Gigafiber kotası var mı?

Merhaba arkadaşlar 1 hafta önce binama gigafiber kutusu çekildi altyapı daha aktif olmadı sizce ne zaman aktif olur? Asıl sorum gigafiber herhangi bir kotası var mı sitesinde sınırsız yazıyor ama yine de her şeyin olduğu gibi gigafiberin de bir sınırı vardır sanırım. Tahmini sınır ne kadardır?

Benim tahminimce 50 TB aylık sınırları vardır.

Size kaç lazım :slight_smile:

Kendim vdsl ile zamanında 10.8tb görmüştüm Max. Son 12 ayda 47.9 TB download / 2tb upload kullanim sağlamışım.

Arayan soran, hizmetimi kapatan olmadı şu zamana kadar, olacağını da sanmıyorum…

1 Beğeni

Bilgisayarımda oyun bulundurmak istemiyorum baskasini oynayacağımda birini silip diğerini indiririm diye düşündüm yani haliyle günde diğer kullanımlarımı da sayarak 300gba yakın veri akışı aylik 9tb problem olmaz herhalde?

Eğer SSD’nize indirecekseniz, diskinize yazık.

1 Beğeni

TurkNet CEOsunun bu soruya cevabı şu şekilde oldu: "Bizden aldığı interneti mahalledeki diğer kişilere satmaya çalışmadığı sürece herhangi bir sınır uygulamıyoruz. " şeklinde cevap vermişti.

1 Beğeni

Her ay düzenli 20tb indirme yapın dilerseniz, görelim biz de eylemler ile söylemler birbirini tutuyor mu diye :slight_smile:

Merhaba, kota sınırlaması kalktığından itibaren sınırsız olarak verilmiştir.

1 Beğeni

20 TB olsada kimse birşey demez o zaman? Nedense bazen bunlar bana göre sadece görsel bir rakamdan ibaret gibime geliyor.

TT ve SOL tarafında aylık 10tb+ trafiği olan arkadaşlarımın aboneliklerinin sonlandırıldığını gördüm. Gerçek hayattan örneklerle söylüyorum bunları. TurkNet’te limitsiz kavramı gerçekten “limitsiz” ise harika. Eğer aksi bir durum var ise, yakın zamanda yaşayarak göreceğiz bunları zaten.

Benim şimdiye kadar o denli bi trafiğim olmadığı için test etme fırsatı da bulamadım.

Aboneliklerin niye sonlandırıyorlar?

Bireysel bir kullanıcının ayda 10tb üzeri veri trafiği olması onlara göre normal değil. Kurumsal paketlere geçmeleri gerekiyor bunun üzerine cıktıklarında

Benim kullanımlarım buralara kadar geldi ve artıyor daha… Kusur görürler mi?
Adsız

10 tb ise zaten ulaşmak kolay değil. Trafiği ve hatta bağlı cihazlarıda kontrol edip gerekeni yapmışlardır. Normal bir kullanıcı üstüne alınmasına gerek yok bence

Sana birşey olmaz Erdem :slight_smile: özellikle upload kullanımın az değil ama illegal bir durum tespiti ya da arkadaşımızın dediği gibi 10 tb kadar ulaşan bir kullanıcıya detaylıca bakarlar

2 Beğeni

TurkNet tarafında herhangi bir kısıtlama yok. Sizin için hiç yok. İyi günlerde kullanın hizmetinizi :pray:

4 Beğeni

İllegal kullanım derken?

1 Beğeni

O paketler sınırsız ise aslında karışmamaları lazım. Ayrıca eğer gerçekten yüksek kullanım yapanları veya illegal (muhtemelen korsan içerik indirenleri kastediyorsunuz fakat hangimiz indirmiyoruz ki) içerikleri paylaşanları inceleme ihtimalleri olduklarını söylediniz. Eğer bu doğruysa o zaman hepimizin gizlilik hakları ihlal ediliyor demektir. Facebook rezilliği gibi ve diğer büyük şirketlerin gizlilik diyip, aslında gizliliklerimiz ihlal etmeleri gibi. Bu aynı hatayı Apple’da yapmadı mı?

İllegal derken. İnternet hattınızı komşular ile paylaşıp kullandırmak demek istedik. İnternet hizmetinizi başkaları ile sınırsız kontrolsüz paylaşmak bu zamanda başınıza büyük işler açabilir. Bunu da göz ardı etmemek gerekir. Ayrıca tüm internet trafiğini isterse devletin güvenlik birimleri liste halinde talep edebilir.

2 Beğeni