Öncelikle iyi forumlar, dün geç saatlerde bir forum açmıştım ancak ya gönderemedim ya da silindi (gigafiber ile alakalı konular buraya yazılıyormuş), her neyse. 3 gün önce TurkNet çalışanları zile basıp apartmana takılmış olan kutuyu
kontrol etmek amacıyla sinyalin gelip gelmediğini ölçtüler ve aşağı inip sorduğumda daireye çekmek için başvuruda bulunabilirsiniz dendi fakat yanında sorgulamada 50 Mbps VDSL gördük. Bana en geç 1 hafta içerisinde açılacağını, durumu onların da bilmediğini söyledi. Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde kontrol ettiğim her yerde gigafiber aktifken benim sokağımı ve üst sokağın toplandığı OFDK kutusu (fotoğraf eski kutu aslında orda var)
şu şekilde haritada turuncu noktada takılı halde ve çalışıyor turkuaz sokaklarda sorgulama yapılınca 1000 Mbps Gigafiber gözükmekte.
Fakat aynı sorguyu hemen karşısında bulunduğum sokağı ve üst sokağın bağlandığı OFDK kutusuna
(fotoğrafta yeşil nokta) yaptığım zaman bordo sokaklara gigafiber gelmemekte aşağıda sorguda da ada sokağı görebilirsiniz.
Ve 3 gün önce, TurkNet çalışanlarının sinyal kontrolünden sonra
çalıştığına dair kablolar apartmanlara göre isimlendirilmişti fakat dediğim gibi sadece mahalle içerisinde bizim dağıtıcı aktif değil.
Lütfen son durumla alakalı bilgi verebilir misiniz? Ne zaman aktif olacak ve neden sadece bulunduğum sokak aktif değil? Mahallenin her yerinde varken burada olmaması gerçekten tat kaçırıcı. Şimdiden bilgilendirme ve cevaplar için teşekkürler. @alperenatici