Gelin bu zam gerçekten fazla mı az mı düşünelim

Merhaba @melanpi, fiyat artışlarının ne kadar moral bozucu olduğunun farkındayız. Biz de maliyetlerimiz artmasa böyle bir artış yapmak istemezdik. Kurlar yükseliyor, hizmet aldığımız firmalar fiyat artışı yapıyor, vergiler yükseliyor. Ancak bu artışı size en minimum miktarda yapıyoruz. Ayrıca altyapınızın desteklediği en yüksek hızları hiçbir sınır olmadan size sunuyoruz. Yani altyapınız ne destekliyorsa onu özgürce kullanabileceksiniz. Bize taahhüt vermek zorunda değilsiniz. Tamamen limitsiz bir internet kullanacak ve alabileceğiniz en yüksek hızları alacaksınız. Yani kısacası size özgür, hızlı, sınırsız bir internet deneyimini olabilecek en uygun fiyattan sunmaya devam ediyoruz.

1 Beğeni

Zaten şu an kullandığımız özgür sınırsız vurgusunu kullanıcılarımıza sağlıyoruz. Sınırı biz koymuyoruz. Mecburiyetten dolayı belirlenen sınırlara uymamız gerekiyor. İstesek bile ortak altyapı üzerinden bu hızların üzerine çıkamayız. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki sadece biz değil ortak altyapıyı kullanan diğer İSS’ler de bu düzende devam ediyor.

1 Beğeni

Şahsen ben 6 ay önce TurkNet e geçtim 2021 Ağustos ayı Bir Zam yapmıştı 2022 Mart ayı bizlerin beklemediği sürpriz bir fiyat artışıyla karşılaştık 1 yıl geçmeden iki zam birden Engelli indirimi kullandığım hâlde diğer ise letd n 30 TL daha pahalı.Ana İSS let hariç.Suny fark ettim her Fiyat guncelkemede Yetkililer aynı üslubu kullanmaları bizlerde fiyat artışları dan hiç hoşlanmıyoruz. O vakit yılda bir makul artış yapılmalıydı. Taahhütlü İSSler daha cazip geliyor artık saygılar

2 Beğeni

Merak ettiğim tek bir kısım var herkes aynı şeyi yazıyor. Fiyatlandırma 99.90 TL iken veya 85 TL iken de bu kullanıcılar aynı ücreti ödemiyor muydu?

Ayrıca kıyaslama yaptığınız 3 şirketin de sadece sabit internet hizmeti veren kuruluşlar olmadığını belirtmek istiyorum tekrardan.
BTK nın sabit telefon hattı pazar paylarına baktığımız zaman da görebiliriz rahatlıkla.
image

Bu çerçevede, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde STH net satışlarına göre en yüksek
paya sahip ilk üç işletmeci sırasıyla Vodafone Net, Superonline ve TTNet olmuştur.

Yine aynı şekilde sabit internet aboneliği yönünden de pazar payları bu şekilde.
image

Ve son olarak TurkNet ile kıyaslama yaptığınız bu üç şirketin gelir durumlarına göre GSM sektöründe ki pazar paylarını da buradan görebiliriz

Kıyaslama yaparken veya talepte bulunurken bunları da dikkate almak gerekli diye düşünüyorum.

Diğer gelir sermaye karşılaştırmaları için linkler aşağıda.

Son olarak belki duymaktan sıkılmış olabilirsiniz ama bir taahhüt veya zorunluluk yok memnun olmayan aboneler veya bütçesi TurkNet kullanamaya müsait olmayanlar için. Alternatif bir çok iss mevcut.

4 Beğeni

Umarım bu söyleminiz için yukarıda yazdığım cevap yeterli olmuştur.

Abonesi olduğum zamandan bu zamana genellikle her yıl aynı zamanlarda zam yapıldı. Bu yıl biraz erken açıklandı. 2021 yılı biliyorsunuz nasıl geçti 2022 de hiç kolay olmayacak hem bizler hem de şirketler üreticiler için.

TurkNet , bugün müşterilerine gönderdiği e-posta ile internet fiyatına zam yaptığını duyurdu. 1 Temmuz 2021 itibariyle Özgür İletişim Paketi tarifesi 95 TL, Özgür İletişim Ekstra tarifesi ise 99,90 TL ocak. Telefon hizmeti alan kullanıcılar ekstra 3 TL daha ödeyecek.

TurkNet her sene Haziran ayında zam yapıyor. Geçen sene Özgür İletişim tarifesi 75 TL’den 85 TL’ye yükselmişti. Bu seneki zamla birlikte 2 senede toplam 20 TL zam gelmiş oldu. Özür İletişim Esktra paketi geçen sene 95 TL idi. Bu seneki zamdan az miktarda etkilendi ve 99,90 TL’ye çıktı.

Kullanıcılar Özgür İletişim tarifesi ile 35 Mbps’e kadar hız alırken Özür İletişim Esktra tarifesinde altyapının desteklediği maksimum hızda internete bağlanıyor.
TurkNet'e zam geldi | DonanımHaber

Biz yine şirket olarak bu söylemimize devam edeceğiz. Çünkü olması gerektiği gibi :muscle:

4 Beğeni

Öncelikle söylemlerimin paket adaletsizi sistem işleyişi sorularımın yanıtlarından çok finansal detaylardan bahsetmişsiniz sorduğum anlattığım şeylerle alakasız yazılar neyse yinede cevaplamak isterim.Burada verdiğiniz verilerlerin mobil kısmı çok farklı internet kısmı çok farklı vodafone veya turkcell her birimi kendi bütçesi üzerinden değerlendirmekte fayda var lakin her bölümün çalışan ve görev alanı farklı haliyle mobil hat gücü diye bir durumla bunu sunmanız oldukça anlamsız.TurkNet zam yapmaya üzülüyoruz gitmenize üzülüyoruz vb şirin baba görünme söylemleri yüzünden insanlara ucuz internet söylemini aşıladı gerçekten ucuz mu şuan ? bu büyük firmalara karşı onlarla aynı fiyata vererek üye kazanır mı üye kaybeder mi ? büyük firmalar bu kadar ek hizmet sunup üstüne paketlendirme şansını kullanıcılara tanırken kullanıcı dostu TurkNet 140 lira 16 kullanan adamla 1000 kullanan adama aynı fiyatı veriyor bu bir dengesizlik adaletsizlik bir dağılım değilmidir hani kullanıcı dostu ? yıllarca şuandaki popülerliginin sebebi kullanıcı dostu söylemi değilmidir ? zamlar gelmeden cevap olarak diger şirketlerde ama çok zam yapıcak vb şeyler söylüyorsunuz her forum konusunda cevap olarak o şirketler size zam yapıcaz şu kadar fiyat vereceğiz diye bilgimi verdi ? TurkNet yalnızca iyi konumda internet vermeye çalışan ek hizmetleri bulunmayan her kitliye hitap edemicek bir firma herkes maalesef destek kaydını açmak için uygulamadan yazı yazmaz ki bunu herkes farkında genç bir kitle harici bunun takibini yapan kimse olmaz.Az pazar payıyla uygun fiyatlı direkt internet söylemi 40 tlik devasal zam ile ortadan kalktı zaten az olan payı iyice düşürücekler galiba geçen yıl türknetin %70 hisse satışıyla şirket yanlış insanların yönetimine girdi bu çok bariz belli oluyor ama yinede soruma cevap verdiğiniz için teşşekkür ederim GÖNÜLLÜ TurkNet forum yetklisi :slight_smile:

