GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Mahallemdeki en iyi ISS hangisidir nasıl bulabilirm.vdls2 profile sahibim.

Aynı mesajdan birebir aynısı bana da geldi. Kutular yokken başvuru almaya başlamışlardı. 25 günü geçti başvuru süresi hersey bağlandı. Kurulum randevusu için daha aranmadım. Süreç uzadığı için otomatik bir mesaj galşba

Hat değerleri değişmez bu 1

1. si ping içinde çevrene sorup tracert testleri vs yapıp karşılaştırabilirsin.
2 Beğeni

30 günü geçti hala beklemedeyim randevu için

30 Ağustosta kablolar ve kutular çekildi 27 Ekim’de TurkNet altyapı sorgulamada 1000mbps görüldü sonrasımda gigafiber kurulum için başvuru yaptım bu kurulum randevusu pazartesiye verildi Bahçelievler İstanbul Kocasinan bölgesi 16/08/2021 den beri Vae VDSL 100 [mbps]kullanıyorum randevu için diğer yarışmacı arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum ayın 31 inde gigama kavuşup [hız testi] atıcam :joy::joy::joy: görüşmek üzere

2 Beğeni

Hocam evimin konumunu niye gösteriyorsunuz ki :joy::joy::joy:

Hayır biz niye bekliyoruz ki bu kadar bizde gördük 1000 mbps hız alabildiğimizi destek kaydı oluşturduğumda biz bir şey yapamıyoruz aranmayı beklemeniz gerekli başvurunuzun alındığını görüntüleyebiliyorum ancak çok yoğunluk var deniyor vallahi anlamıyorum neye göre çalışıyor bu sistem…

Daha hiçbir şey kesin değil :joy: Ama pozitif olalım :innocent:

1 Beğeni

Ekipler gelipte “kutuda sinyal yok” demezse hiz testini bende bekliyorum.

2 Beğeni

Ya destek kaydı oluşturduktan 2 gün sonra telefona arama geldi, müsait olmadığım için açamadım ve tekrar aramalarını söyledim 10 dakika sonra. 1 aydır aramadılar, telefonu bir kez açmadım diye benim sıramı resmen 100 kişiye falan verdiler. Çıldırmak üzereyim, her destek kaydı açışımda da “sizi anlıyoruz, biz de TürkTelekom yerine bize ödeme gelmesini isteriz fakat yapabileceğimiz bir şey yok beklemede kalın sadece” diyorlar ve bu kadar. 1 aydır 15 dakika sürecek bu işlem için neyi bekliyorum? Elinizde cihazlar mı yok, kurulum yapacak adam mı yok? Yeni abone olanlara anında gelip bağlıyorlar fakat mevcut aboneler için hiç bir gelişme yok. İlla aboneliği mi sonlandıralım? Sizin ilgi ve alakasızlığınız sırasında diğer ISS’ler kendi altyapılarını aktif etti.

Kutuda sinyal var test edildi :sunglasses:

1 Beğeni

Burda sen haklısın bişey diyemem ama beklemek istemiyorsan türktelekom a geçebilirsin tavsiye ederim :joy: bende 2 aydır bekliyorum nasip kısmet işi

Altyapı konusundan anlayan arkadaşlara birşey sormak istiyorum. Benim iki sokak arkamdaki binada dış cephe çalışması olacak yakın zamanda. Bu binada ofdk cihazı takılı ve muhtemelen çalışma başlayınca ofdk cihazını sökecekler. Şimdi merak ettiğim şey bu ofdk cihazları birbirine bağlı mı çalışıyor, yani cihazlardan birini sökseler 2 sokak arkadaki bizim bağlantı etkilenir mi böyle bir durumda, yoksa sadece o sokakta oturanlar mı etkilenir?

Arkadaşlar gigafiberle ilgili harita varmı güncel nerelerde var yakınımda varmı diye? En son Recep Baltaş beyfendi nin attığı haritadan başka bir harita bilmiyorumda ben

Merhaba,

Resmî güncel bir harita yok. Takibi yada sorgulamayı GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet adres üzerinden yapabilirsiniz.

1 Beğeni

O harita boş olmayan yerlerde bile gigafiber gelecek gibi gösteriyor sözde TurkNet en kısa sürede harita yayınlıcaktı yaz ayları başında oda yalan oldu.

1 Beğeni

2 ay oldu hala aramadılar maalesef :frowning:

20 sinde mahalleye kutu, 24 ekimde de binaya kutu takıldı, 26sında ekipler geldi kutunun içine bişeyler yaptı gitti. Web sitesinde hala aktif gözükmüyor beklemedeyiz ne zaman aktif olca bakalım

1 Beğeni

Sorumu tekrarlayayım bilgisi olan varsa lütfen yanıtlasın ;

Benim iki sokak arkamdaki binada dış cephe çalışması yapılacak. Bu binada ofdk cihazı takılı ve çalışma başlayınca ofdk cihazını sökecekler. Şimdi merak ettiğim şey bu ofdk cihazları birbirine bağlı mı çalışıyor, yani bu cihazlardan birini sökseler 2 sokak arkadaki bizim bağlantı etkilenir mi böyle bir durumda, yoksa sadece o sokakta oturanlar mı etkilenir?

Merhaba, evet ofdk cihazları bir birine bağlı. Birinden kablo çıkıyor diğerine giriyor oradan başka bir ana hat kabl ile bir sonrakine. Zincirleme şeklinde bir birine bağlılar.