İstanbul Bağcılar Kirazlı mahallesi 1160 sk. ikamet ediyorum. Binaya kutular konuldu aktif edilmesi kaldı. Bu süreçte modem markası seçebiliyor muyuz? veya hangi marka modem veriliyor. Kaç portlu?
Hocam ben yeni kurdurdum ZTE H3601P Wi-Fi 6 modemi veriyorlar 2 portu var
Geri dönerler kaydı kapatıp
Bana 3 gün önce bağlandı kirazlıdayım. ZTE H3601P verdiler çok kötü bir modem. Arayüzü vs baya çağ dışı kendi keenetic modemimim bundan 100 gömlek falan daha iyi duvar askı deliği falanda yok sürahiye benziyor modem Ama wifi çekim gücünde vs. hiç bir sıkıntı yok simetrik 1000 veriyor. VDSL göre oyunlarda pingimde baya bir azaldı.
Bugün kutu takmak için geldiler başka bir yerde büyük bir arıza olmuş onun için gittiler yarın gelecekler bina içime kutu takmak için
@Remedy hocam, bende Bağcılar Kirazlı Metronun alt kısmındayım (Mevlana Cad.) Bilir kişi olarak, Bina girişine kablo kutu vs. takıldı. Geçen hafta 03.04.2025 tarihinde sokaklardaki ana dağıtıcı kutuları da bağladılar. Hizmet, tahmini olarak ne kadar sürede aktif edilir. Sizde ne kadar sürdü?
Hocam bölge bölge değişiyor bizim adrese 2 ayda aktif ettiler 7-8 ay bekleyenler bile olmuş formda okuduğum kadarıyla 1 ayda da aktif edilen var şansınıza inşallah çok zaman almaz net bir bilgi olmuyor maalesef bizim mahalleye ofdk kutuları takıldıktan sonra bir haftaya kullanırsınız demişti kutuları takan ekip ama 3 haftayı buldu. Süreç şöyle işliyor ekiplere sorup öğrendiğim kadar. Mahalleye siyah kutular (ofdk) takıldıktan sonra sinyal kontrolleri yapıyorlar oda biraz zaman alıyor ondan sonra aktif ediyorlar
Hocam tam 1 ay sürdü gibi Şubat 27 de binaya kutuyu taktılar ondan 2 gün sonrada dış hattan gelen kabloyu kutuya çektiler. 24 Mart gibi sinyal geldi altyapı sorgulamada 1000 Mbps yazıyodu. Sonra 29 Martta aktivasyon için randevular açıldı fakat araya bayram tatili girdiği için 5 Nisana geldi benim randevu. 5 Nisan da gelip 30dk içinde bağlayıp gittiler.
Kutu koyması yetmez sinyal verilmesi lazım bizde kutuyu taktıktan 2 hafta sonra verdiler sinyali.
site yöneticisi protokolü imzaladıktan sonra süreç nasıl işliyor arkadaşlar, gelip altyapı mı çekiyor TurkNet? fiber kutular ne zaman konur mesela?
Geçen haftalarda apartmanıma TurkNet GigaFiber kutusu takıldı. Bugün GigaFiber sorgulaması yaptığımda GigaFiber bölgesindesiniz diyor fakat altyapı sorgulamada 100 Mbps gösteriyor
Kutu konuldu ve kutuyla beraber binaya fiber kablosu da çekileli 1 ay oldu 16 Mart tarihinde kutu konuldu 17 Mart tarihinde ise kablo çekilmişti dün ise (10 Nisan) kabloyu kutunun içerisine yerleştirmişler önceden kutunun üstünde boştan duruyordu ki muhtemelen kutunun içerisinde ayrı bir cihaz da var geçen hafta fiber sorgulama da gigafiber bölgesindesiniz diyordu ve onca süre de hala aynısını diyor fakat internet altyapı sorgusunda ise 66 Mbs diyor bizi şu düşük hızdan kurtarın artık
Daha ne kadar beklememiz lazım bu gigafiber’i lütfen sinyal felan ne zaman olursa gönderin lütfen.
@TurkNetDestek
Arkadaşlar Sultanbeyli için gigafiber planlaması var mı?
@TurkNetDestek
Merhabalar, bağlantı işlemleri tamamlandıktan sonra sorgulama ekranında 1000 Mbps olarak görüntüleyebileceksiniz.
Merhaba, kutu konulduktan sonra ortalama süreç 6-8 haftadır. Ancak güncel koşullar sebebiyle süreçler değişebiliyor. Bir süre daha beklemenizi rica ederiz. Web sitemiz üzerinden takipte kalabilirsiniz.
Merhabalar, planlama hakkında bilgi paylaşamıyoruz. https://www.turk.net/gigafiber-istiyorum-altyapi-sorgulama sayfamızdan talebinizi iletip takip edebilirsiniz.
Bugün baktım Gulyakada çoğu yere kablo çekilmiş kutuları koyuyorlar. İki ayrı yerden yaparak gidiyorlarmış. Son 50m kaldı.
bu gülyaka mah calısma yaparkende bozyaka tarafına basladılar daha sonra bu calısmalar bittikten sonra tahminimce vatan mah gircekler burda bayagı uzun surer diye dusunuyorum yüz ölcümü olarak buyuk yer yeşilyurt semtini bitirirler insallah TurkNet gigafiber hızlarına kavuşmus oluruz hayırlısı .
İstanbul / Kartal / Orta mahalle tahmini ne zaman gelir?
Merhaba, web sitemiz üzerinden adresinizi talep olarak iletebilirsiniz. Çalışma olması durumunda sizi bilgilendireceğiz.