Gigafiber hattımızı neden server olarak kullanamıyoruz?

Merhabalar arkadaşlar

Benim sorunum hız problemi şöyleki tek tek yazarak açıklayacağım.

  1. Sizlerde benim gibi 1 gbit nasıl birşeydir diye hattınız bağlar bağlamaz hemen speedtest.net e girerek hız testi yaptınız ve değerler inanılmaz düşünün test sunucularının bazıları size bu değerleri veremiyor

  2. Siz bu hızı torrent dosya indirme de ve bazı sitelerde görebiliyorsunuz ki ben gördüm sn de 100 MB ile dosya indirdim 60-80 MB sn de upload yaptım çılgınca gerçekten 56 K modem ile internete bağlanan 256 Kbit interneti 4 pc kullanan 1mb e yükseltince sevinen biri olarak.

  3. Tabi bu hızlar belli başlı siteler için açıkmış onu da İngilterede server kiralayıp elimdeki dosyaları 15 terebayt dosyayı buraya göndermek isterken anladım. Hız 100 Mbit upload ı geçmiyor yani sn de 10-12 mb dan hızlı dosya gönderemedim ve 15 gündür takıntılı bir şekilde tüm testleri yaptım ve teknik uzmanlar ile görüştüm CGNAT tan çıkıp statik ip aldım ipv6 yı kapattık network uzamanı ile (Onu da tekrar bir daha aktif edemedik henüz) denemediğim sanırım yöntem kalmadı ama yok 10-12 MB/sn de dosya gönderebiliyorum ingiltereye oradanda 30-40 MB ile dosya alabildim.

  4. şimdi yaptığım testleri anlatmak istiyorum ilk önce wingftp server kurdum denedim 100 mbit geçemedim upload da belki wingftp paralı değil o kısıyor dedim başka denedim.

  5. windows 10 un server hizmetini aktif ettim hem ftp hem http site kurdum sonra yine denedim. Test sonuçları aşağıda foto da gördüğünüz gibi IDM ile bile 10-12 MB arası takılıyor. ve dikkatimi çekti idm 8 kanal açmak istiyor ama 3 kanaldan başka açamıyor bunu modem mi engelliyor diye DOS saldırısını güvenlik duvarını falan herşeyi kapatmaya çalıştım ama yok yine aynı


  6. engeli modem mi koyuyor yoksa TurkNet mi anlamak için dedim yandaki pc den IDM ile indirme yapayım yerel ağda durum nedir diye test ettim sonuç aşağıda foto da sorun yok yerel ağda ama modem belki yerel ağda sıkıntı çıkartmıyordur yine 3 kanal ile IDM indirme yapıyor. ve küçük serverım 900 Mbit hızlar ile dosya gönderebiliyor.

  1. kendi serverımı bu şekilde test ettikten sonra dedim belki ucuz server aldık ondan yapıyordur belki bu indirmesinde sıkıntı vardır dur bir linux iso dağıtımı indireyim dedim. tabi ki server baya iyiymiş indirme hızı aşağıda resimde canavar gibi

  2. Torrent ile dosya gönderirken 10-12 mb ı kesinlikle geçmedi taa ki 50-60 MB sn leri görünce upload kısmında dedim ne oluyor nasıl yani kim bu hızlı veri çekebilen diye bir baktım o da TurkNet li çıktı.
    Yani uzun lafın kısası TurkNet ailesi ile komple GİGAFİBER hızlarına ulaşabiliyoruz ama mesele bizim dışımıza çıkarsa hızlar düşüyor.

  3. Ama şunuda anlamıyorum Youtube veya google drive a dosya atarken 50-60 MB ları nasıl görüyorum bunların sunucuları Türkiyede mi

  4. ve IDM ile şunuda denedim iki dosya birden çekeyim 3 kanal birne 3 kanal diğer dosyaya açar hızı 20-25 MB sn ile dosya gönderebilirim dedim ama maalesef 1 tane dosya inerken diğer bağlantı kuramadı bekledi süren indirmeyi duraklatınca bekleyen hemen başladı yani aynı anda iki dosya 6 kanal olmuyor. Kanal sayısımı idm den dosya başı bir taneye düşürdüm bu sefer 3 dosya indiriyor 4 üncüyü yine indirmiyor ve totalde hız 10-12 MB ı kesinlikle geçmiyor.

