Gigafiber Hız testindeki hızı alamıyorum

2 gün önce TurkNet Gigafiber internetim aktif oldu. Hız testlerinde almam gerek hızları alıyorum. O konuda bir sıkıntı yok. Fakat tarayıcıdan indirme yaparken 10 MBps’yi, Steam’den indirme yaparken 20-30 MBps’yi geçemiyorum. Dün Valorant indirirken ara sıra 110 MBps’yi görüyordu. Onun dışında hep yukarıda belirttiğim hızların aynısı. Açıkçası çok önemli değil benim için ama bir sorun olmasını istemiyorum. Genel bir durum mu bu?
Hız testi sonucum bu. Düz hesap 923/8=115 MBps almam lazım:

Merhaba @kadirbeskardes steam indirme sunucunuzu İstanbul olarak değiştirerek tekrar dener misiniz. İyi günler dilerim.

2 Beğeni

İndirme sunucum İstanbul. Sadece Steam için değil bu arada. Valorant indirirken de genel olarak 30-50 MBps idi.

1 Beğeni

image

powershell ya da cmd’yi yönetici olarak çalıştırıp “netsh interface tcp show global” yazın Receive Window Auto-Tuning Level off ise “netsh int tcp set global autotuninglevel=normal” yazın.

Bir de ben linux’te daha hızlı indirme yaptığımı keşfettim siz de deneyebilirseniz windows ya da driver sorunu olduğu ortaya çıkar

“Receive Window Auto-Tuning Level : normal” zaten hocam. Linux çözümünü şu an için deneyemem ama daha sonra belki.

1000mbps hızı şuan için bir çok sunucu destekleyemiyor/kaldıramıyor.
o yüzden bir şey indirirken sürekli 900+ hızlarında indirmez belirttigin serverlarda.

Steam’den bir şey indirirken kesinlikle Türkiye’yi seçmeyin, ABD-New York - Los Angeles seçip deneyin. Hızınızın otomatik olarak min500 oldugunu göreceksiniz.

Onun dışında tarayıcıdan vs 900+ hız almanız çok nadirdir , Microsoft vb sitelerden ancak 600 küsür hızları görürsünüz.
Valorant indirirken hiçbir zaman 900 küsür göremeyeceksiniz çünkü İndirme launcher’ı çok farklı, bazen 0’a düştügünü bile göreceksiniz, ki bu sizle alakalı degil launcher ile alakalı bir durum.

Ekstra olarak bir bilgi vereyim, 900+ sabit hızı görebileceğiniz tek yer Torrent dosyasıdır. Kaliteli bir torrent dosyasını indirmeye koyarsanız sabit 900+ hızı görürsünüz.