Gigafiber için buattan telefon kablosu yanında fiber drop sarı kablo çekme bina içi hazırlık sorusu hak

Arkadaşlar selamlar. İstanbul Zeytinburnu ilçesindeyim. Gigafiber kablolar döşeniyor 2,3 ay a işlemler biter ancak bina tabi ki fibere uygun değil.
Bina girişinde ki gigafiber kutusundan çıkacak kabloyu kuruluma gelecek ekibin apartman içerisinden geçirtip daireye sokup görünür şekilde geçirip tüm evimde dolaştırıp bağlamasını ve evimde kötü bir kablo manzarası görmek istemiyorum açıkcası ancak 1 Gbit e de hayır tabi ki denmez :slight_smile: Bilen dostlara sorularım şunlar;

*İnternette Sarı fiber kablo frp drop kablolar mevcut. Bu kablolardan alıp. Telefon hattının olduğu buattan bu kabloyu geçirebilir miyim ? Bu kabloyu TT kullanıyor Gpon cihazda, Turknette de aynı mı bu kablo ?

*TurkNet kutusuna kadar bu frp drop sarı kabloyu bıraksam gelen ekip kutu ve evde jak çakıp direk bağlantı verebilir mi ? Bu jak çakmayı yapabiliyorlar mı ? Yoksa illa biz döşemeliyiz mi diyorlar ?

G657A2 kodlu fiber kablo alıp kendiniz çekersiniz kutuya kadar…gelen ekip sinyal kalite kontrolü yapar bağlantıyı sağlar…G657A2 kodlu olmasına dikkat edin :+1:

2 Beğeni

Cevap için çok teşekkürler.

100m kablo kaç 5 katlı eve yeter mi acaba? her daireye tabi

1 Beğeni

TurkNet’in kullandığı drop kablo bükülme ve kırılmalara karşı Türk Telekom’un drop kablosundan daha dayanıklı.

Sarı olan kablolar çok dayanıklı değil, manuel sonlandırma yapıldığında da arızalanma ihtimali yüksek çünkü boylamasına esneyen bir kablo.

Bükme Testi

1 Beğeni

Şansımı sarı kablodan yana deneyeceğim. Kayıp olursa düz usul girerler eve kendi kablolarıyla ama 1000 mbit yerine 800 olsun düzgün bir kablolama olsun görüşündeyim şahsen.

1 Beğeni

Hız konusunda o şekilde bir fark olmaz.