Gigafiber download & upload latency sorunu

Selamlar, TurkNet Gigafiber geldi çok sevindik ama bağlandıktan sonra pekte sevinemedim. Yük altında yükselmeler mevcut bu sorunu çözemiyorum. Download & upload latency problemim var. Keenetic Titan Router satın aldım daha yeni ve Turknetin kendi verdiği modemi kullanınca da aynı sorun devam ediyor.
Download latency: 20’lere çıkıyor.
Upload latency: 100 falan anlık çıktığını gördüm. (Herkeste max 1-2 hatta 0 sabit çıkan bile var latency değeri olarak.

Merhaba @LauraWells , 84955177 numaralı kaydınız ile ilgili incelemeler devam ediyor. Kontroller tamamlandıktan sonra ekibimiz sizinle iletişime geçecektir.

Merhabalar, tipik bir bufferbloat sorunu yaşıyorsunuz. Download tarafı için yapabileceğiniz pek fazla bir şey yok, download hızınızı routerınızın QoS ayarlarından toplam download hızınızın %80-90’ına sınırlandırırsanız download yönünde yaşadığınız bufferbloat sorununuz çözülecektir.

Upload yönündeki bufferbloat sorununun boyutu kullandığınız ONT’ye bağlı olarak değişiyor. ONT değişimi yaptırabilir misiniz bilmiyorum, fakat hiç onunla uğraşmadan routerınız üzerinden upload hızınızı yine toplam upload hızınızın yaklaşık %90’ına sınırlandırırsanız herhangi bir sorun kalmayacaktır diye tahmin ediyorum.

Merhaba, benim anlamadığım başkasında download upload latency 0 iken ben de neden fırlıyor? Sonuçta aynı altyapı ve kullandığım Router üst düzey. Komik olan tarafı TurkNet verdiği modemi kullanıyor birisi değerleri sana atıyorum. Bu görsel başka birisine aittir.