GigaFiber Farklı Router Sorunu

Selamlar, TurkNet GigaFiber müşterisiyim. TP-Link Archer AX72 cihaz satın aldım. Zyxel GPON’dan gelen ethernet kablosunu Archer AX72’nin WAN portuna bağladım PPPoE kullanıcı adı ve parola ile kurulum yaptım. Ancak internet bağlantısı gerçekleşmiyor. Farklı bir yol mu izlemem gerekiyor kurulumda? Yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,

Routerda resimdeki ayarı yaptığınızda internet gelmesi gerekiyor.

VLAN ID : 35 olarak ayarlayın

LAN 3 - LAN 4 : internet olarak ayarlayıp kaydedin.

2 Beğeni

mrb bağlantınız yapıldı ise kullanıyorsanız wifi de hızınız ne çıkıyor teste

Cevap için teşekkürler eve gidince test edeceğim.

1 Beğeni

Birkaç gün önce bende Ax72 aldım, Gigafiber bağlandığında fiber modeme gerek kalmadan bir tek bu cihaz bağlantı için yeterli oluyor mu? Eğer öyleyse harika olur. Ayrıca gigafiberde Ax72’nin kablosuz performansını merakla bekliyoruz, bağlantı yapıldığında bizi bilgilendirirsen seviniriz.

Selamlar, cihaza 4 metre uzaklıktan kapısı kapalı odadan S22 cihazım ile yaptığım test sonucumu paylaşıyorum. Cihaz ile aramda 1 duvar var.

1 Beğeni

Hocam çok teşekkürler bağlantı gerçekleşti.

Merhaba, diğer arkadaş ile kablosuz hız testini paylaşmıştım sizinle de paylaşayım. Ben performansını beğendim diyebilirim ama yeni aldığım için çok da iyi test edemedim henüz. Fiber modeme gerek yok GPON’dan gelen ethetnet kablosunu routerın WAN portuna takıp arayüz ayarlarını yapmanız yeterli.

1 Beğeni

teşekkürler bende huawei wifi 6 modem var aynı odada wifi 6 cardlı laptop 350 downland 700 cıvarı upload görüyor router farkındanmı oyüzden sordum

Sunucuyla da alakalı olabiliyor. Codit Teknoloji İST sunucusunu seçerek hız testi deneyebilirsiniz. Ben en yüksek değerleri bu sunucuda gördüm. Steam’de de 600 download gördüm kablosuz.

Hocam bende yapmama rağmen aynı problem var
ne olabilir

Aynı router mı? Eğer aynı ise firmware sürümünü kontrol edebilir misiniz? Ben aldığım gibi güncel firmware kurmuştum.

Bendeki AX53 firmware güncellemesini yaptım sorun devam ediyor.ve yukardaki ekran resimli arkadaşın resimindeki gibi Australia secince veyahutta baska bir ülke seçice değiştirilemiyor sadece custom yapınca oluyor bunun sonucunda bende resimdekinin aynısını yaptım fakat gene olmadı. birde ıkı sorum var bu modemde kac mbps ye kadar beklemeyliyim gigafiber kullanıyorum… ve router yapınca .calısıyor yani ana modemimin yerine bunu koymayıp direk ana modemden buna kablo çekip kullanınca oluyor ama hızım 300mbps ye 680 cıvari oluyor. normalmıdır yükseltilir mi ?

Hocam denemediyseniz cihazı resetleyip modemi de aradan çıkartıp sıfırdan deneyebilir misiniz? GPON cihazı da kapatıp açabilirsiniz. Kurulumu PPPoE kullanıcı adı ve parola ile yaptım. VLAN bilgilerini de Custom seçerek görseldeki gibi yaptım bir sorun olmadı.

Hız ve stabilite olarak bende epey farketti. Araya çok mesafe ve duvar koymadığınız sürece 800leri rahat görürsünüz diye düşünüyorum. Ama bu yorumu tamamen kendi cihazımdan yola çıkarak yapıyorum.

1 Beğeni

Hocam Tesekkurler hallettim sorunu kulanici adi sifreyi yanlis girmisim tekrar girdim duzeldi. bunun yaninda wifi hizimda degisiliklik olmadi teknik servisi aradigimda ise routerda sorun olabilecegini soylediler.
iade islemlerini baslattim ax72 almayi dusunuyorum.

1 Beğeni

Bu konu 12 saat sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.