Özetle ingilteredeki serverıma speedtest.net in gösterdiği değerler ile dosya gönderemedim. Nedenini bir türlü bulamıyorum anlayan var mı bu işten neden böyle oluyor? Neden IDM ile indirme yaparken 3 kanaldan başka bağlantı açmıyor ve neden 10-12 mb ile dosyayı çekerken ben burada internete giremiyorum komple hat bloke oluyor. google drive 50-60 mb sn de dosya gönderirken çok rahat bir şekilde 80-90 mb ile de dosya indirebilirken 10-12 MB sn de IDM benden dosya çekerken neden bütün internetim bloke oluyor?

Merhaba kiraladığınız serverdan nperf ile bir hız testi gerçekleştirin TurkNet altyapısı olmadan da büyük olasılıkla aynı hızı aldığınızı göreceksiniz. Kullandığınız datacenter ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Türkiye serveri seçilerek hız testi yapın ingiltereden.

Benim ingiltere hız testim

TurkNet 'i seçerek yaptım sonuç foto da bu kadar görsem ona da eyvallah diyecem

Sanırım bu indirme işlemini gigafiber kullanıcılarından istediniz. Benim mükemmel hızlı 40 mbps internetim ile durum aşağıda ki gibi :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba tekrar. Testteki bu hızın üstünü alabileceğinizi düşünüyorum. Benim önerim iki tarafa wireguard kurup bir vpn bağlantısı sağlayın ve samba protokolünü kullanın. En güvenli yöntem olacaktır.

IDM ile superonline altyapıda 3 bağlantıyı geçemedi. Bu sunucu ayarlarından kaynaklı muhtemelen. Sunucu üzerinde aynı IP için açılabilecek maximum bağlantı sınırı olmadığından emin olun.

teşekkür ederim ama meksika da arkadaşım var ona denettirdim 80 mbit interneti var 2 mb ı geçmedi indirmesi sonra aynı arkadaşımın singapurda sitesinin olduğu server var ona dosya göndermek istedim ftp ile 5 mbit i geçmedi 500 kb lar da sürünüyordu. arkadaşım kendi serverına 200 mbit hızlar ile ki son upload hızı o onun dosya gönderebiliyor.

İşin özü benim anladığım yurtdışı çıkışında bir problem var yurtiçinde sorun çıkmıyor gibi. yurtdışında sadece google youtube gibi bilinen sunuculara dosya transferi çok hızlı ama diğerlerini sanırım bağlı olduğumuz sunuculardaki sistemler hep saldırı falan algılıyor güvenlik en üst düzeyde bırakılmış.

TurkNet ten ricamız yeni bir sunucu veya grup kurun güvenlik istemeyenler diye benim gibileri oraya alın isteyenleri saldırı falan komple açın trafiği gitsin

Yurtdışı çıkışlarında bir limitleme olabilir. Karşılıklı kontrol etmek gerekir. VPN ile tünelleme yaparak tüm hızınızı yurtiçinden yurtdışına çıkışlarda kullanabilirsiniz. Araya bir Vpn bağlantısı yaparsınız, tüm hattınız VPN in rotası üzerinden ilerler.

VPN denedim ama satın almadım ücretsiz olan da performans daha kötüydü ondan olabilir diye hiç test sonuçlarına katmadim ama değişen birşey olacağını sanmıyorum. Bence ağımiza gelen bağlantılar için yüksek güvenlik var zira biz ev kullanıcısıyız gayet normal ama tek anlamadığım bunu modem mı yapıyor yoksa TurkNet mı? Şöyle bir durum var bence

TurkNet diyor ki al 1 gigabit interneti Netflix gibi platformlardan full full HD film izle veya oyun oyna belirli şeylere izin verilmiş bunun dışına çıkmak istiyorsan olmaz diyor. Kaldı ki bunları yapmaya kesinlikle 1 gigabit internet vermesine gerek yok 50 mbit internet ile bile rahat rahat yapılır bunlar. Olaki ticari düşünceniz var 1 gigabit internet ile (tabii 1 gigabitte olsa küçük çaplı ticari olabilir) boşuna yapmayın izin verilmiyor düşüncesindeyim ben

Bana ulaşın, denemeniz için ücretsiz VPN hesabı vereyim. O şekilde deneyin. Sorunu o şekilde anlayabilirsiniz. Skype ID : mustafasevinc97

Mail :