Gigafiber küçükçekmece

Cennet mahallesinde gigafiber aktif edildi fakat yanyana olan binalarda aynı drop fiber kablo çekilmesine rağmen bir binada 1000 mps görünürken yan binada 200 mps görünüyor neden bu şekilde ayrım var normalde bakır altyapıda alışık oldugumuz santralden uzaklık kavramı gigafiberde de mi geçerli üstelik bu sefer mesafe farkı yok denecek kadar az yani yan binadan bahsediyoruz sonuçta.

Fttb yapılmış bazı altyapılar gigafiberde bizim binada da öyle ama 1gigabit hızları görebiliyorum hala bir de ileride ftth altyapıya dönüştürülecek demişlerdi

1 Beğeni

Hocam bu dediğim binalara da FTTH çekildi.Ona rağmen bu şekilde bir fark var.Aynı türknetin kendi gigafiber kabloları.Mh temsilcileri santral vs dedi ama yani yanyana olan binada nasıl bir fark varsa artık anlam veremedim

O zaman bilmiyorum bizim binada binaya kadar fiber geliyor ordan da cat6 ile eve geliyor

Ben de kçekmece oturuyorum. Geçen hafta bizim binaya da kablo çekilip kutu takıldı ama henüz aktif olmadı. Sizin ne kadar sürede aktif oldu?

1 Beğeni

hocam ben yenimahallede oturuyorum.Cennette dükkan var onun için sormuştum. Cennette sorun yaşandığı için 4-5 ay bekleyen de oldu 1 ay bekleyende aktifleşmesi için.Yenimahalle ve yeşilovayı en geç 1 ay içinde aktif etmeyi planlıyorlarmış.

Yeşilova’da oturuyorum bende. O zaman 1 aydan önce hiç umutlanmayayım :slight_smile:
Peki daireye kadar fiber kabloyu TurkNet mi çekiyor?

1 Beğeni

hocam açıkçası yenimahalledeki ekip haziran ayının ortasında da aktif olabilir diyor açıkçası tam net bir şey demek zor ara sıra bakmanızı öneririm.Eğer suanda TurkNet müşterisi değilseniz abone olacağınız sırada ODX58TB82ABM kodumla abone olabilirsiniz bu sayede 1 ay ücretsiz kullanım yapabilirsiniz.

1 Beğeni

Evet hiçbir ekstra ücret ödemeden modem parası vs kurulum ücreti olmadan tüm her şeyi TurkNet ekibi yapıyor dairenizin içine kadar çekecekler.

1 Beğeni

Çok teşekkürler bilgi için. Abone olduğumda verdiğiniz kodu kullanacağım

1 Beğeni

Ne demek hocam ben teşekkür ederim.En baştaki O harfi olacak bazen sıfır ile karıştırılabiliyor.Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olmak isterim özelden ya da burdan mesaj atmanız yeterli.

Saygılar.

Güncelleme:1 TEMMUZDAN İTİBAREN TÜM GİGAFİBER PAKETLERİ 1000 MPS OLARAK DÜZELTİLDİ.