Gigafiber Başvuru ve Kurulum Süreci(Güncellenecek)

30 Nisan 2022- Aktivasyon yapıldı ve adresimde gigafiber aktif gözüküyor

30 Nisan 2022- Başvuruyu yaptım fakat bayram süreci araya gireceği için uzun süreceği tarafıma belirtildi

5 Mayıs 2022- Tarafıma arama yapıldı ev telefonu kullanmak istediğimi belirttim. Fiber ekibi elinde telefonlu modem kalmadığını modem olduğunda randevu alacaklarını belirtti

Gigafiber başvuru ve kurulum sürecimi bu şekilde güncelleyerek sizlere aktaracağım bakalım ne kadar sürede bağlantım sağlanmış olacak. Telefonlu modem istemeseydim çok daha hızlı hallolurdu diye düşünüyorum ama telefonu yoğun olarak kullanıyoruz.

3 Beğeni

Sana tavsiyem adamları arayıp gün isteyip cihazı kendim temin edeceğim deyip pon cihazını alıp artık kafana yatarsa internette zyxel dx3200 diye 1500mbps hızlara ulaşabilen modem var 950tl civarlarından ve aşağısına ya da paraya ciddi ciddi kıyıp dsl-ax82u alacaksın ttnin gpon internetini Recep Baltaş tanımladı yani turknetin gigafiberi de olur gibime geliyor(gerekirse olduracaksın :smiley: ). Bu modem ax5400 olarak geçiyor… Keenetic Peak Dsl ya da TP-LINK Archer VR2800 alsanda olur. Tabi bunlara para vereceğine üstüne para koyup dsl-ax82u almak daha mantıklı bunları dememin amacı internetini wifi ile kullanmak istersen ancak bunlarla verim alabilirsin… vr2800 daha uygun model tabi

Ücretsiz cihaz varken boşa para vermeye gerek yok :slight_smile: Zaten elimde archer vr600 var. En fazla 1 hafta sürer diye düşünüyorum TurkNet’in cihazı getirmesi

2 Beğeni

karar sizin umarım erken zamanda bulurlar

Kuruluma gelen ekipler getiriyor.

Dsl hattıyla mı kullanıyorsunuz acaba? Öyle ise hangi modemi kullanıyorsunuz?

Hayır ama işleyiş böyle diye biliyorum, kuruluma gelirken modemi de getiriyorlar. Sanmıyorum DSL farkından dolayı ayrı olarak kargoya verilsin vs.

Sorunda bu yüzden işte adam telefon hattını kullanmak istediğini belirttiği için adamlar bulunca randevu günü belirleyeceklerini belirtti. Bu arada sizin kullandığınız modem mi yoksa router mi?

1 Beğeni

Çok uzun sürmez ya sadece modeli farklı bir modem olacak mesela arkadaşım da fiber kullanıyor. Telefon hizmeti kullanmamasına rağmen telefon özelliği olan modem takılmış. Bayram ertesi olduğu için bazı yerlerde stok sıkıntısı vardı en geç haftaya hallederler stok sorununu.

2 Beğeni

@EFG Hocam telefonda 1 hafta icerisinde hallolur denmesine ragmen bugun twitterdan sordugumda cip krizi nedeniyle sure veremediklerini belirttiler. Sizlerden yardim istesem surec hakkinda tesekkurler simdiden

Bana bu konuyu özel mesaj üzerinden müşteri numaranızla birlikte iletir misiniz?

1 Beğeni

ilettim hocam tesekkurler

09.05.2022- Bugün tarafıma arama yapıldı ve kurulum için 11 Mayıs tarihine randevu verildi. Verilen günde kurulum yapılması dileği ile :slight_smile:

2 Beğeni

Son bir gün :slight_smile: Sabırsızlıkla birlikte sizinle beraber bekliyorum :hugs: Güncel durumu paylaşırsanız sevinirim.

2 Beğeni

11 Mayıs 2022- Bugün sabah 09:00 gibi ekip aradı ve 15 dakika içinde gelip kurulumu sağladı fakat maalesef ben evde olmadığımdan hız testleri gibi durumlara henüz bakamadim.

Bu süreçte elinden geldiğince yardımcı olan @EFG’ye sonsuz teşekkürler :slight_smile:

Dilerim en kısa zamanda herkes bu altyapıya kavuşur. Hız testlerini yaptığımda yine konu içerisinde paylaşıyor olacağım :slight_smile:

2 Beğeni

Bekle bekle dur burayı duyurmalarını bile beklemedeyiz :smiley: hayırlı uğurlu olsun

1 Beğeni

hayırlı olsun hocam hız testini nperf den yapın speed de dv düşük çıkıyor

Bir hız testi bekliyoruz @yyunusa :heart_eyes:

gigafiber gelince gerçekten nasıl havamız olacak uçarmıyız dimi

1 Beğeni

İşte tam olarak uçmamak için kemer bağlanmasını tavsiye ediyorum :rofl: :rocket: