konu ile ilgili farklı bir teorim ver belki türktelekom altayıpısı altında gigafiber verebilirler bunuda kendi santrallerimiz kullanıyoruz diyebilirler çünkü TurkNet halen tt altyapısı altındaki 200 500 1000 paketleri açıklamadı

1 Beğeni

İnşallah gelir sizin oraya bizim oraya da keşke uzman biri gelip de konuşsa

1 Beğeni

Benim adresimde fiber bağlantı yok. Sadece vdsl var. o yüzden bu teori zor gibi duruyor.
Daha önce de söyledim yine söyleyeyim. Adresime fiberi getiren ilk firmayla gider taahhüt imzalarım hemen.

1 Beğeni

Valla bende aynı kafadayım. Vdsl’i TT getirdi onunla devam ettim. Resimde de göründüğü gibi henüz hazır olmasa da SOL mahalleye giriş yaptı, 3-5 aya kapıya dayanırlar. Eminim ki gigafiberden önce gelecektir.

1 Beğeni

Ahhh ahhhh SOL beni de öyle heveslendirmişlerdi. Normalde vdsl çıkıyordu. 2 metre önümden fiber kablosu geçiyordu. Karşı binayı fibere geçirmişlerdi. 44 daire varsı orada… bende konuştum en az 6 abone olacak dediler getirmemiz için bizim bina da sadece 5 daire var en fazla 3 abone potansiyeli var. Oda fiyatı uyarsa maximum… sonrasında sizde yazan potansiyel ibaresi çıktı. Dedim herhalde o politikadan vazgeçti o yüzden altyapısında bu sonuç çıkıyor diye aradım konuştum. Sorgu ekranında çıkanı söyledim. Olmaz ama biz başvurunuzu alalım ekipler incelesin dönüş yapalım dediler. Bende 4 bina yanyanayız toplamda 20 hane yapar. Binalarda bitişik dedim. Gerekirse kutunuzu ben buraya koyun onlarıda buradan bağlayabilirsiniz dedim. Fakat 2,5 aydır dönen yok. 10 gün sonra TurkNet gigafiber kablosu döşeyince bıraktım peşlerini… işin kısası altyapıyla heveslendirdi yine vermeden kaçtı. Eğer bu şartlardan daha iyise durumunuz işler değişebilir

1 Beğeni

Merhabalar, sorgulama ekranındaki değişiklik sorgulanan bölgenin plan/çalışma listesinde olduğunu ifade ediyor. Herkese “20 ay” ibaresi çıktığının farkındayım. Ortalama süreler hakkında da çalışmalar devam ediyor :pray:

5 Beğeni

Merhaba aynı binada benim dairede ve Türknetli bir dairede çıkıyor 20 haftaya kapnızda yazısı fakat diğer dairelerde çıkmıyor bunun nedeni nedir? Binadaki bütün dairelerde hatta planda olan sokakta ya da mahallede çıkması gerekmez mi 2 bloklu apartmandayım yan blokta bile çıkmıyor?

1 Beğeni

Talepte bulundu iseniz bir nevi ön bilgilendirme için ortalama bir tarih verilmiş olabilir. Kendimden örnek vermem gerekirse benim bulunduğum lokasyonda gigafiber hayal diyebilirim. Talepte bulunmama rağmen 20 hafta bildirimi almadım.

3 Beğeni

Ben de gigafiber talebinde bulundum benim ekran da aynı sonuç göstermiyor

Valla hocam kendileri bilir. Şimdilik verdikleri cevap, çalışma başlarken ekiplerimiz sizinle iletişime geçecek deniyor.

Bir taraftan TT’a da bastırıyorum. Onlarda 3 ay önce talebi almış, çalışmalara devam ediyorlarmış. Hoş asıl baskıyı TT’a yapıyorum, çünkü evimin önünde VDSL kabini var, haliyle oraya kadar gelen bir fiber hat var, maksimum kapasitede VDSL hız alıyorum. Hani ftth ile arada ki tek fark ankastre ve modem arası 20 metre bakır kablo olması diyebilirim ama yine de fiber internetin tadı başkadır diye düşünüyorum.

Zamanla göreceğiz hangisi önce gelecek veya hangisi gelmeyecek. Fakat şunu biliyorum, ilk gelene taahhütü basacağım.

