Merhaba, Ne Hız Alırım sayfasından sorguladım, gigafiber bağlantı çıktı ve aynı sayfadan üyeliğimi başlattım. Evrakları da hallettim. Aktivasyon için TT Ekibi yönlendireceğiz yazdılar ve bugün aradı ekip. Kutudan daireye kablo çekilmediği için kurulum yapamayacaklarını söylediler. Bu hizmetin de onlar tarafından yapılacağını sanıyordum.
Bu durumda ben bu hizmeti kimden alacağım, ne yapmam gerekiyor. Bunun bilgisi bana kayıt aşamasında neden verilmedi?
Bu konuda @alperenatici yardımcı olacaktır. Kutu yeni konulduysa aktivasyon işlemleri daha tamamlanmamış olabilir. Kesin bilgi için beklemenizi rica edeceğim.
Selamlar @hllbrhmkr, foruma hoş geldiniz GigaFiber sandığınız kutu yerel sağlayıcıya ait olabilir. Sorgulama sonucunda yerel sağlayıcı fiber hizmetini görüntülediğinizi düşünüyorum. Hizmetinizi kontrol ettiğimde yerel sağlayıcı fiber altyapısı üzerinden 100 mbps ile aktivasyonu sürecinizin başladığını görüyorum
Teşekkürler. TurkNet websitesi üzerinden sorgulama yaptığım için TurkNet’e ait olduğunu düşünmüştüm. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Varolan yerel sağlayıcı kutu üzerinden internet bağlanmasında yardımcı olunamıyor mu ya da TurkNet benim adıma yerel sağlayıcıdan bu hizmeti talep edemiyor mu?
Bu aşamada ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.
Altyapınız yerel sağlayıcınınmış yani TT. Bu süreçte TurkNet ile iletişime geçip bağlantınızı yapabilirsiniz. Altyapınız TT olduğundan alabileceğiniz maksimum hız 100Mbps olacaktır. Ancak kutudan dairenize neden kablo çekilmediğini bilmiyorum.
Türk telekom altyapısı ile fiber kullanılırken kablolamayı türk telekomun yapması gerekiyor ancak bazı bölgelerde farklı operatör kullanıcılarından kablolamayı yaptırmalarını isteyebiliyorlar.
Bu durumda yapacağınız türk telekom ilçe müdürlüğüne gidip ücretsiz olarak fiber kabloyu alıp elektrikçiye çektirmek olacaktır.
Davet kodu
TurkNet 'e abone olurken davet kodu kullanırsanız 6 ay boyunca indirim kazanırsınız.
Davet kodu: IUS72HD99ORX