GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Sisteme 1000 mphs düştü TurkNet vdsl müşterisiyim başvururken şöyle bir hata ile karşılaşıyorum

Girmiş olduğunuz XDSLNO’su TurkNet’te aktif olarak kullanılmaktadır. Sadece TurkNet dışındaki bir operatörden TurkNet’e geçiş yapabilirsiniz.

benim oturduğum yerde de aynı şekil önümüzdeki sağımızdaki sokaklarda var ama bizim sokakta yok çaprazımızdaki 20-25 metre yakında aynı sokakta ki binada var benim olduğum yerde yok :frowning:

Buradan gigafibere geçmek istediğinizi belirten bir destek kaydı açın yardımcı olurlar.

1 Beğeni

Size verdiğim cevabı onaylamadılar galiba. Mahalle ile alakası yok. Çoğu yerde durum böyle. Ben Bayrampaşa dayım

1 Beğeni

Müşteri temsilcisi ile görüştüm sıraya alındınız fakat 1-2 ay beklersiniz dedi güncel aboneliğimi iptal edip başvuru yaparsam 300 lira kurulum ücreti alıp daha kısa sürede kavuşacağımı söylediler sizce ne yapmalıyım

İnternet sitesinden 10 10 ile biten gigafiber destek hattını arayın ve gigafiber dönüşüm işlemi için destek kaydı açın sonra randevu oluşturup sizi arıyacaklar

Fiber müşteri destek hattı
+908502881010

@Ahmet2

2 Beğeni

21 gündür internetsizim lütfen ne zaman geliyor bu sinyal sorununu çözecek ekipler ama ya…

Merhaba biz Hali hazırda TurkNet kullanıcısıyız GigaFibere başvuru yaptık.Binamızda kutu vs her şey var interneti gelip kurmalarını bekliyoruz fakat kurmaya gelmediler Biraz acelemiz var bazı kullanıcılar çok fazla beklediklerini söylüyor bizi bu kadar bekletirler mi ?
İşlemlerin hızlı ilerlemesi için yardımcı olursanız sevinirim.
Müşteri no:1355847
Müşteri no:1654916 ikimizde aynı binadayız.

Selamlar @ozansenturk, özel mesaj üzerinden ilettiğim mesaja dönüş sağlarsanız sevinirim :raised_hand:

1 Beğeni

Biraz riskli bir hareket olabilir hocam. Ben yeni TurkNet müşterisiyim ve 300 lira kurulum ücreti de faturama yansıtılacak. Buna rağmen gel gör ki kutu arızası (Sinyal seviyesi yüksek) nedeniyle gigafiber bekleyişimin 3. haftasındayım. Her arayışımda durumunuzun aciliyetini bildiriyorum diyerek oyalıyorlar beni. Oysa ki kuruluma gelen servis ekibi bu arızanın 2-3 gün içinde Teknik servis ekibi tarafından çözülebileceğini söyledi.
Bu konuya yine yardım almak için yazdım herhangi bir dönüş yapan olmadı. Bu sorunu yaşayan tek kişi de değilim. Benim gibi başka insanlar da var.
Dediğim gibi riskli çünkü mevcut aboneliğini iptal edip yeni başvuru yaparsan, bizimle aynı sorunları yaşayıp haftalar boyunca internetsiz kalman da mümkün

3 Beğeni

TürkNet GigaFiber - Google My Maps

bu bağlantıda gigafiber gözüküyo daha yeni yapıldı altaypı geçen pazartesi mahalleler arası sinyal kutuları takılmıştı ama site sorgulamasında hala vdsl gözüküyor güncelleme yapılabilir mi acaba? (bağlarbaşı mah aslan sokak)

2 Beğeni

Merhaba sonunda altyapı sorgulamada gigabit fiber görünmeye başladı. Bütün mahalleye gigafiber için tek tek uğraşıp talep açtırmıştım sonunda başardık. Altyapı sorgulama sonucunu görünce hemen apartmanla konuştum gruptan konuyu haber vermek için ve 4-5 kişi hemen başvuru yaptı ve 2-3 gün içinde gigafiberiniz kurulacaktır şeklinde dönüş aldılar. Ben bu kadar uğraşı veren ve TurkNet bayrağını sallayan ve 2 farklı adreste iki farklı hesapla 5-6 yıldır para ödeyen aktif abone olarak 6-7 ay bekleyecek miyim gerçekten? Talep açtım Online işlemler üzerinden ve fiber dönüşümde yoğunluk var o yüzden tarih veremiyoruz falan diye bir dönüş aldım. Çözüm önerisi olan var mı ? 300 tl ödeyip aktif aboneliğimi sonlandırmamı ve yeni başvuru yapmamı önerir misiniz ?

