GigaFiber buluşması katılımcı notları ve Teşekkür

Merhaba bildiğiniz üzere bu gün TurkNet Şişli Ofiste Gigafiber buluşması vardı.
Kısmet oldu katıldık. Biraz sohbet, kısa bir sunum ve soru-cevap şeklinde devam etti etkinlik.
Buluşmaya çeşitli nedenler ile katılamayan arkadaşlarımız için buradan katılan herkes edindiği izlenimleri paylaşabilir diye düşündüm. Zaten katılamayacak bir kaç arkadaştan da böyle bir talep gelmişti.

Öncelikle bu etkinliği düzenleyip bizi misafir eden TurkNet ailesine teşekkür ederek başlamak istiyorum ben. Güzel bir gün oldu ve bize de ailenin bir parçası gibi hissettirdi.

Etkinlikle alakalı ben kendi notlarımla başlıyım.
Öncelikle iki soru sormuştum;
1 - TurkNet Mobil’i görebilecek miyiz? yani TurkNet 5G ihalesine katılmayı planlıyor mu?
2 - Günümüzde 1Gbps üstü hızlara ihtiyaç duymuyoruz ancak TurkNet Yakın-Orta gelecekte (Önümüzdeki 5 - 6 Yıldan sonra) 1Gbps üstü paketler sunmayı planlıyor mu?

Sorularıma Aldığım cevaplar Kısaca;
1 - Evet TurkNet 5G ihalesine katılıp mobil dünyada da hizmet vermek istiyor. Ancak diğerlerinin kopyası olan bir 4. operatör olarak değil, fark yaratan ve farklı hissettiren 4. operatör olarak hizmet vermek istiyor. (Tam olarak duymak istediğimiz cevap.)
2 - Günümüzde son kullanıcıların genelinde mevcut sunulan 1Gbps interneti bile tam olarak kullanacak donanım altyapısı çok fazla yok. Ayrıca web site ve online hizmetlerin de bir çoğu bu hızları tam olarak karışlayacak bant genişliği sunmuyor. O yüzden içerisinde bulunduğumuz bu dönemde mevcut 1Gbps hizmeti daha çok kullanıcıya ulaştırmaya yoğunlaşıyoruz. Fakat ilerleyen yıllarda ihtiyaç duyulması, kullanıcı ve sunucu altyapısı ve talep bu yönde ilerlemeye başladığında fiber kablolama altyapımız zaten yeterli. Sunucu ve cihaz yatırımlarını da yapıp daha yüksek hızları da veririz elbette…

Evet aslında bir çok konunun konuşulduğu etkinlikte benim için bir kaç başlık bu şekildeydi.
Diğer katılımcı arkadaşlarında koyduğum virgülden devam etmelerini bekliyorum.
iyi forumlar…

bbe61030-2493-41e5-bcb9-6481a3d39510

8 Beğeni

Katılımınız ve katkılarınız için çok teşekkürler :heart_hands:

2 Beğeni

kaç kişi katıldı…?


Merhaba bugün bende giga buluşmalarına katıldım Türk net Mecidiyeköy torun Center daki merkezine gittim. Çok yakın ilgi alaka gördüm bu beni hem çok mutlu etti hemde hiç şaşırtmadı. Çünkü Türk net kurumsal bir şirket den çok daha fazlası. Bugün sanki bir yakınıma evine misafirliğe gitmiş gibi hissettim. Çok uzun yıllar internet kullanan biri olarak. ADSL VDSL derken Türk net bize iletişim de çağ atlattı ve fiber hizmeti sundu. Üstelik gigafiber. Ve üstelik 1.000 download 1.000 upload olacak şekilde. Ve bu hizmeti fiyatı ile birlikte ele aldığımız zaman. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada lider olduğunu görmek mümkün. Türk net öyle bir kurum ki size şöyle diyim. Farkı net şekilde görün. Kendi evinde VDSL hatta ADSL kullanan Türk net yöneticileri bizlere gigafiberi getirmek için Bir çok konuda takdire şayan mücadele veriyor. Biz Türk net müşterisi değiliz. Türk netliyiz ve bu büyük aile nin doğal üyesiyiz. Alperen bey Enes bey Bekir bey, ve bize güler yüzlü şekilde sunum yapan serap hanım. Ve tüm Türk net çalışanlarına selamlar sevgiler saygılar. Sizleri tanımak beni çok mutlu etti. Umarım tekrar görüşmek mümkün olur. ( İYİ,Kİ VARSINIZ.) HOŞÇA KALIN DOSTÇA KALIN VE TÜRK NET İLE KALIN…:slight_smile:

5 Beğeni

Bu tür organizasyonlara katılmayı çok isterdim. Ancak biraz daha tanıtmanız lazım forumda yeniyim belki o yüzden görmedim ancak sosyal medya vs de de bu buluşmaları görmemiştim. Elimizde TurkNet’İn mobil uygulaması var oradan da haber verirseniz harika olur, Anadolu yakasında yapılacak ilk buluşmada görüşmek üzere

1 Beğeni

Yaklaşık 15 kişi katıldı.
Çok kalabalık olmaması hem kişiler, hem de kişiler ile kurum arasında daha kolay yakınlık kurulmasını sağladı elbette.
Yani ne kadar çok kişi olusra o kadar çok kişi katılmış olurdu ama bu defa da verimlilik düşebilirdi. Bir ay önce 100 kişinin katıldığı bir etkinlikte bulundum. Ama dediğim gibi sadece bulundum. Adamlar anlatacaklarını anlattı, bir kaç kişi soru sordu ve sonra etkinlik bitti. Akılda kalan birşey de olmadı. Birilerini de tanıdık diyemem.
Ama dün ki etkinlik katılan herkes için verimli bir etkinlik olmakla beraber güzel bir anı da oluşturmuştur diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Teknik destek konusunda aslında dikkat çekici bir konudan bahsedildi. Gigafiber altyapısındaki kullanıcılar için. Sistem bütün kullanıcıları otomatik tarıyor olacak. Ağında belli bir sürede çok kopma olması durumunda müşteri aramasa da müşteri temsilcilerini ve teknik ekibi uyaracak sistem ve soruna müdahale edilecek. Gerekirse müşteri ile de iletişime geçilecek.

Tabi bahsedilen bu sistem hayata geçti mi yoksa kısa zamanda geçecek mi bilgim yok. Ya atladım o kısmı ben.

Onun dışında ben verilen formda bir hizmet için istekte bulundum.
Evdeki uydu sisteminden kurtulmak için ulusal kanalların bulunduğu bir uygulama yapılabilir temiz ve reklamsız. Piyasa da gerçekten işlevsel bir uygulama yok bu şekilde çalışan. Yani smart TV lere yüklense açıp izlesek. Çanak manyak uğraşmasak diye.

O uygulamalar genelde paralı oluyor kimse parasız vermiyor. :slight_smile:

TurkNet tv hizmeti de verse süper olurdu

2 Beğeni

TurkNETTV+
:smiley: NTV gibi birşey oldu.

2 Beğeni

Valla talepte bulundum inşallah değerlendirmeye alırlar. Aslında aylık 10 lira gibi bir ücret yapsalar da alabilirim. Çanaktan manaktan kurtulmak iyi olurdu.

1 Beğeni

Evet. Ama bahsettiğim şey içinde özel kanalların olduğu bir servis değil. Sadece ulusal kanalları toparlayıp izlemeyi sağlayacak bir uygulama.
TurkNet için çok maliyet olarak sıkıntı olacak birşey değil.
Ama tabi işin lisans ve yasal tarafı var. Kanallar kalkıp ta benim kanalımı platformda kullanıyorsun diyip para isterse iş değişir. Ama zaten ucretsiz ulaşılan bir yayın için ucretsiz sunulacak bir platformdan para istemek te kanalların da işine gelmez diye düşünüyorum. Netice de onlar izlenmek istiyor.
Tabi Türkiye de mantık bazen tıkanıyor. İşin pratiğini bilmiyoruz.

1 Beğeni

Bir hafta öncesinden yönetici arkadaşlar konu açmırşardı forumdan. Oradan katılımları aldılar ve belirli sayı elde edilince konu pasife alındı.
Ya dediğiniz gibi konudan sonra üye oldunuz ya da gözünüzden kaçmış.

