Gigafiber Aktivasyonu-Teşekkür ve Hız Hakkında

Herkese merhabalar,

Forumdaki arkadaşlar bilir benim bitmek bilmeyen Gigafiber aktivasyon sürecim vardı. 40. günde aktivasyon nihayet bitti. Gelen arkadaşlar çok cana yakın, saygılı, kibar insanlardı. Kendilerine teşekkür ederim. Bugün kurulum tamamlandı. Kurulum sürecinde @alperenatici başta olmak üzere tüm TurkNet çalışanlarına da sabırları ve ilgileri için teşekkür ediyorum. Çok darladım kendilerini :slight_smile: Umarım benden sonraki müşteriler 40-50 gün beklemez ve benim yaşadıklarım TurkNet’e tecrübe olarak yansır.

Gigafiber’i 3-4 saattir deneyimliyorum. Kablolu da hiçbir sorun yok hız mükemmel.

Screenshot_1

Kablosuzda hedeflediğim hızlara ulaşamadım maalesef. Şöyle Türknetin verdiği modem yanında Huawei Wifi Ax3 Router var Wifi 6 destekli. Ona bağlı kablosuz dibinde Macbook Air M2, Monster Tulpar v20.3 ve İphone 11 ile çeşitli hız test siteleri ve çeşitli sunucuları kullanarak testler yaptım. (Hepsi wifi 6 ax destekli cihazlar) Hepsinde farklı sonuçlar aldım ama genel olarak indirme hızı hep düşük kaldı yükleme zaman zaman yükselse bile. İndirmede 400 ve üzerini hiç göremedim maalesef. Routerın dibinde olmama rağmen kablosuzda yüksek hıza çıkmak mesele sanırım. Ayar önerisi vs olan varsa tavsiyelerinize açığım. Umarım isteyen herkes kısa zamanda kavuşur ve sorunlar çözülür. :rocket:

1 Beğeni

Sonunda!
Hayırlı olsun kardeşim. Hızların da efsane hatta Gigabit kartın darboğazına takılmışsın.:melting_face: Şimdi bir türlü kavuşamayan bayrağını senden ben devir alıyorum. İnşallah bende o hızları kısa zamanda görürüm.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam. Darısı size ve bu hizmeti bekleyen forum ve forum dışındaki diğer arkadaşlara olsun :slight_smile:

3 Beğeni

Hayırlı olsun güle güle kullan. Sonunda sende roketledin…

Teşekkürler hocam. Sen tecrübelisin belki bilirsin. Huawei Ax3 var bende ama kablosuzda cihazların tümü wifi 6 destekli olmasına rağmen yüksek hızlara çıkamadım bu router ile. Sorun ne olabilir? Sen ne kullanıyorsun kablosuz bağlantı için?

İşte bizi motive eden bir teşekkür konusu daha… Rica ederim, keyifli kullanımlar :heart_hands:

3 Beğeni

O router ve diğerlerini çok araştırdım. Tplink te karar kıldım. Ax3 2 çekirdekli ya da 4 çekirdekli işlemci modelleri var 2 çekirdekli olanları zaten önermiyorlar. 4 çekirdekli olanlarda da çok farklı değerler gösteriyordu. Açıkcası o cihaz için çok ikna olamamıştım. Tp link AXE75 modelini gözüme kestirdim wifi6e liydi ama Türkiye de yoktu mecbure. Tplink ax73 modelini aldım. Şimdi sıkıntı yok. Birde testleri hangi ğrogramla ve hangi sunucularla yapıyorsun

bizde bu 940mbps hızları görebilecekmiyiz daha önce görüyordum bu hızları ilk gigafibere abone olunca şimdi 700mbps ile 800mbps arasında dolaşıyor hız olt tarafından bir güncellemeyle bu hız sorunu çözümlenir aslında tabiki dikkate alıp çözümlemek istenirse

Yoğunluk arttıkça hızların düşmesi normal. Daha fazla abone oldukça biraz daha düşebilir. Ama TurkNet bu konularda iyi bir firma. Kapasite arttırımı ile eski haline getirirler diye düşünüyorum. Bu hızlar da işinizi görür bir süre.

2 Beğeni

Ax3 2 çekirdek olanı var bende. Kablosuzda maximum 300/600 gördüm. İndirme az yükleme fazla çıkıyor ilginç şekilde. Testleri farklı cihazlarla tarayıcı üzerinden speedtest ve nperf ile farklı sunucuları seçerek denedim. Denediğim tüm cihazlar Wifi 6 destekli olmasına ve router a çok yakın olmama rağmen sonuç değişmedi maalesef. Kablolu da 950/950 görüyorum ama kablosuzda istediğim hıza (bendeki routerdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum) ulaşamadım. Sizin router iyiymiş ama çok pahalı hocam :slight_smile:

1 Beğeni

Sadece wpa3 olarak güvenlik protokolünü denedin mi? Evet biraz eski cihazlar wpa3 desteği olmadığı için bağlanamıyor. Ben 5g için sadece wpa3 yağtım 2.4 g için wpa3 wpa2

Birde speedteste codit istanbul sunucusunu deneyin lütfen

gigafiber kablosuz

Teşekkürler. Gigafiber kabloluda hiçbir problem yaşamadım. 950/950 civarı hız alıyorum. Huawei Ax3 çift çekirdek router ile kablosuzda maximum bu hızları gördüm. Farklı sunucularla da denedim. Wpa3 bir güvenlik protokolü hıza bir etkisi olması mümkün gözükmüyor hocam tesadüf olabilir ama öneri için teşekkürler.

Dediğim gibi onunla ilgili bir kaynak bulamadım zaten… sadece deneme sonucu… merakımdan yine deneyeceğim.

Router kaynaklı bir sorun yokmuş arkadaşlar. IDM ve Google Drive üzerinden yaptığım wifi üzerinden bir indirmede aldığım sonuçlar müthiş :rocket:

gigafiber

Speedtest sonuçlarını ya da diğer hız testi sonuçlarını çok referans almamak gerekiyor. Wifi ile yaptığım Steam indirmelerinde 880 i gördüm. Yine aynı şekilde kablosuzda idm ve Google Drive sunucularından yaptığım indirme sonucu da yukarda. Müthiş hızlar. TurkNet’i kurulum ve aktivasyon sürecinin uzaması yönünden çok eleştirdim ama mevcut hizmet için de teşekkür etmek gerek. :clap:

1 Beğeni

:melting_face: Sanırım speed test yaparken bazı sunucular Gigabit hızlarda darboğaza düşüyor ve tam hızı göstermiyor. Bu sonuçlar onu gösteriyor. Benim idm de kurulu gigafiber abisini bekliyor. Çok işler yapacaklar beraber :sweat_smile:.

Ya iki kullanıcı benim kod ile indirim almış. Haliyle bana da indirim yansıyor.
O yüzden hat aktif olunca geçişi bekleyeceğim sanırım. Aboneliği iptal edip yeni abonelik açınca daha hızlı ilerliyor süreç ama. Hayırlısı bakalım…

1 Beğeni