GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Merhaba dün binamıza kutu koyulmuş ancak henüz bağlanmadı, bağlanması ve aktivasyon süreçleri ne zaman biter @alperenatici

@EFG

İstanbul / Esenler / Oruçreis mahallesi

1 Beğeni

Bayrampaşa belediyesi sıkıntı çıkarmış diye duydum

1 Beğeni

Birçok mahalleye bağladılar aslında bağlanmayan mahalle sayısı çok az. Bizim buraya da kabloları çekip işleri yarıda bıraktılar

Fiberi bağladılar apartmana tek kurulum kaldı . Bir türlü aramadılar. Forumda 45 gündür bekleyen gördüm. Bu bekleyiş hiç normal değil kimse kusura bakmasın. Şundan bundan dolayı fiber getiremiyoruz diye yakınan firma bu sefer kendisi getirmiyor .

1 Beğeni

Güncelleme: Üzerinden tam bir hafta geçti ve hala gelen giden yok 8 yıldır alt yapı bekleyen bir insan olarak şansıma GigaFiber hizmetini bile kullanamıyorum TurkNet’i de ilk defa kullanacağım umarım süreç daha fazla uzamaz :pensive:

2 Beğeni

TurkNet gigafiber hizmeti sunuyor eyvallah kutuyu binaya takıyorlar eyvallah ama arkadaşlar şöyle bir gerçeklikle karşılaşabiliyorsunuz sonrasında hevesle bekledikten sonra modemi kuruyorlar bağlantıyıda yapıyorlar kutudan sinyalide alıyorsunuz sonra bazılarınız maalesef bunları tecrübe edecek bu sefer vdsl hatta kalmaya devam edip birde fibere geçmek için bizler gibi ekstra bilmem kaç ay veya gün bekleyeceksiniz yani kutuyu binaya koymaları sinyal vermeleri vs bunları yaşayınca önemsiz kalıyor bazılarınız modem kurulumu yapıldıktan sonra böyle o modemde nal gibi kırmızı dsl ışığını görünce zaten bildiğiniz bütün küfürleri sayacaksınız TurkNet 'e defalarca açacağınız destek kayıtlarıda cabası zaten hergün size yollayacakları mesajlar standartdan dışarı çıkmayacak buda benden size böyle bir bilgilendirme olsun keşke bu durumları yaşamadan direkt kullanabilme şansımız olsa ama aksilikler çıkıyor…

2 Beğeni

Selamlar destek kaydı açtım ama tatminkar bir yanıt alamadım o nedenle buradan değerli uzmanların ve tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var. TT ekipleri şuan TurkNet aboneliğimi kullanmakta olduğum binamızdaki Vdsl altyapısını bir kaç gün içinde FTTH sistemine geçileceği için sökecekler. TT ekipleri bugün kapımıza kadar fiber kablo getirdi ve daha sonra dairelerin içine çekileceğini söyleyip gitti. Dolayısıyla internet hizmetimi almaya devam edebilmek için GPON cihazına ihtiyaç duyacağım .
Öte yandan binamda Gigafiber aktif ve 16 gün önce dönüşüm için başvuru yapmıştım fakat malumunuz gigafiber dönüşümü işlemleri bazen 50 60 günleri buluyor. Önümüzdeki hafta TT vdsl altyapıyı söktüğünde ve bina tam olarak tt fibere geçtiğinde ben internetsiz kalmamak için nereye başvurmalıyım ? TT kendiliğinden bana bir gpon cihazı verecek mi yoksa bu konuda Turk nete mi başvurmalıyım? Destek kaydı açtığımda binanızda gigafiber var TT fiber gözükmüyor biz gigafiber üzerinden dönüşüm başvurunuzu aldık diyorlar. İnternetsiz kalmamak için nasıl bir yol izlemem gerekli ? Şimdiden teşekkürler @alperenatici bey aslında Gigafiber dönüşümü için bir aciliyet durumu bildirebilirse ben de hiç TT ile muhatap olmak zorunda kalmam. Türk Telekom binanın içinde delinecek yerleri deldi daire girişine kadar kablo kanalı döşedi hatta kablolarını hemen siyah TurkNet kutusunun üstünden delerek geçirdi.Gigafiber ekibinin onları kullanarak kendi kablolarını daireme çekmesi çok kolay olacak

