Gigafiber hız sorunu hk

Merhaba yaklaşık 1 haftadan fazla oldu Gigafibere geçiş yaptım fakat wifi üzerinden pc de 359 mbps telefonda 130-135 mbps civarında oluşuyor.
Binaya gelen ve odaya kadar fiber kablo ve ip6 modem verildi

Akşam kuzenime gittiğimde orada aynı telefonla wifi hızım 300 mbps üzeri görünüyor .

Veri kaybı heryerde mümkün ama 1000 mbps 130lara düşmez düşünüyorum 500 diyordjm artık neredeyse 300lere razı konuma geldik

Hızımın maksimum seviye ulaşması için desteğinizi bekliyorum

Kablolu test yapmalısın, Wifi ile tam performans zor.

Selamlar @uzakulke, kablosuz testlerde hızınızı etkileyen birçok faktör vardır. Bu sebeple kablosuz yapılan testler ile arıza tanısı konulamaz. Hız probleminizin olduğunu düşünüyorsanız kablolu olarak test gerçekleştirmeniz gerekiyor. Kablolu olarak en iyi performansı alabilmeniz için 5ghz kanalı üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. Cihazınızın WiFi kapasitesi ve sinyali etkileyecek tüm durumlar hızınızı belirleyecek en önemli faktörlerdendir.

Kablolu test yaptığımda da 600ler 700ler civarı çıkıyor bağlantıda 5ghz nasıl seçeyim modem kendi karar veriyor😉 arayüzüne girip 2.4fgz kapatmam mı gerekiyor?

WLAN Band Steering’i kapatmassan 2.4 ile 5ghz yi birbirinden ayıramazsın modem kendi otomatik atar. Bu ayarı modem arayüzüne kapatıp 2’ye ayırabilirsin ve binanızda wifi kullanımı sizin hızınızıda çok etkiler modemin yerini değişebiliyorsanız deneyin derim.

@uzakulke, modem arayüzüne giriş yaparak işlem sağlayabilirsiniz. Forum profilinizde müşteri numaranızı paylaştıktan sonra buradan bilgi verir misiniz?

Merhaba ben de ilk gigafiber e geçtiğimde 400-600 arası kablolu bağlantı ile hız dalgalanıyor diye bir türlü de üstüne geçemiyor diye şikayet oluşturmuştum , sorun laptop ın ( Alienware 17 R3 - 2016) bu kablolu bağlantı ile bu kadar yüksek hızı kaldıramaması çıktı , özellikle dowload 400-600 arası , upload 800-900 gibi yüksek çıkıyordu , bu yüzden laptopdan olabileceği aklıma hiç gelmedi , ne zaman desktop ı kablo ile bağladım , download - upload 900 ün altına düşmedi. Çok da dert etmeyin , torrent dahil bu kadar yüksek hızı kullanabileceğiniz servis de pek yok zaten. Bir yıla yakındır kullanıyorum ,bunun yarısı olsa da rahat rahat yetermiş.

Kablolu test altta görebilirsiniz.

Elbette kablosuz testleri etkileyen birçok etmen var ama modem dibinde yaptığım test ( 140-160 civarı ) ile farklı TurkNet kullanıcı evinde modemin yan odasından yaptığım testten ( 250-300 civarı) düşük çıkması bence normal değil.
dowload değeri düşük çıkarken upload değeri neden 2 katı çıkar? şimdi modem yanında Download 128
upload 272 çıktı

Modem arayüzüne girip henüz değişiklik yapmadım çünkü ağımda 2,4 bağlantı sağlayan cihaz varmı kontrol edemedim.Forum profilimde müşteri numaramı paylaştım

Merhaba, Gigafiberde verdikleri modemi wifi ikiye bölebildik.

Wifiyi İkiye bölüp kanal ayarları yapabilirsiniz.