4 Beğeni

Aynı şeyleri tekrar yazmışsınız. TurkNet in sloganı AKN li zamanlardan beri “Özgür İnternet” kullanıcı dostu sloganını sizden duydum. Tekrar aynı şeyleri yazmaya gerek duymuyorum global ölçekli şirketler ile kıyaslamaya devam edebilir taleplerinizi ona göre iletirsiniz. Bu kısmı da geçtim. 16 mbps internet e daha önce 99 tl veren abone şimdi 140 tl verecek, 1000 mbps internete 99 tl veren abone 140 tl verecek. Zaten tek paket tek fiyattı bunun neresi anlaşılmıyor?
Diğer şirketler zam yapacak mı demişsiniz eğer unutkanlık gibi bir probleminiz yoksa önceki yıllarda TurkNet in ardından tüm şirketler zamlı tarifelerini peş peşe açıklamıştı. Ya onlar ayıp olmasın diye TurkNet e ayak uyduruyor yada gerçekten mali planlamalar yapıp aynı oranda zam yapıyorlar.
Destek kaydı açmak için uygulamadan yazı yazamayan abone zaten TurkNet e gelmiyor. Ne şirkete güveniyor ne de kendine.
15 tl lik zam için de aynı konular geçen yıl dönmüştü. Yok devasal yok abartı diye vs. Şimdi de aynısı oluyor iğneden ipliğe her şeye yüzde 100 zam geliyor ama TurkNet in ne gideri var ki 40 tl zam yapıyor deniyor. Hiç zam yapmasın aynı süreçte vdsl hizmetini verip devam etsin varsa port kira ücretlerine geleni yansıtsın veya enflasyon oranında zam yapsın. Bunun gibi şirketler var zaten TT den aldığını hiç bir yatırım yapmadan dağıtıyor. Tekrar belirtmekte fayda görüyorum ÖZGÜR internet. Altyapınızın desteklediği hızı hiç bir şart kural olmadan size veren özgürce kullanmanıza olanak sağlayan tamamen YERLİ sermayeli bir şirket. TurkNet size uygun değil ise bu özgürlük elinizde.
Bu arada TurkNet in %70 hissesi kime satılmış? Yönetim kurulu mu değişmiş?

2 Beğeni

Buna neden vurgu yaptınız anlamadım doğrusu? Siz gönülsüz olarak mı bu forumdasınız?

1 Beğeni

Göksel yaşını bilmiyorum o yüzden isminle hitap edecem. Evet güzel anlattığın gibi tek paket tek fiyat. Sen olaylara kendi pencerenden bakıyorsun. Adamın anlatmak istediği ben TurkNet 'i seviyorum bu fiyat artışından dolayı büyük ihtimalle aboneliğimi feshedeceğim. Adamın bütçesi yeter veya yetmez senin gelirin 10k liradır 20k liradır orası bizi ilgilendirmez. Ama sen bu bütçen içerisinden 140 lira vermek sana koymaz. Biz TurkNet 'i yıllardır ucuz kaliteli taahhütsüz bir firma olarak biliyorduk. Herkes öyle biliyordu. Şimdi 16 megabit alan bir adam 140 lira vermez. Buralar çok büyük bir haksızlık adaletsizlik var. 100 megabit alanda 140 lirayı vermek istemez. Ha ama gigafiber için bu ücret bedava keşke bize gelsin 500 lira verelim. TurkNet tek paket tek fiyat olayına geçtikten sonra şahsi fikrim çok yanlış adım attı. Diğer firmalar gibi paket paket satmalı interneti. Öbür türlü TurkNet gigafiber harici tercih edilen bir firma olmaktan çıkacak. Burada ben TurkNetin daha ileriye daha iyiye gitmesi için eleştiride bulunuyorum. Ayrıca madem sen moderatörsün Lidersin Enes Furkan Bey gibi daha yapıcı daha resmi konuşmuyorsun. Seni uzun zamandır takip ediyorum ister yanlış anla ister anlama orası sana kalmış buradaki insanlarla konuşma şeklin bir lidere yakışır şekilde değil. Bilmiyorum nasıl lider oldun neye göre lider oldun bu benim haddim değil ama yanlış kişiyi seçtiklerini düşünüyorum.