1 Beğeni

Katılmayı çok istediğim fakat her seferinde hafta içi bir güne denk gelmesinden dolayı katılamadağım bi buluşma :slight_smile: Umarım bir dahakine hafta sonu bir günde planlanır.

1 Beğeni

Piyasadaki çoğu TurkNet alternatifi Türk Telekom FTTH Fiber altyapı üzerinden 1000mbit paket satışına başladılar, bu konu hakkında soru soruldumu? Bu konuda müşteriye şeffaf olmaları önemli fakat nedense görmezden geliniyor.

2 Beğeni

Bu konuda bir açıklama yapıldı.
Hatta en çok üstünde durdukları konulardan biri oldu.
Ama kısaca anlatmak gerekirse yaptıkları çalışmalarda telekom’un sağladığı altyapı sorgu verileri üzerinden müşteriye yapılacak 1000mbps hızlı İnternet satışlarından çok büyük oranda o hızları alınamayacağının tespiti olmuş. Yani bu şekilde yapılan satışlardan çoğunun sonucunda kullanıcılar pratikte çok düşük hızlar ile karşılaşıyor muş.
Nedeni ise sorgu sonuçları her kullanıcının portu için tek tek değil. Belli bölge yada santrale bağlı olan kullanıcıların o santralin sağladığı hızı aldığını varsayıp sorgu sonucu oluşturuyor Telekom sistemi. Bunun sonucunda kullanıcı sorgu yapıp 1000 mbps alacağını görünce başvuru yapıyor ve büyük oranda da vaad edilen hızlar alınamıyor. TurkNet te müşteriye bu hızları vereceğini vaad erikten sonra kendinden kaynaklı olmayan nedenle oluşan hayal kırıklığının sonuçları ile karşılaşmak istemiyor sanırım.

Kendi gigafiber altyapısında ise Gigabit dışında paket sağlamadığı için bu konuda daha rahat. Normal 100mbps paketinden daha düşük fiyata sunduğu sistemde ve yönetimi kendi elinde olan sistemde daha rahat davranıyor.
Tabi dakikalarca anlatılan bir konuyu birkaç satıra sığdırmaya çalışınca baya bir eksik kalıyor ve sorular kalıyor akılda. Bir kaç sebepten birini yazdım ve onu da özet şeklinde yazdım. Tabi anladığım kadarı ile.

1 Beğeni

Mesela şu yoğun saatlerde yaşadığınız bölgesel hız sorunları şayet Telekomda yaşasaydık aylarca çözülmesini bekler, beklediğimizle kalırdık :slight_smile: Adamlar tüm semtin olt santral kapasitesini arttırarak uzun vadede bu sorunun önüne geçtiler, ilerleyen zamanlarda talep artışına bağlı yoğunluk yaşandığında yine kapasite arttırımı yapılır ve sorun çözülür. Tabi artık bu sorunun bizden sonra yaşanmamasını temenni ediyoruz, bu da onlara ders oldu :slight_smile:

Şu upload olayına bir başkaldırı yapmak lazım. İnternet kullanıcıları olarak. Vdsl tamam asimetrik bir sistem ama madem öyle açın 100/100 almayalım 100/30 mu veriyor Vdsl alalım ona ok diyelim. Benim gigafiber kapıda ha geldi ha gelecek ama nedense Vdsl kullanan insanlar bu konuya benim kadar takılmıyor çoğu. Vdsl de kalanlar yani.
Her yerde aynı şeyi yazıyorum. İnternet paketlerini upload hızlarına göre okuyalım. 100/8 pakete operatörler 100mbps diyor. Biz 8Mbps diyelim. Zincirin ancak zayıf halkası kadar güçlü olabileceğinin vurgusunu yapalım ve bunun farkında olduğumuzu gösterelim istiyorum operatörlere. Ama toplumun geneli de aslında halinden memnun gibi davranıyor.

Bir gün hazırlayalım, yayıncılarla ünlülere vs ulaşalım twitterda sesimizi duyuralım

Deneyelim, olur veya olmaz ama denememiş olmayalım bence.