Gigafiber hız testi yapınca wifi kopması

Merhaba

Dün gigafiber bağlandı ve aktif edildi. Fakat şöyle bir sorun var. Herkes telefondan kullanırken sıkıntı yok. Fakat herhangi bi cihazdan hız testine girdiğim anda 2. 3. Saniye wifi kesiliyor testde yarıda kalıyor. Modem kırmızıya dönüyor sonra yanıp sönüyor ve totalde 3-4 dk içinde internet geri geliyor. Ve Macbook cihazımı açar açmaz wifiye bağlandığında aynı şekilde internet tekrar kesiliyor. Sebebini anlıyamadık. Ara arada böyle 3-4dk süren kopmalar oluyor. Herhangi hız tesi yapmaya çalıştığımda testin ortasında veya bazı cihazlardan interneti kullanmaya başladığımda kesiliyor internet ve 3-4 dk içinde geri geliyor kısacası. Aradığımda bana aktivasyonun bitmediğinden kaynaklandığını söylediler. Ama hız testi yapınca kesilmesi falan bana anormal geldi.

Kablo döşenirken ilk duvar içindeki hattan ilerletildi sonra oradan yetişmeyince döşedikleri kabloyu duvar içinden geri çıkarıp açıktan çektiler. Ama duvar şçinden kabloyu çekerken kabloya çok fazla kıcvet uygulayıp halat çekee gibi çektiler. Aynı kabloyu tekrar açıktan kullandılar. Kablonun hasar alabileceği de aklıma geliyor ama öyle olsa hiç kullanılmaz sanırım. Bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olsun.

Merhaba, hizmetinizi kontrol ettiğimde GigaFiber dönüşüm işlemlerinizin devam ettiğini görmekteyim. İlgili birimimize konuyu ilettim, ekiplerimiz süreç ile ilgili sizinle iletişime geçecektir.

Anlıyorum, fiber hattın bağlanmış ve kullanıyor olmama rağmen panel üzerinde hala özgür iletişim paketi gözükmekte ve teknik bilgiler kısmında doğru bilgiler gözükmemekte. Bu bir sorunmudur yoksa aktivasyonun tamamlanmaması ile mi alakalıdır ? Ortalama ne kadar sürücektir? Çünkü bilgisayarı açınca sürekli internet kesilmekte, hız testine girdiğimde internet kesilmekte ve ara ara sürekli gidiyor. Aktivasyon dışında bir problem olmasından şüphelendim o yüzden sormak istedim.

İlginiz için teşekkürler.

Dönüşüm işlemleri tamamlandıktan sonra paket, hız bilgileriniz güncellenecektir. Sürecin ne zaman tamamlanacağına dair bilgi almak adına ilgili birimle iletişime geçtim. Geri dönüş aldığımda sizi bilgilendireceğim. Rica ederim :blush:

1 Beğeni