3 Beğeni

Bende bundan bahsediyorum 16 mb kullanan adamla 1000 mb kullanan adama aynı paketi dayatmak adaletli bir davranış mıdır ? unutkanlık sorunum yok ama diger şirketlerin kesinlikle fazlasıyla zam yapacağını siz heralde şirket yetkilileriyle görüşüp bilgilerini aldınız ki bu kadar kesin konuşuyorsunuz neyapacakları hakkında.15 TLik zamdan bahsediyorsunuz 40 tlik zamdan bahsediyorsunuz hala igne iplikten yola çıkıyorsunuz diger firmalardan daha az gider tablosuna sahip bir firma diger firmalar kadar zam yapmasının hala mantıklı tek bir cümleyle açıklıyamıyorsunuz mobil hat vb unsurlardan bahsediyorsunuz ona ragmen ek bir sürü hizmet veren firmaların fiyatları ile aynı fiyata denk gelmesi nedir ? ’ Destek kaydı açmak için uygulamadan yazı yazamayan abone zaten TurkNet e gelmiyor. Ne şirkete güveniyor ne de kendine ’ derken TurkNet dışı insanların kendine güven seviyesinin olmadığınımı anlatıyorsunuz anlamadım tam ne alakası var ? :smiley: turknetin kitlesi gençlere yönelik zaten verdiği yarattığı algı ve reklam kampanyasından bu anlaşılabilir bir şey.Turknetin hisseleriyle ilgili makale burada;

SON DAKİKA: Körfez çıktı, Türklere kaldı! Turknet hisseleri devredildi (haberturk.com)

he bu arada ben kendi hızımdan değil fiyattan ve çevremdeki insanların düşük hızından yana isyan ediyorum hızım yüksek diye yüksek fiyat politikasına gözlerimi kapatmıyorum :slight_smile: ama söz buradan ayrılırsam ki şuan araştırıyorum firma ilk size söylüyeceğim rahatlamanız için.Şirketinizden hisse devir sonrası değişen finansal davranışlarını rapor edersiniz belki bir nebze düzelir.Bu konuya sizin üzerinden cevapladığım son yazı bu keza anlayışınız gittikçe daralıyor ve mantıksız bir yöne gidiyor gönüllü kariyerinizde başarılar dilerim :slight_smile:

2 Beğeni

Ben senin yaşını biliyorum ve uzun zamandır takip ediyorum Hasan Ali. Sorun değil ismim ile hitap etmen. Diyorum ki TurkNet zaten tek paket tek fiyat uyguluyordu. Yani konu burada adsl alana çok zam geldi değil. Tek paket konusunda tamam haklı olabilirsin o zamanlarda da konusu oldu bir çok yorum ve geri dönüş oldu ve TurkNet bunları değerlendirip tek paket ile yoluna devam etme kararı aldı. Benim gelirim de öyle 10-20 k değil. 140 tl 50 mbps için fazla mı fazla ama ben haziran ayına kadar 99.90 TL ödeyeceğim. Sonrasına bakarız. Resmi konuşma konusuna gelecek olursam ben ve diğer mod arkadaşlar şirket çalışanı değil gönüllü olarak zamanımızı harcıyoruz ve bundan da zevk alıyoruz. İnsanları yönlendirmek, yardım etmek gerektiğinde bizzat sorunlarının takibini kendi sorunummuş gibi yapmak bana iyi geliyor. Kimse ile kişisel problemim olmaz bana geldiği şekilde dönüşler yaparım. Size müdavimliği kim verdi bence o da doğru bir seçim olmamış çünkü genelde forumda sadece kendi isteklerini belirttiğin paylaşımlarını veya yorumlarını görüyorum.