Bayrampaşa, Yıldırım Mahallesinde bina içindeki kutu ve kablo bağlantıları yapıldı bulunduğum sokağın karşı tarafında olan evleri sorguladığımda gigafiber desteği var diyor kendi binamı sorgulayınca 6-8 hafta içerisinde gelecek diyordu ama geçen gün bu yazı kayboldu bir sorun mu oldu eğer olduysa söylesinler bizimde ona göre vaziyet alalım çünkü bu gidişle altyapının tt’da olması nedeniyle daha verimli destek alabilmek için geçiş yapmak zorunda kalacağım.

tekirdag suleymanpasa hurriyet mahallesinde durumlar ney 3 4 km uzagimda olan tekirdag suleymanpasa arabaci sokaginda gigafiber var 3 4 km ya allah rizasi icin bak

Bildiğim kadarıyla sistemde fiber altyapı bilgisi adres güncellemesi yapılmadan veya yapıldıktan sonra da bakır altyapıyı sökmezler. Eğer kablolamaya bir etkisi yoksa bakır ankastre binada mevcut durumda kalır. Farklı altyapı türlerinde şu an ortak bakır altyapıdan ortak fiber altyapıya geçiş yapılabiliyor ise TurkNet geçiş işleminizi yapar aktivasyonunuzu başlatır sonrasında da Telekom ekipleri gpon cihazınızı ve Router inizi gelip kurarlar. Tek şart sistemde adresinizin görünmesi. Bu konuda size net bilgiyi @Eren arkadaşım verebilir diye umuyorum.

1 Beğeni

Yanıt için teşekkürler :pray:. Binamıza VDSL kablosu karşı binada bulunan şu beyaz kutudan geliyor. Bu kutunun bulunduğu bina yıkılıyor. TT mühendisleri kutuyu başka bir binaya taşımak yerine burdan faydalanan 3 binaya direkt fiber çekme kararı aldı. VDSL altyapısının iptal edilecek
olması bundan… Altyapı sorgulamalarında fiber henüz gözükmüyor olsa da VDSL altyapı da silinmiş @ModeratriX

IMG-20221214-WA0006

Halihazırda TurkNet vdsl abonesi olup gigafibere başvuru yapan arkadaşlara soruyorum, randevu vermek için sizi aramaları ne kadar süre sonra gerçekleşti?

1 Beğeni

+1 daha yazmanızı rica edeceğim :slight_smile:
Bursa Osmangazi
6ec129efff3c587b524fe11171ae1e5f44d1e830

aramaları için 47 gündür bekliyorum

1 Beğeni

Benim 50 gün oldu geçiş için başvuralı. Hala geçiş olmadı.

Paylaşacağım mesajı sizin bu mesajınız vesilesiyle yazmış olayım. Bugün gigafiber altyapım aktif olduktan sonra yaptığım başvurunun üzerinden geçen 78. günüm. Az önce TurkNet ekipleri geldi. Bina içi kutuyu açıp kablo bağlantısı yapıp sinyal sağladılar. (Sinyali ölçtüklerinde 22.41 çıktı) Kurulum ekibi için ise Pazartesi gelmeleri lazım biz haberi vereceğiz siz de arayıp durumu söyleyin dediler. Dedikleri gibi Pazartesi günü gelip kurulum sağlanırsa tam 80 günde bağlanmış olacak. Bu kadar bekletilmemin sebebini sorduğumda “sizin binayı atlamışlar” dediler :slight_smile: Güler misin ağlar mısın.

11 gündür bana randevu verilip kuruluma gelmeyen sınyal sorunu var diyen gigafiber ekibi bgun karsı daıreye sınyalde sorun yok dıye kurulum yapdi bnada kurmadan gitti valla helal olsun onlıne ıslemlerden yazıyoruz cvp yok dogru dürüst

1 Beğeni

Geç de olsa bu gelişme nedeniyle adınıza sevindim. Umarım pazartesi herhangi bir problem ile karşılaşmadan hizmetiniz aktif edilir :pray:

4 Beğeni

İnşAllah. Buna inanmak istiyorum.

+1 Cevatpaşada yaşıyorum. Bende de 6-8 hafta diyodu Ekim’de o da gitti boşluktayım. Kutuyu koydular o kadar.