Gigafiber Fortnite Düzensiz Ping

Selamlar,

Arkadaş grubumla sık sık fortnite oynuyoruz. Gigafiber kullanmaya başladığım ilk aylarda sorunsuz bir ping deneyimi yaşarken son zamanlarda prime saatlerde ciddi bir ping yükselişi ile karşılaşıyorum. Akşam 9 dan sonra bazen pingler fırlıyor. Hızda da azalma mevcut. Sanırım yavaştan kapasite sorunu başladı bizim mahalle özelinde. Epic Avrupa sunucuları ile yaptığım testlerin sonuçlarını ekliyorum fakat testler prime saatte değil şu an yapıldı. Test sonucundan anlayan birisi bu değerler normal midir? Yorumlayabilir mi? Bu ping sorunu yeni olmaya başladı yakın dönemde bir güncelleme yapmış TurkNet onla alakalı mıdır bu durum ?

@alperenatici Bu sorunu yaşamaya devam ediyorum. Fortnite oynarken sürekli ping coşuyor. 200-300 lere çıkıyor. Bu durum Fortnite’a özgü müdür? Yardımcı olur musunuz? Güncel tracert testim. @alperenatici

Selamlar @Peaky, aslında bu değerlerde bir sorun olmadığını düşünüyorum. Şu an şeffaflık raporu sayfasında gerçekleşen bakım çalışması nedeniyle bölgelere göre ortalama ping değerlerine ulaşabildiğimizde daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Türkiye sunucusu bulunan farklı online oyunlarda benzer sorun yaşanıyor ise derinlemesine incelemek gerekebilir.

Prime saatlerde ping düzensiz oluyor maalesef. Gündüz bir sorun yok ama akşam 20.00-23.00 arası ping düzensizliği mevcut. Daha önce farklı isslerde epic games ile sorun yaşamamıştım avrupa sunucularında. Türkiye’de sunucuları yok maalesef. Farklı bir online oyun oynamıyorum.

Belirttiğiniz saat aralığında ev ağına farklı cihazlar bağlı oluyor mu? Bu da değerleri doğrudan etkileyebilir. TR server’i bulunmayan oyunlar için bağlanma süreleri maalesef uzayabiliyor. Bahsettiğim şeffaflık raporu sayfası düzeldiğinde birlikte karşılaştıralım.