2 Beğeni

sadece şu kısmına cevap vereyim. TurkNet var gelin sizi ona geçireyim ne diye bu kadar parayı adsl hızına ödüyorsunuz dediğim onlarca insan

yok yok kalsın ne o merdiven altı bir şirket yarın öbür gün kalırız internetsiz lazım değil

cevaplarını aldığım için sizin destek kaydı yazamaz dediğiniz grup için ne şirkete ne de kendine güveniyor dedim. Anlamak istediğiniz gibi anladığınızdan geri kalan kısmına tekrar yanıt yazmayacağım.
Gulf Capital ortaklığı biteli çok oldu onu da araştırın. Size de başarılar.

Evet haklısın müdavimliği kim verdi hatırlamıyorum. Bi laf arasında banada modluk verin demiştim o şekilde gelişti olay. Düşüncene saygılıyım. Her işi herkes yapamaz. Ben beceremiyorum demek ki aldılar modluğu. Ama objektif taraftan bakıldığında büyük bir zam ve yine adsl vdsl kullanıcıları için hiç normal bi fiyatlandırma değil. Herkesin görüşü kendince haklı. Ben TurkNet 'i kendi imkanlarıyla evlere gigafiber çekerek sınırları kıran Türkiye’yi daha ileriye taşımaya çalışan bir şirket olarak görüyorum. Bence tekrar pakete göre fiyat işine dönmeli. Adsl fiyatı 50-60 VDSL fiyatı 90-120 gigafiber fiyatı 250-300 olmalı.

2 Beğeni

O zaman da gigafiber aboneleri yazacak şu an ki durumdan çok bir farkı olmayacak. Ve gigafiber abonelerine siz alternatif ucuz operatöre geçebilirsiniz de diyemeyiz. Konya yüzölçümü bakımından en büyük illerimizden yerleşim alanı nedir nasıldır o kadar detaya sahip değilim ama oraya da gigafiber götürmesi için bir girdiye ihtiyacı var şirketin. Bu kısmını anlatmakta zorlanıyorum veya anlaşılmak istenmiyor. 2 yıl önce de ADSL kullanan abonelere eğer vae de iseler farklı ISS leri öneriyordum şimdi de aynı şekilde bunda bir değişiklik olmadı bende.

1 Beğeni

Gigafiber aboneleri hiçbir şekilde hak iddia edemez bence. Şayet benim evime de gigafiber gelse 500 lira oldu fiyatı dese bütçem yeterse kullanırım yetmezse vdsl kullanırım. Böyle bir teknoloji için fiyatı 140 liradan 500 liraya çıksa kimsenin ses çıkarmaya hakkı yok. Böyle bir internete ihtiyacı olan kişi zaten o parayı verir. Yani gigafiber kullanıcılarının ve VDSL kullanıcılarının aynı seviyede tutularak aynı parayı ödemeleri kesinlikle tartışmaya kapalı bir şekilde haksızlık.

3 Beğeni

399 TL ye gigafiber alternatifi varmış onu öneririm :slight_smile:
Tepki gelecek mi gelmeyecek mi bir konu başlatabilirsin. TurkNet gigafiber tarifesi 500 tl olsaydı diye.

Göksel Bey bu işler arz-talep ihtiyaç doğrultusunda ilerlemez mi? Diyelim ki ben yayıncıyım veya sürekli indirme yükleme yapan youtuber veya evinde veri merkezi kuran bi gamerım. O zaman ben giga fibere ihtiyaç duyarım. Ve ihtiyaç duyduğum bir şeyi gelirim ile orantılı olarak alırım. Bu saydığım işleri yapan kişilerin geliri zaten bu fiyatı vermek için fazlasıyla yüksek. dediğin firma hangisi bilmiyorum gigafiber için alternatif olan. Benim oturduğum apartmanda 40 daire ve şu an sorguladığımda boş vdsl portu bile yok başka hiçbir firmanın da altyapısı yok. Gigafiber Kullanıcıların tepkisi benim için hiçbir önemi yok. İhtiyacı olan 500 liraya da alır. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Video eski olsa bile neden zam yapıldığı, neden düşük ve yüksek hız kullananların ödediği fiyatın aynı olduğunun sebebi buymuş