Vdsl in ulaşacağı yere ulaştığını düşünüyorum artık… en fazla 35b standadı ile 300/100 mbit olur. Ona da fiber varken yatırım yapmazlar. Fiber bağlantının hali hazırda 1000 mbit i çok rahat veriyor ki 2.5 gbit 10 gbit ler çok rahat konuşulabilir. Geleceği olan bir teknoloji… vdsl de bile upload sınırlaması olmasın şu anda bile 150/50 mbit yapabiliyor. Bir çok kişinin işini görebilir… 1000/1000 tamamen bir çok kişi için bir heves… günün sonunda film izleyecek. Facebook a ınstagrama girecek. İkide haber sitesine girecek günü bitirecek kişi sayısı fazla ki… özellikle bir çok gençte gördüğüm şey sosyal medya da iki hesap açıp biri iki online işlem yaptılar mı sanıyorlar ki interneti bilişimi çözmüşler. Boş işlerde çok kullanıyoruz. Youtuber olmayı marifet bilmiş bir zümre ile karşı karşıyayız… araştırma inceleme bir şey öğrenip kendini geliştirme… program yazma gibi şeyler uğraşan yok. Çok küçük bir zümre haricinde bu hızları hakkıyla kullanabilecek çok az kişi var diye düşünüyorum

1 Beğeni

Bilgilendirmeniz için teşekkürler Alperen bey,
Daha önce başka bir forumda yine TurkNet yetkilisi Antalya’da daha kazı çalışmalarına vs başlamadıklarını yazmış. Peki şu an durum nedir? Kazı çalışmaları, izinler vs başladı mı?
Zira 20 hafta kısa bir süre. Bu sürede ne kadar aşama kaydedilebilir


Bendede Aynı Muhabbet 20 hafta sonra evinizde diyor

Ben de dün destek kaydı açmıştım, 100Mbit üstü paketler icin. Bu sabah cagri merkezi aradı yıl sonuna kadar adresinize gigafiber getirmeyi planlıyoruz diye. 20 hafta buna tekabül ediyor sanırım. Sorgulamadan ben de baktığımda simdi 20 haftaya gigafiber evinizde yazısı çıkıyor

Edit: Adres İstanbul Kadıköy 19 Mayıs Mah. Komşular icin “20 haftaya gigafiber ifadesi çıkmıyor”

1 Beğeni

Sizin adınıza çok sevindim. Hangi ilde oturuyorsunuz peki? İstanbul, ankara ve izmir dışında mısınız?

1 Beğeni

Altyapı hizmetini sorguladığımda arka planda şöyle bir cevap dönüyor (Yazılımcı arkadaşlar bilir).
Orada şöyle bir parametre var. “IsGigaFiberPlanned”: false,. Yani sistemde olan cevabı yazmak yerine elle yazdıkları birşey gibi gözüküyor. O yüzden bana inandırıcı gelmedi.

{
  "ServiceResult": {
    "Code": 0,
    "Description": "",
    "Message": "",
    "ResultType": 0
  },
  "Result": {
    "FiberServiceAvailablity": {
      "IsAvailable": false,
      "IsGigaFiber": false,
      "MaxCapacity": 0
    },
    "IsGigaFiberPlanned": false,
    "VAEFiberServiceAvailability": {
      "Description": null,
      "IsAvailable": true,
      "MaxCapacity": 0,
      "MaxCapacityServiceType": 0,
      "NmsMax": 0,
      "Type": 3
    },
    "VDSLServiceAvailability": {
      "Description": "",
      "IsAvailable": false,
      "MaxCapacity": 0,
      "MaxCapacityServiceType": 0,
      "NmsMax": 0,
      "TnRealSpeed": 0
    },
    "XDSLServiceAvailability": {
      "Description": null,
      "FiberStatusId": 0,
      "IsAvailable": true,
      "IsExistedCustomer": true,
      "IsIndividualFiber": false,
      "MaxCapacity": 0,
      "NmsMax": 0,
      "TnRealSpeed": 0
    },
    "YapaServiceAvailability": {
      "Description": "Yapa hizmeti verilemez ancak yapa yatırım yapılacak santral.",
      "IsAvailable": false,
      "IsIndoor": false,
      "IsTurknetStatusActiveForSantral": true
    }
  }
}
1 Beğeni

Bu kısma değil altta ki true kısmına baktığımız Zaman görüyoruz :face_with_hand_over_mouth:

Bende baktım böyle bende de falseydi o kısım. Bizim bura sene başından beri planlamada çok defa sordum. Hangi kısımdan anlaşılıyor tam olarak?

Anladığım kadarıyla false gizleme için true ise gösterilmesi için gereken komut. Ben kontrol etmedim ama bende 20 hafta bilgisi de görünmüyordu

Kimse boşa sevinmesin daha öncedeki yılda 4 ay sonra gigafiber sizde diye ibare koydular baktılarki yetişemiyorlar işin altından kalkamıyorlar apar topar kaldırdılar o yazı içeriğini yazıdan ibaret kalır yine :slight_smile:

4 Beğeni