Gigafiber hız düşüklüğü

Merhaba arkadaşlar 2 gün önce gigafiber ekibi gelip kurulum yaptı. Android telefon üzerinden hiz testi yaptığımda aldığım sonuç resimde görüldüğü gibi bu hızı yükseltebilir miyim ?

Modem ZTE H3601p

Selamlar @Bhdrkara, rica etsem İnternet Hız testi: Geniş bant bağlantınızı test edin - nPerf.com üzerinden 5ghz kanalına bağlanarak test yapar mısınız? Test sırasında mevcut ve diğer cihazların herhangi bir download/upload yapmadığından emin olmanızı ve modeme yakın olmanızı tavsiye ediyorum.

Hocam, bildiğim kadarıyla Wifi yolu ile gelen internet tam olarak 1000 MBPS vermez çünkü sinyallerle gönderiliyor, fakat kablo ile bilgisayar veya başka bir cihaza bağlayıp test ederseniz tahminimce 1000 MBPS alabiliceksiniz diye ümitliyim. Eğer olumlu sonuç alamaz iseniz yorum olarak atarsanız bilgisayar için gerekli ayarı atacağım.

Modem ayarlarını yapmadım kurulum ekibi direkt kabloları taktı aktivasyon yapılınca gittiler hem 2.4ghz hemde 5ghz aktif kanal ayarları oto herhangi bir modem ayarı yapmam gerekiyor mu ?

Merhaba, 5g 80 mhz - 2,4g 40 mhz ve kanalı en yükseğe ayarlayınız.
Wifi yoluyla yapılan testler tam değeri vermez hızda kayıplar olur.
image

Üstad bu şekil ayarladım modemi kapatıp açıcam başka herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu ?

İstersem kanalları değiştirebilirsin sana kalmış bir böyle denersin.

Download ve upload 69 mbps ye düştü son ayarlardan sonra

80 mhz den daha yüksek var mı ?

1 Beğeni

Eski ayarı yaptım resimde görüldüğü gibi oldu en 5 ghz de en yüksek 160 mhz
Screenshot_2024-01-26-17-55-11-51_79d0ff8f9752a3fc32487e6d62330a6a

160 mhz ile işlem görüyor.

Kanal ve bant ayarını oto yaptım şuan yukarıda attığım resimdeki hızı alıyorum.

Ben laptop ı kablo ile bağladım , hız düşük geliyor diye (400-450 arası) , ayarlar vs. bir sürü uğraştım , en son desktop a kablo ile bağlayınca sorun çözüldü , laptop un gücü yetmiyor , telefon üzerinden çok zor olur diye düşünüyorum. Desktop veya güçlü bir laptop ınız var ise onun üzerinden deneyin. Samsung S9 Ultra tablet bile en güncel çipset olmasına rağmen max. hız olmuyor. Bilginize.