Gelmeyen internet ve teknik ekip

Ay başında bağlanılan ve daha 1 ayı bile dolmayan fiber internetim 3 gün önce hiç bir sebep yokken aniden kesildi. Los ışığı kırmızı yanıp sönüyor ve internet ışığı hiç yanmıyor. Teknik destek talebinde bulunduk ama daha gelen kimse olmadı. Sadece “yardımcı olabilmeniz için modeminiz açık tutun” maili alıyorum. Süreci nasıl hızlandırabiliriz? Sorunun ne olduğuna dair bir bilgilendirme de yok.

Destek kaydı açtınız ise kısa sürede ekipler gelip sorunu çözecektir.

Muhtemelen geleceklerdir tabi ki ama forumda benim konuma benzer konu başlıklarını okuyunca umutsuzluğa kapılıyorum çünkü 10 gün - 17 gün süren sorun başlıkları görüyorum.

1 Beğeni

Hayır hayır sizinki kablo ucu yenilemesi yapılarak çözülecek bir işlem. TurkNet in kendi ekipleri yoğunluğa göre en kısa sürede gelip kurulum işlemlerinde ki işlemi yaparak kabloların uçlarını yenileyip sorunu çözecek. Kaydınız üzerinden size bilgi verilmiştir zaten. Açtığınız destek kaydını da bu paylaşımın üstüne yazar iseniz @alperenatici bey yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Ya bu sıkıntıları okudukça acaba murpy kuralı olan “sorun yoksa oynama” mantığı ile 15 yıldır cillop gibi çalışan vdsl’i ftth’a çevirtme başvurusu yapmasamıydım diye düşünüyorum :upside_down_face::innocent:

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Destek numarası : 59319191

Selamlar @Serhat16, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: Yerel sağlayıcı altyapısı üzerinden fiber hizmeti aldığınızı görüyorum. İç tesisatınızda sorun olmadığını belirtmeniz üzerine diğer alanların kontrol edilmesi için ekip yönlendirildi. Sürecin hızlandırılması adına ilgili birimlerle iletişime geçtim :handshake:

1 Beğeni

Vdsl’in kendisi sıkıntı bence. O yüzden çok ta düşünme bence :thinking::sunglasses:

VDSL’in kendisi nasıl sıkıntı mesela ?

Bakır kablo olması nedeniyle kopma olmasa bile zamanla performans sıkıntıları baş gösteriyor. Ben çalışır durumdaki kablo ile 35 Mbps üstüne çıkamıyordum. Kablo güncelledim iç tesisatı ve 80Mbps almaya başladım. Oksitlenme, başka kabloların ve cihazların sinyallerinden etkilenme falan hep birer sorun. Fiber de en azından kablo sorunu yok. Ayrıca gigafiberde ki sorunlar da geneli kapasite sorunu ve kapasite arttırımı ile çözülüyor. Ki bu hızlar zaten Vdsl görmemizin çok zor olduğu hızlar. Ayrıca Vdsl asimetrik olması cabası.
10 sene öncesi için Vdsl yeterliydi ama günümüz ihtiyaçları için artık emekliliğe ayrılma zamanı geldi ve geçiyor. Ciddi yatırımlar yapılması gerekiyor Türkiye’de fiber konusunda. Fiberde de sorunlar var ama hepsi yeterince yatırım almaması nedeniyle görülen sorunlar daha çok.

Tamamen altyapıda kullanılan kablo, malzeme vs. kaynaklı.

Burası büyük bir site ve 30 civarı blok var ve tam 47 yıllık. Oturan kesimde genelde ev sahipleri ve önemli konumlarda kişiler vs. Altyapı tamamen Alman menşeli kablo vs. Burada kimse adsl’im sorunlu diyemez diyende duymadım çünkü yöneticilerden biriyim. Site yapılırken mesela telefon kabloları elektrik güzergahından gitmez. Zayıf akım dolapları yüksek gerilimden uzaktır vs vs. Yani bu sorunlar maalesef ucuz malzeme, alakasız malzeme ve kalitesiz işçilik sonucu.

Bu forumda bile ankastre’den eve cat kablo çekin diyenler var. Tebessüm ile okuyorum, çünkü konuya dahil olsan yaşı benim yarım ve mesleğim olmasına rağmen onu öğretme haddini bulanlar olacak/oldu.

Yani tüpçü anten ayarlar, elektrikçi elektronik işine dalarsa. Tekniker mühendise bilgiçlik taslarsa sonuç bu. Maliyetlerde artınca nasılsa kablo fark etmez mantığı ile döşe geç sonucu bunlar maalesef.

Haklısınız ama dediğim gibi eve taşınırken kablo kalitesine göre ev seçme aansımız yok. Aslında ona bile bekmak lazım. Sadece Vdsl de kullanılanı geçtim elektrik altyapısı falan herşey baştan salma. Fiber de bari kablo kaynaklı sorun yaratacak koşullar yok. Kablo hassasiyeti var tabi ama ona da dikkat etmek gerek artık. O yüzden ben Vdsl i artık sorun olarak görüyorum. Bir de artık yavaş yavaş Gigabit çağına giriyorken Vdsl’in yetersiz olması da sorundur. Yoksa ben kablo mu yenildiğim günden beri destek talebi açmışlığım yok. Sorunsuz 80/8 alıyorum hızı ama Allah’ın izni ile ocakta gigafiber gelecek inşallah. Bekliyoruz.

Türkiye’nin %60’ı hala adsl ve 8mbit’i zor alıyor. Gençler üniversite çağında ama adsl bile gidememiş çok ilçe,köy vs. var. Eşit hizmet ilkesi yerlerde. Telekom battığından beri yatıtım yok vs vs. Umarım yakın zamanda düzelmeye başlar. Bizim nesil dail-up ile gençliği yaşadı. Hala umudum var.

TurkNet’i bu yüzden seviyorum umut veren tek firma Türkiye’de Telekom sektöründe. Sürekli ilerleme kaydetmeye çalışıyor yenilikler yapıyor ve diğer operatörleri de yapmaya itiyor.
Akn den kurtulduk, birçok iss Taahüdsüz hizmete başladı ve hızlarda artmaya başlıyor. Upload için de zorluyor. Ama herkese eşit derecede ulaşması da önemli bana gigafiber gelecek te dert bitecek mi… Hayır dediğiniz gibi doğunun en uzak köyünde Gigabit görülünce o zaman altyapı oldu evet dert bitti diyebiliriz. Hemen olmayacak ama inşallah olacak… :thinking::face_with_raised_eyebrow:

48 saat dolmadan tekrar internet gitti ve yine en ufak bir sebep yok!

Selamlar, sahada süreç devam ediyor.

1 Beğeni