Gigafiber Bayrampaşa, Cevatpaşa Mahallesi

Merhabalar,

Nisan ayında binamıza TurkNet tarafından getirilmiş olan GigaFiber kutusu takıldı. Haziran ayının sonlarına aktif edilecek denmiş fakat hiç bir işlem olmadı, tahmini ne zaman gigafiber hizmeti almaya başlayabilirim?

İkametgah: Komiser Reşat Dayı Cd.Cevatpaşa, Bayrampaşa/İstanbul

1 Beğeni

Merhaba,

Bende Cevatpaşa mahallesi Fırın sk.dan uzun süredir bende takip ediyorum. En son duyduğum ve yetkililerden öğrendiğim ilçe belediye ile izin sorunları. Bir yandan da bende belediyeye danışmıştım oradan da yanıt geldi orasıda Telekom’a yönlendiriyor altyapı vs işleri oraya sorun orası bilgi verir hani birlik bir durum yok gibi. Kimi yer çok şanslı ama biz o kısımda değiliz lakin umuyorum da bu işler fazla uzamaz. Çözümlenecek gibi mi daha ne kadar sürecek eksik birşey mi var hepsi bir bilinmez. Süre ise önü açık.

Merhabalar, izin süreçleri nedeniyle bölge için ortalama bir tarih verilemiyor maalesef. En kısa sürede GigaFiber hizmetiyle buluşmanız dileğiyle :innocent:

İyi dilekleriniz için teşekkürler ama inanın bu ilçedeki izin işlerini çok merak ediyorum aynı ilçedeki Kartaltepe mahallesi için böyle sıkıntılar duymadım ve bize yakın. Aynı ilçede olsak bile herhalde aynı düzeyde sorunsuzca ilerlemiyor mahalleden mahalleye izin süreçleri değişkenlik gösteriyor. :neutral_face: İnsan ister istemez faturayı yüksekten de ödemek istemiyor kampanyaya katılsak gigafiber gelse geçiş işi uzayacak. Katılmazsak kaç ay 169,90tl den ödeyeceğiz. Yada başka ISS ler bakıp uygun fiyatlardan yararlanmaya çalışmakta var. :thinking:

Tahmini bir tarih yerine peki cevatpaşa mahallesindeki ilerleme hakkında bilgi verebilir misiniz

1 Beğeni

Merhabalar, sürecin ilerlemesi için izin ve prosedürlerin tamamlanması gerekiyor. Devamında iş planına ve sırasına bağlı olarak bölgenin aktivasyonu tamamlanır :raising_hand_man:

Daha izin ve prosedür kısmı bile tamamlanmadıysa yani baya uzun bir süreç bekliyor bizi, doğru mu anlamışım

Aslında olumsuz bir tablo çizmeye gerek yok. Hedefimiz mümkün olan en fazla haneyi GigaFiber hizmetiyle buluşturmak. Bu süreçler birçok yatırım ve planlama gerektiriyor. Günün sonunda GigaFiber deneyimini yaşayacaksınız. Fakat bunun ne kadar zaman alacağıyla alakalı yorum yapmam doğru olmaz. Ekipler mümkün olan en kısa sürede çalışmaları tamamlamak adına gereken gayreti gösteriyor :innocent:

3 Beğeni

Güzel haberi ne zaman vereceksiniz. İzin işlerinde bir gelişme var mı?

Merhabalar, belediye ve izin süreçleriyle alakalı maalesef şu an için bir gelişme yok :man_shrugging:

1 Beğeni

Cevatpaşa mahallesinde dış bağlantılar yapılmaya başlandı. Umaarım gerisi kısa sürede gelir :smiley:




1 Beğeni

Genelde forumdaki üyelerde optik fiber dağıtım kutusu montajından 2 hafta 1 ay sonra fiber internet aktif edilmiş ama anlamadığım şey belediye ve izin süreçlerinde gelişme yoksa nasıl cihazların kurulumu yapılıyor.

En son 10-12 gün önce sormuştum bir gelişme yok demişlerdi tahminen bu hafta sonuna doğru işlemleri halletmiş olmalılar ki işlemlere devam ettiler. Komiser Reşat Dayı Cd. civarlarında da kutular takılmış bugün gördüm.

image
an itibariyle Türknetin sayfasında fiber sorgu yapınca “6-8 hafta sonra GigaFiber evinizde!” yazıyor.

1 Beğeni

Hayırlı olsun insan bu yazıyı görünce mutlu oluyor bende de 15 ağustostan beri yazıyor böyle umarım en kısa sürede aktif olur gigafiber hepiminizin.

2 Beğeni

Tevfik Fikret Cd. hakkında bir çalışma bilgisi mevcut mu? Sokaktaki birçok kişi GigaFiber istiyoruz fakat talepte bulunmanın işe yarayacağına inanmıyorlar. @alperenatici

1 Beğeni

Selamlar @Turko, foruma hoş geldiniz :raised_hand: GigaFiber dönüşümlerinde talepler çok önemli bir rol oluyor. Elbette bu her zaman talep iletilen bölgeye hemen dönüşüm gerçekleştirileceği anlamına gelmiyor. Ekipler başvurunun yanı sıra birçok kritere bağlı olarak süreçleri yürütüyor. Siz talep iletin, gerisini bize bırakın :handshake:

1 Beğeni

Yakın zamanda işlemler tamamlanır diye tahmin ediyorum Cevatpaşa mahallesinin birçok yerinde işlemler tamamlandı. Son durum

Aktivasyon işlemleri çok garip ilerliyor sanırım. Sokağın başında oturan arkadaşımın binasına geliyor ve mantıken bakıldığı zaman ona daha geç ulaşması gerekiyor. Onun dışında alt sokakta da var. Binaya kutu aylar öncesinde takıldı. Normal internet için boş port da yok, GigaFiber için bağlantı da yok. Ötekileştirme mi var anlamış değilim alt sokakta, yan sokakta ve üst sokaklarda kutulara aktivasyon işlemleri tamamlanmış. Sokaktan birçok başvuru da yaptık oysa ki, neden bu kadar zor uzun sürüyor? @alperenatici