Geforce Now yüksek paket kaybı (ethernet)

Merhabalar.

Daha önce Openwrt yüklü Xiaomi mi 4a gigabit edition routerla wifi’da kopma sorunu yaşadığımı anlattığım bir konu açmıştım.

Ne yazık ki sorunuma burası da dahil hiç bir mecrada yanıt alamadım ancak günlerce araştırma ve deneme yanılma yöntemiyle problemin (%100 olmamakla birlikte) donanımsal olduğu kanısına vardım. Ethernetli kullanımda bir sorun yok ama sanırım router’ın radyosunda bir sıkıntı var.

Her neyse asıl konuya dönecek olursak yaşadığım bu donanımsal sorun nedeniyle TTnet’in verdiği (tp-link ex20v ax1800) router’a geri döndüm. Wifi’da rutin aralıklarla kopma yaşamak çok can sıkıcı takdir edersiniz ki. Ancak Openwrt’li bir router’a geçme sebebim Geforce Now uygulamasında yaşadığım yüksek paket kaybıydı.

openwrt’li router’da hiç bir sıkıntı yokken tp-link ile paket kaybım bir kaç dakika içinde görselde gördüğünüz seviyeye ulaşıyor. Bu haliyle uygulama kesinlikle kullanılmaz durumda.

Yani mevcut durumumda ya wifi’dan vazgeçeceğim ya da GFN’den. Openwrt’yi main router olarak kullanıp wifi’ı Tp-link ile çözmeye de çalıştım ama sanırım bu model mevcut firmware’i ile yalnızca access point olarak kullanılamıyor. Ya da ben bulamadım nasıl yapacağımı.

Sorunun ne olabileceğini bilen veya konuyla ilgili herhangi bir çözüm önerisi sunabilecek biri varsa lütfen bir el atsın. Süreç çok yordu çünkü. Şu sıkıntıları çözmeye ayırdığım vakit akılla izah edilebilecek noktayı geçti. Eski servis sağlayıcım yaşadığım yerde hala hane içi bakır tel teknolojisi kullanmasa çoktan TurkNet 'i iptal etmiştim. ancak bir çözüm bulamadığım takdirde eski teknolojiye dönmekten başka şansım kalmıyor zira bir önceki internet servis sağlayıcı’te böyle problemlerim yoktu.

gfnpacketloss

1 Beğeni

Selamlar @NeXuS, bildiriminizi network ekipleriyle paylaştım. @tnetwork @moderators ekiplerinin de yorumları olabilir.

Selam.

Sanırım kimse yardımcı olamayacak yine.

her neyse ben hizmet iptal işlemlerimi başlattım zaten.

Turk telekomdan aldığı sinyali bana daha ucuza yönlendirecek internet servis sağlayıcı’ler var. Turknette bundan fazlasını / farklısını yapmıyormuş öğrenmiş olduk.

Eğer hiçbir sorun çözülemeyecekse ve her seferinde hat çekip modem bağlamaktan başka bilgisi olmayan Turk Telekom ekiplerine yönlendirileceksem niye TurkNet’le devam edeyim? Oysa ismini bile duymadığım internet servis sağlayıcı’ler yerine daha pahalı olan TurkNet’i seçmemin sebebi bir sıkıntı yaşarsam başım ağrımadan sorunum çözülsün diye idi. gerçekten TurkNet 'i millincom’dan. 10line’dan falan daha pahalı olması dışında ayıran ne çok merak ediyorum bari biri bunun cevabını versin.

Sorun GFN’de falan denmemesi için şuraya openwrt ile alınmış paket kaybı görselini de iliştiriyorum.
OP’deki görselde de şimdi paylaştığımda da aşağı yukarı 10 dakika kadar bir süre geçtikten sonra screenshot alındı.

openwrt-pcktloss

Tekrar selam @NeXuS, ilgili ekipler tarafından süreciniz ele alınıyor.

önceden hangi firmayı kullanıyordunuz merak ettim.

teşekkür ederim.

turksat kablonet.

1 Beğeni

TurkNet’in yaptığı zamları bende savunmuyorum fakat şöylede bir durum var saydığınız 10line gibi isplerin harcadığı paralar çok düşük ve aboneleri az o yüzden 200TL gibi fiyatlara sağlayabiliyorlar. İnternet dediğimiz şey sadece ISP’nin sizin adınıza port kiralamasıyla olmuyor. PoP Noktası, Cihazlar, Cihaz bakım maaliyeti vs. + olarak TurkNet’in kendi altyapısı olan Gigafiber var. Tabi ki TurkNet’in maaliyetleri aboneyi pek ilgilendirmiyor günün sonunda gene abone cebini düşünüyor. Diğer sağlayıcılar neden ucuz sorusuna yanıt vermek istedim savunmak gibi bir niyetim yok.

Cevabınız için teşekkürler. Yanılıyor olabilirim ancak bildiğim kadarıyla gigafiber hizmeti de yine turk telekom altyapısı ile sağlanan bir hizmet TurkNet’le alakası yine turk telekomun izin verdiği ölçüde. Zaten bölgemde turknetin gigafiber hizmeti yok.

Porttu, cihazdı ve bunların yenilenmesiydi bunlar da beni yaşadığım durumda ilgilendirmiyor çünkü abonesi olduğum günden beri TurkNet bırakın gigafiberi stabil bir 100 mbps bile sağlayamıyor.

Bakın 3 ay öncesine kadar ben ne openwrt bilirdim ne dhcp ne pppoe bunların hepsini ve ne olduklarını TurkNet yaşadığım soruna bir çözüm bulamadığı için araştırıp öğrendim. E şimdi diyorum ki ben de ne farkınız var kardeşim diğerlerinden.

Ya çok pişmanım ya gerçekten çok pişmanım. Gerçekten zamanı geri alsaydım da sırf eski teknoloji diye çıktığım kablonetten, çıkmamam için bana çok uygun fiyat sunmalarına rağmen o gün kablonetten çıkmasaydım.

Buradada belirttiğim gibi zaten aboneyi firma maaliyetleri ilgilendirmiyor.

Bu dediğinizi bende aynı şekilde yaşadım eski konularımı incelerseniz görebilirsiniz.

Dediğim gibi şuan ki TurkNet 2018 TurkNet gibi değil şuan kullanmak için bir nedende yok sağladıkları hizmet o kadar iyide değil.

eski internet servis sağlayıcı’m turksat kablonete dönerek sorunumu çözdüm!

Bu sorunun bana maliyeti;

  • 3 ay boyunca stabil bir internet kullanamama.
  • Teknik desteğin yetersizliğinden ötürü sorunu kendim çözmek adına harcadığım toplamda günleri bulan saatler.
  • 600 tl’lik kurulum / kablo ücreti.
  • Yaşadığım sinir / stresin maddi karşılığı zaten yok.

Gerekirse 10 sene daha bakır telde kalırım ama bir daha böylesi mi? Asla!

2 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.