GIGAFIBER Hakkında Bilgilendirme Yardımı

Merhaba,
Sokağımızdaki herkeste GIGAFIBER mevcut ancak bizim binamızın inşaatı yeni tamamlandığı için binamıza TurkNet Gigafiber bağlanmamış.
Bunun için TurkNet internet sitesi üzerinden talep oluşturdum ancak bu işlemler adım adım nasıl işliyor bilgisi olan aydınlatabilir mi?
Kablo çekimi kutu takımı gibi şeyler okudum ama tam bilgi sahibi değilim.
Bilgisi olan birileri adım adım ne yapılması gerekiyor binamıza gigafiber aboneliği başlatabilecek niteliğe sahip olmak için kablo çekimi veya kutu takımı sırasıyla hangi adımlar izlenecek TurkNet tarafından ve sokağımdaki her binada olan ve gigafiber talep oluşturduktan ne kadar süre sonra bizim binamız için kullanılır hale getirilebilir.
Şimdiden çok teşekkürler, iyi forumlar.

Merhaba,
Bu konuyla ilgili size kısaca bilgi vermeye çalışacağım. GigaFiber talebi sonrasında gerçekleşecek olan işlemler :

  • Proje ekibine adres bilgileriniz ile birlikte talebiniz iletilecek.
  • Ekip adresinizi değerlendirecek.
  • Talebiniz onaylanırsa adresiniz için çalışmalara başlanacak. Çalışma sırasında ilk olarak binanıza kadar fiber kablo çekilecek. Fiber kablo çekildikten sonra kutu koyulacak. Sonlandırma işlemi tamamlandıktan sonra adresiniz için aktivasyon çalışmalarına başlanacak. Aktivasyonun ardından başvurunuzu yaparak GigaFiber hizmetinden yararlanabileceksiniz.

Çalışmalarla ilgili ne yazık ki süre bilgisi verilememektedir. Bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilmektedir.
Aklınıza takılan bir şey olursa istediğiniz zaman buradan veya özel mesaj üzerinden sorabilirsiniz :hugs:

6 Beğeni

Baran bey ilginiz için çok teşekkür ederim, çok açıklayıcı olmuş teşekkürler :slight_smile:
Ancak bizim binamızda Türk Telekom altyapısı dahi yok ve bu yüzden 3 aydır binamızdaki 8 hanede de internet kullanılamıyor takdir edersiniz ki 2022 yılında bu çok büyük bir sorun binamızda telekom altyapısı dahil internete ulaşabilecek hiçbir çözümümüz yok kaldı ki Telekom altyapısı olsa dahi yine TurkNet bağlatacaktım :slight_smile:
Bundan dolayı işlemimize öncelik verilebilme şansı var mıdır, internetsizlik büyük bir mağduriyet yaratıyor çünkü.
Ayrıca forumda yeniyim özel mesaj atmayı henüz keşfedemedim, mazur görün.
Tekrardan teşekkürler :relaxed:

1 Beğeni

Sizi çok iyi anlıyorum adresinizde altyapı bulunmadığından GigaFiber için ilettiğiniz talepte proje ekipleri daha öncelikli değerlendireceklerdir. Bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü Erişim Planlama Birimi’ne toplu imzalanmış bir dilekçe bırakmanızı öneririm. Ne kadar çok talep olursa o kadar hızlı altyapı ulaştırılacaktır. Aynı durum GigaFiber için de geçerli binanızda oturan komşularınızı bu konuda bilgilendirerek GigaFiber talebi oluşturmalarını isteyebilirsiniz. Etrafınızda GigaFiber olduğu için altyapı gelme potansiyeli yüksek diyebilirim. Umarım hızlıca binanıza altyapı ulaştırılır :pray:t2:
Özel mesaj oluşturmak için profil resmime tıklayıp " İleti " butonuna basmanız özel mesaj oluşturmanız için yeterli olacaktır. Karşınıza çıkacak olan sayfada iletmek istediğiniz mesajı yazıp gönderebilirsiniz. :slight_smile:

3 Beğeni

Teşekkür ederim Baran Bey, sizin gibi yardımsever insanlar görmek çok sevindirici çok yardımcı oldunuz, sağ olun var olun!

Güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ederim :hugs: yardımcı olduğuma sevindim. Danışmak istediğiniz bir şey olursa özel mesaj üzerinden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

2 Beğeni

Benim bulunduğum bölgeye de yakın zamanda gelecek inşallah fiber internet var gigafiber yok çok yavaş işlemesi kötü bir şey herkesin ulaşması lazım bu yüzden ileride çok büyük sorunlar yaşanabilir

Baran bey bence siz olayı yanlış anladınız. Arkadaş zaten sokakta tüm binalarda gigafiber mevcut olduğunu söylemiş. Bu durumda TurkNet ekipleri gelip kablo çekimi yapıp adresi sistemde aktif etmesi gerek.

Aynı sorun yüzünden 2 aydır Gigafiber internetimi ben nakil edemiyorum. Müşteri hizmetleri hizmetinizi iptal edin diyorlar. Sokağımın tamamında gigafiber 2 senedir var hatta bende kullanıyorum ancak yan binaya nakil etmek istediğimde altyapı yok diyor çünkü bu bina altyapı yapıldıktan sonra imar edildi. Bina yıkılmadan önce gigafiber vardı adreste. Neyse ben zar zor gigafiber kutusu koydurttum binaya gelen ekip aynı gün aktif gözükecek dedi sistemde ama 2 ay oldu hala aktif edilecek. Ben Pazartesi günü bu konu hakkında tekrar TurkNet ile iletişime geçicem ama bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz rica etsek? Arkadaşta anladığım kadarıyla benimle aynı problemi yaşıyor.

1 Beğeni

Merhabalar, binanıza eklenen kutu mümkün olan en kısa sürede aktif hale getirilecektir. Ekipler belirli bir iş planına ve prosedürlere uygun çalıştıkları için aktivasyon ile alakalı ortalama süre veremiyoruz :innocent: