GigaFiber buluşması katılımcı notları ve Teşekkür

Bu konuda bir açıklama yapıldı.
Hatta en çok üstünde durdukları konulardan biri oldu.
Ama kısaca anlatmak gerekirse yaptıkları çalışmalarda telekom’un sağladığı altyapı sorgu verileri üzerinden müşteriye yapılacak 1000mbps hızlı İnternet satışlarından çok büyük oranda o hızları alınamayacağının tespiti olmuş. Yani bu şekilde yapılan satışlardan çoğunun sonucunda kullanıcılar pratikte çok düşük hızlar ile karşılaşıyor muş.
Nedeni ise sorgu sonuçları her kullanıcının portu için tek tek değil. Belli bölge yada santrale bağlı olan kullanıcıların o santralin sağladığı hızı aldığını varsayıp sorgu sonucu oluşturuyor Telekom sistemi. Bunun sonucunda kullanıcı sorgu yapıp 1000 mbps alacağını görünce başvuru yapıyor ve büyük oranda da vaad edilen hızlar alınamıyor. TurkNet te müşteriye bu hızları vereceğini vaad erikten sonra kendinden kaynaklı olmayan nedenle oluşan hayal kırıklığının sonuçları ile karşılaşmak istemiyor sanırım.

Kendi gigafiber altyapısında ise Gigabit dışında paket sağlamadığı için bu konuda daha rahat. Normal 100mbps paketinden daha düşük fiyata sunduğu sistemde ve yönetimi kendi elinde olan sistemde daha rahat davranıyor.
Tabi dakikalarca anlatılan bir konuyu birkaç satıra sığdırmaya çalışınca baya bir eksik kalıyor ve sorular kalıyor akılda. Bir kaç sebepten birini yazdım ve onu da özet şeklinde yazdım. Tabi anladığım kadarı ile.

1 Beğeni