@berkay35_35 bu yazıyı okumanı tavsiye ederim

1 Beğeni

Öncelikle iyi forumlar, dün geç saatlerde bir forum açmıştım ancak ya gönderemedim ya da silindi (gigafiber ile alakalı konular buraya yazılıyormuş), her neyse. 3 gün önce TurkNet çalışanları zile basıp apartmana takılmış olan kutuyu

IMG-20221223-WA0057

kontrol etmek amacıyla sinyalin gelip gelmediğini ölçtüler ve aşağı inip sorduğumda daireye çekmek için başvuruda bulunabilirsiniz dendi fakat yanında sorgulamada 50 Mbps VDSL gördük. Bana en geç 1 hafta içerisinde açılacağını, durumu onların da bilmediğini söyledi. Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde kontrol ettiğim her yerde gigafiber aktifken benim sokağımı ve üst sokağın toplandığı OFDK kutusu (fotoğraf eski kutu aslında orda var)

şu şekilde haritada turuncu noktada takılı halde ve çalışıyor turkuaz sokaklarda sorgulama yapılınca 1000 Mbps Gigafiber gözükmekte.

Fakat aynı sorguyu hemen karşısında bulunduğum sokağı ve üst sokağın bağlandığı OFDK kutusuna

(fotoğrafta yeşil nokta) yaptığım zaman bordo sokaklara gigafiber gelmemekte aşağıda sorguda da ada sokağı görebilirsiniz.

adres2

Ve 3 gün önce, TurkNet çalışanlarının sinyal kontrolünden sonra

çalıştığına dair kablolar apartmanlara göre isimlendirilmişti fakat dediğim gibi sadece mahalle içerisinde bizim dağıtıcı aktif değil.

Lütfen son durumla alakalı bilgi verebilir misiniz? Ne zaman aktif olacak ve neden sadece bulunduğum sokak aktif değil? Mahallenin her yerinde varken burada olmaması gerçekten tat kaçırıcı. Şimdiden bilgilendirme ve cevaplar için teşekkürler. @alperenatici

1 Beğeni

@alperenatici Gigafiber ilk ortaya çıktığında Bağcılar’a 2021 yılında geleceği söylenmişti. 2023 yılındayız ve halen Bağcılar’a gigafiber çalışması yapılıp yapılmayacağı belli değil.

2 Beğeni

Bağcılar’a çok yakın Bahçelievler Kocasinan Merkez Mah. kablolar geldi. Ana hat kablosu da geldi. Bina içi sonlandırma kutusu da takıldı ama dış ortam kutusunun takılacağı yerdeki kablolar tarihi eser olmak üzere.
Kablolar bahar da gelmişti yeni bahara iki ay kaldı…

Bağcılar için herkes 3 maymunu oynuyor, kapı duvar. Bakalım işin sonu nereye varacak…

1 Beğeni

Seçim öncesi çözmek lazım

Gigafiber altyapınızda gözüküyor ise aboneliğinizi iptal ettirip dişinizi sıkıp birkaç gün internetsiz durmayı göze alın derim. Ben 3 hafta önce cumartesi talep açtım 1 saate biri aradı iptali onayladım. Telefonu kapatır kapatmaz tekrar abonelik başvurusu yaptım. E-devletten onay yaptım 2 gün sonra ekip geldi kurdu. (O ara internetsiz kaldım ama olsun).

Bölge de altyapı aktif ama gelip randevu bile almıyorlar ekipler. Belli bir direktif mi bekliyorlar falan bilemiyorum. Sadece o kadar hane boşuna fazladan para ödüyor ve bekletiliyor.

Akıyor şimdi de internet

1. Günde yaptım ben bunları. Şu an semtte sadece ben alıyorum Gigafiber’i. Güler miyim ağlar mıyım bilemedim. Boşuna 2 ay belkide 5 ay 179TL ödettirip mağdur edeceklerine şimdi 139TL geliyor fatura.

Ha şu an naparlar bilmiyorum. Belki altyapınız için süre uzun olabilir diyip kurulum için bekletirler bir kaç günü geçer internetsiz uzun süre kalırsınız falan maduriyet oluşmaz inşallah.

Kalan arkadaşlarıma iyi uçuşlar şimdiden.