Gigafiber Hız Düşüşü!

Selamlar 1 hafta öncesine kadar cat5e kablo ile vmg3625 modem ile 940-940 hız alıyordum şimdi hızım 850 yi geçmiyor kayıt açıyorum kablonuzu cat 6 ile değişin diyor ben bu hızı cat5e ile alabiliyordum ne olduda 850 ye dustu delirecem 2 kayıt açtım zaten 4 saate cevap veriliyor verdikleri cevap (eee şey kablonu değişsen)
yapma yav ben sanki cat4 kullanıyorumda değiştir diyor bana cat 5e ile bana maks 300 alabileceğimi söylüyor üstte cat5e kullanıp 940 aldığımı söylememe rağmen. lütfen kontrol edin hızın durup dururken bu kadar düşmesi saçmalık.

1 Beğeni

Okuduğum ve gördüğüm görseller ile turk netin fiber kılları 4 e böldüğünü gördüm. Eğer aynı kıldan 4 kullanıcı bağlanıyorsa hız 650mbps gibi bir değere düşme olasılığı mevcut. Binanızdaki abone sayısının artması ile kaynaklı olabilir. 3 kulanıcı dediğiniz gibi 850 civarı değerlerde kullanır.

GPON için bu hız normal, hatta iyi.

Selamlar @Hasan_Enes, daha önce ulaştığınız hızlara ulaşmak istemenizi anlıyorum. 700 mbps’e kadar hız olağan kabul edilir. Siz ise bu hızın üzerinde alıyorsunuz. Destek kaydınızı kapatarak gün içerisinde yeni bir kayıt oluşturduğunuzu görüyorum. Bu kayıt içerisinden de gereken dönüş yapılır :raising_hand_man:

Biliyorum 750-750 En Az Verileceği Söylendiğini Hatırlıyorum Benim Anlam Veremediğim Neden Durup Dururken Duşuyor Bu Denli. Ben Bu Hızı Kullanıyordum Çunkü Önemli Benim İçin Destek Kaydınada Benden İstenen Speedtest Sonuçlarını Paylaştım Değerler Yerlerde Geziyor Ben Bunun Sebebini Öğrenmek İstiyorum.

1 g hatta gelemiyorki zaten genelde ben sahsen 950 kullanıyorum zaman zamanda duştü işte

Böyle başlıkları görünce istemsizce şu video geliyor aklıma :smiley:

Kullanmak istese de teknoloji gereği kullanamaz. Kullanıcılar genelde paket neyse ona tam olarak o hızın sürekli verilebileceğini düşünüyor, paylaşımlı internet kullandıklarını bilmiyorlar. 100% paket hızını almak isteyenlere özel, paylaşımsız olan metro ethernet kullanılabilir.

arkadaşlarım türtelekom fiber ftth gpon kullanıyor 1gigabit tanımlı 940mbps hız görüyor turknette bu hızı görmek zor 750mbps normal değer diyorlar fiberde internette yüzde 25 kayıp çok fazla

fiyat farkı ve kullanılan kapasite ile alakalı. TT fiyatı yüksek olduğundan kullanan azdır ve bir kıla1 adet 1gb paketli kullanıcı düşüyordur. Kayıp yok kapasite ile alakalı. TurkNet dediğim gibi bir kıldan 4 adet gb paket veriyor. 2.5/4=0.625 gbps garanti hızımız oluyor. TT fiyatı düşürse her kılı 8 e bölüyor0,325gbps alır her kullanıcı. Bu tabiki bahane değil durum böyle olmamalı.
Sevgili TurkNet lütfen bir kılı sadece 2 ye bölün ki 1 gbps internet vaadiniz gerçekleşsin.

Fiber optik kablolar çok daha yüksek hızlara erişebiliyorlar. 2.5 Gbit/s değerini temel almanız sahadaki yaygın OLT cihazlarının kapasitesinden mi kaynaklanıyor?

1 Beğeni

bencede öyle çok fazla bölme yapıyor fiber kılını swichlerle bunun neresi gigabit oluyor o zaman TurkNet buna 750mbps internet hızı olarak satsın müşteriye gigabit demesine gerek yok madem 700mbps ile 750mbps hızı garanti diyorlarsa bu konu ile hiçbir iyileştirme çalışması yapmıyor TurkNet şikayet kaydı açıyon sorun yok deyip kapatıyorlar modemde 1000mbps görülüyormuş akndekende normal hızın gözüküyordu modemde ancak sistemsel olarak hızı düşürüyorlardı 3mbpsye yani modemde 1gigabit gözüksede gigabit hızı alamıyorsun ben asus un 2.5 gigabitportlu modemini kullanıyorum aldığım hız 750mbps ile 800mbps

TurkNet maliyetleri daha fazla optimize edebilmek için daha fazla abone bağlıyorsa üstelik modülasyon olarak GPON kullanıyorsa kapasite yetersizliği çok doğal. Bunun önüne geçebilmek için ya porta bağlı abone sayısını yani sahadaki bölünme sayısını azaltacaksınız ya da daha yüksek kapasiteye sahip 10G-PON/XGS-PON, NG-PON2, Nokia PON gibi farklı bir modülasyon kullanacaksınız. bunları yapmazsanız müşteriye 1gigabit hız veremezsiniz 940mbps bile veremezsiniz yada internet paket ismini 700mbps olarak değiştirecekseniz müşteride gigabit hız değilde max 700mbps hız diye alacak interneti ben bir TurkNet müşterisi olarak düşüncem ve talebim bu he 700mbps hız kötümü iyi ancak gigabit denildiğinde 940mbps hız verilmeli bence.

Dediğiniz gibiyse eğer bizim binadaki kutuyu bağlarken izledim. iki kıl vardı bağlayan kişi daire sayısını sordu ve bir kıl yeter dedi. Gigafiberi tabi binadaki diğer kişilerde kullanırsa baya bir hız düşecek demektir. 1 kıl / 7 daire :thinking:

Saydığınız alternatif xPON lar aynı şekilde paylaşımlı olduğu için hızı garantileyemeyeceğinden ve maliyetlerden dolayı talebinizi karşılayamaz. En uygun maliyetli olarak talebinizi karşılayacak olan Metro Ethernet paketlerine bakabilirsiniz.

Teknik olarak uzun bir açıklama yapmaya gerek yok, basitçe; TurkNet te herkesin paket hızı 1000/1000, TT de bu şekilde değil.

gpon standardı

The ITU-T G.984 Gigabit-capable Passive Optical Networks (GPON, G-PON) standard represented an increase, compared to BPON, in both the total bandwidth and bandwidth efficiency through the use of larger, variable-length packets. Again, the standards permit several choices of bit rate, but the industry has converged on 2.488 gigabits per second (Gbit/s) of downstream bandwidth, and 1.244 Gbit/s of upstream bandwidth. GPON Encapsulation Method (GEM) allows very efficient packaging of user traffic with frame segmentation.
Wikilink

Wikilink

Passive optical network - Wikipedia

An itibari ile hızım 500 sabitlenmiş gibi 481 490 arası çıkıyor uploudda 800 lere dustu kuzenimin de aynı şekilde yeni bağlattı o da

benimde internetim aynı durumda dowloadım çok düşük

1 Beğeni

TT da aynı durumu yapıyor. İkinci kıla sinyal verdikleri halde herkesi tek kılda toplamaya çalışıyor.

1 Beğeni