Gigafiber bağlattım ama wifi ile aldığım hız 300 mbps cihaz macbook air m1

Merhabalar arkadaşlar, dün evime gigafiber bağlattım yeni modem taktılar arkadaşlar Zyxel VMG3625-T50B Pc’de herhangi bir sorun yok neredeyse 900 950 mbps alabiliyorum ama ben pc kullanmadığım için çoğunlukla işlerimden dolayı Macbook Air M1 kullanmaktayım yani Wifii ile giriş sağlıyorum internete ama maalesef hız problemlemi yaşamaktayım öncelikle kullandığım cihazı araştırdım Macbook Air M1 5Ghz’yi destekliyor mu diye destekliyor. Modem Ayarlarından’da 5Ghz alıyorum fakat aldığım hız 300 mbps bazen 250’ye düşüyor. Bunun nedeni nedir yardımcı olacak var mı? Hızı artırmanın yöntemlerinden bahsederseniz sevinirim.

Selamlar @rdoganes, kablosuz bağlantıda değerlerinizi etkileyen birçok faktör bulunuyor. Modem mesafesi, bağlı cihaz sayısı, cihazların internet aktivitesi, evdeki elektronik cihazlar ve daha birçok etken değerlerinizi etkiler. Testlerinizi hiçbir cihaz bağlı değilken, 5ghz ve yakın mesafe üzerinden İnternet Hız testi: Geniş bant bağlantınızı test edin - nPerf.com kanalından yapmanızı rica ediyorum.

Merhaba testleri yaptım arzu ederseniz sizinle paylaşmak isterim hocam. Anlamadığım nokta ise hızlar stabil değil sürekli değişiyor özellikle speedtest’te. Sunucu kısımları varya codit, TurkNet vesaire. Hepsi ayrı ayrı hız veriyor nedeni nedir.

Her sunucunun belli bir kapasitesi var. Bazıları siber saldıraya önlemek için düşük hızlarda tutuyor. Bazıları belirli hızlara bölerek karşılıyor. Bazı sunucuların kapasitesi sınırı olduğu için o kadar karşılıyor.
Wifi ile kablolu arasında fark tabikide olacaktır. Wifi hava yoluyla gittiği için arada hangi cisimler olduğuna ve modemin wifi teknoloji ve internete bağlanacak olan cihazında wifisi teknolojisine bağlı olarak değişe bilir. Kablolu direk hiç etkisi olmadığı için tam hıza yakın alabilirsiniz.

1 Beğeni

Paylaştığınız değerler kablosuz bağlantı için gayet normal. Değerler speedtest sunucusu kaynaklı düşük çıkabiliyor. Nperf üzerindeki hızı baz alabilirsiniz.

1 Beğeni

Anladım hocam bir şey daha sormak isterim size. Gigafiber ekibinin bağlattığı modem biliyorsunuzdur siz de Wifi 5 destekleyen bir cihaz. Acaba onun yerine wifi 6 destekli bir router alıp ki macbook air m1’de sanırım wifi 6’yı destekliyor öyle biliyorum kablosuzda daha iyi bir hız alabilir miyim sizce?

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.