Gigafiber için gerekli altyapı saglayıcısı

Merhabalar, TurkNet yapa ağındayım. yaklaşık 1 ay önce türktelekom mahallemdeki bütün sokaklara bina girişine kadar fiber getirdi. girişe dolap konmad sadece kablo çekildi yakın zamanda gelip kurulum yaparlar dendi fakat benim merak ettiğim konu türktelekom gelip fiber bağlantı yapması durumunda 100mbps mi alırım yoksa yapada olduğumdan TurkNet fiber sayılıp gigafiber mi olarak kullanmaya devam ederim. yada şuanda kapıya kadar gelen fiber kabloyu türktelekom gelirdiği için vae sayılıp 100mbps olacagından fiber kabloyu TurkNet çekersemi gigafiber olarak algılanıyor

ayrıca kuzenim binasına türktelekom ve süperonline hat çekmiş ama sistemde altyapı sorgusunda gigafiber çıkmakda. şimdide teşekkürler

Turktelekom um getirdiği fiberde 100 mbit olarak alabiliyorsunuz henuz turk telekom 100 mbit üstü tarife sundamdığından ötürü ilerde farklı paketler çıkarlarsa o zaman alabilirisiniz. TurkNet Gigafiber için Türknetin kendi fiberini getirmesi gerekiyor. Kuzeniniz Superonline fiber noktasında Superonline 1000 mbit hizmet veriyor bende onu kullanıyorum açıkçası TurkNet site olarak basvuru yapmamıza ragmen gigafiber getirmeyince Superonline ı aldım. Açıkçası sorunsuz gayet stabil kullanıyorum ve memnunum. Fakat TurkNet Gigafiber in hem fiyat hemde upload hızınında 1000 mbit olmasından ötürü avantajlı. superonline tarafının artısı olarakta müşteri hizmetleri gerçekten çok başarılı telefonla ulaşılabiliyor ve anında çözüm üretilebiliyor daha hızlılar ama fiyatı 400 TL. Turknette 139 TL su an .

Türk Telekom Fiber altyapısı üzerinden yalnızca VAE Fiber paketi tanımlanır ve maksimum 100 Mbps hız alabilirsiniz. TurkNet tarafından santralden dairenize kadar fiber çekilirse GİGAFİBER hizmetinden yararlanabilirsiniz.

2 Beğeni

anladığım kadarıyla başvuru yapmam gerek gigafiber getirmeleri için yoksa tt üzerinden 100mbps yapa kullanmam gerek

umarım gigafiber tez zamanda gelir , belliki ben dikkat etmedim ayrıyetten 1 adetde turknetin kutusu vardı teşekkürler

Turknetin kutusu var ise muhtemelen gigafiberdir

TT Fiber gelirse YAPA değil VAE hizmeti verilmektedir. Adresinizi özel mesaj üzerinden il / ilçe / mahalle olarak iletirseniz sizin ilgili birime talebinizi iletebilirim.

1 Beğeni

üstad özelden dönüş sağladım

Merhaba @caferkitay, bulunmuş olduğunuz bölgenizde GigaFiber hizmetimizin olup olmadığını sizin için kontrol edebilirim. Bana özel mesaj üzerinden il,ilçe,mahalle ve sokak bilginizi açık bir şekilde iletir misiniz?

1 Beğeni

Dönüş sağladım üstad