GeForce Now yeni sunucuda ping ESB ile aynı?

Merhabalar, bundan 2 gün önce yani 20 Temmuz Salı öğlen saatlerinde GeForce Now İstanbul sunucusu (TR West 1) kullanıma açıldı ve ben de halihazırda ESB diye geçen Ankara sunucusu ile arasındaki ping ve loss farkını test edebilmek açısından Salı akşamı birkaç test gerçekleştirdim ve neticede şu anda arada herhangi bir fark olmadığını, hatta ve hatta Ankara sunucusunun şu anda yeni açılan İstanbul sunucusundan daha düşük bir pinge sahip olduğunu gözlerimle gördüm.

Tekirdağ/Şarköy’de, ŞARKÖY-158 santralinden hizmet almaktayım.

Yeni İstanbul sunucusu için tracert gerçekleştirdiğim adres: npa-tkc-ist-01.tkc.geforcenow.nvidiagrid.net
Ankara sunucusu: npa-tkc-esb-01.tkc.geforcenow.nvidiagrid.net

Sizce sorunun ana kaynağı TurkNet mi yoksa GFN mi?

Sırasıyla önce dün akşam, daha sonra bugün gerçekleştirdiğim tracert testleri;





WARP açıkken GFN İstanbul (TR West 1) sunucusunun tracert testi (WARP açıkken 18-20 arası ping değerlerine sahibim);

Son 3 ekran görüntüsünden en son eklenmiş olan WARP açık şekilde bugün yaptığım test, ondan önceki 2 ekran görüntüsü ise bugün, konuyu açmadan biraz önce yapmış olduğum testlere aittir.

1 Beğeni

Merhaba,
Ben de sizin mesajınızı görünce bu durumu farkettim.
Eskişehir’de GPON fiber üzerinden kullanıyorum.
İstanbula 10 ms ping ile giderken,
Ankara sunucusuna 18 ms, İstanbul sunucusuna 20 ms ile bağlanıyorum. Ama sorun TurkNet ile mi alakalı yoksa GFN ile mi alakalı anlayamadım durumu.

Ya sizin normal İstanbul’a o kadar ping olması sanki ama Ankara için normal değil diye düşünmekteyim yine de. 2 sunucu için ayrı ayrı tracert testi yapıp ekran görüntülerini ekleyebilir misiniz bakalım sizde nasıl bir yönlendirme mevcut?

Ankara’dayım CGNAT ile 12-14 ms ping alıyorum. Statik IP kullanırken 4 - 5 ms ping alıyordum. Daha önceleri bu pingler 20 -25 ms arasındaydı. TurkNet bir şeyler yaptı ve yarıya indi. Sunucular Ankara’da olmasına rağmen artık Istanbul da görünmeye başladı. (O zaman İstanbul sunucusu yoktu.) Galiba Nisan ayında olmuştu bu durum.

Ben de şu anda Statik IP kullanmaktayım ancak bu yaşadığım sorunun bana göre hiçbir mantıklı açıklaması yok. Sizde ne zaman düzeldi bu problem?

Dediğim gibi galiba Nisan ayı idi. Yavaş yavaş statik Ipde pingim düşmeye başlamıştı. Başlarda 12 ms oldu sonra 3 - 5 ms sabitlenmişti Ankara → Ankara için. Statik IP kullanmayıp Geforce Now kullananlarda ise 12 ms de kalmıştı. Halada aynı. Fakat şu an cgnat kullanmama rağmen ankaradaki bir sunucuda test yaptığımda pingim 3 ms çıkıyor. Bunu düzeltmişler. Geforce Now sunucularıda ankarada ama 12 ms…

Bakalım şimdi de İstanbul için aynı sorunu düzeltebilecekler mi? Neyse ki erkenden haber verdik, umarım uzun sürmez düzeltmeleri benim sorunumu.

Bence Ankara için de düzeltilmeli. Ankara → Ankara arası bazı speedtestlerde 3ms çıkabiliyor ise GFN Ankara sunucusu içinde bu pingler çıkmalı. 12 ms Ankara → Ankara için yine fazla. Benim Istanbul GFN pingim ise 22ms çıkmıştı. Bu ping süresi de çok fazla.

1 Beğeni

Bence İstanbul pingim normal değil. Çünkü zaten 10 ms ile istanbula gidiyorum, eklese eklese 2-3 ms eklemesi lazım üstüne istanbul içerisinde.
Ankara fiziksel olarak bana daha yakın olsa da, Turknetin pop noktası İstanbul olduğu için İstanbul’dan Ankaraya gidiyorum.

Trace görüntülerini aşağıda atıyorum;

İstanbul

Ankara

Kesinlikle katılıyorum, ankara içinden ankara lokasyonlu bir sunucuya bağlanan biri 6-9 arası alması lazım en fazla. Saçma sapan durumlar, anlayamıyorum açıkçası ama umarım düzeltilir. Benim Statik IP aldığım hâlde pingim böyle, CGN olduğunda üstüne 5 falan ekleniyor.

1 Beğeni

İstanbul için bir şey diyemeyeceğim ancak bana göre Ankara sunucusu için de 18 ms fazla açıkçası.

1 Beğeni

18 ms mi :flushed:. Ordu’da olan ben ağlıyorum.:grin:

Ben Manisa’nın ilçesinde 100 fiber kullanıyorum. İki sunucuda da pingim hemen hemen aynı ama oyunda “TR West 1” sunucusu diğerinden daha kötü performans veriyor. Geforce Now’ın Ankara sunucusu dedikleri aslında Kocaeli’nde olabilir. TR Central 1 sunucusunun ip adresinden bir tanesi 85.29.14.174. O da Kocaeli’ni gösteriyor. Bilmiyorum belki yanlış gösteriyordur lokasyonu ama.

Hocam teknik bilgisi olan birisine benziyorsun rica etsem tracert atsam testimi yorumlar mısın? Geforce Now’da berbat takılmalar yaşıyorum hatta istikrarsız bağlantı hatası bile alıyorum durduk yere. Routera ethernet ile bağlıyım. Evdekiler interneti maksimum 2 - 3 mbit harcıyordur. Eve fiber gelecek diye çok sevinmiştim. Takılamalar yüzünden oyunları doğru düzgün oynayamıyorum. Moralim çok bozuldu. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

Hocam siz kablolu bağlanıyor musunuz işin orası önemli. Siz kablolu bağlanıyorsanız Fiber hizmeti aldığınız için böyle bir sorun yaşamamanız lazım zira Fiber’de sorun çıkması çok nadirdir, bağlantı genelde stabildir. Siz yine de belirttiğim adrese bi’ tracert testi gerçekleştirip ekran görüntüsünü buraya atın bi’ bakalım.

Bu tracert testlerini akşam üstü yapmıştım. İstersen şuan yine yapabilirim.

Ankara:

İstanbul:

Ya beni uyuz eden şey, sen bile İstanbul’a dönüp oradan yine Ankara’ya gidiyorsun. Bana göre bu biraz fazla yani, benim için bile fazla, çok gereksiz. Benim yaşadığım sorun ise hâlen devam ediyor, İstanbul sunucusu bana daha yakın olmasına rağmen Ankara sunucusunda pingim daha az :smiley:

Trace route testlerinde sorun gözüküyor mu benim? Türk Telekom birde TurkNet’te paket kaybı gözüküyor ama. Gerçi sende de paket kaybı varmış zaten. Şu an farkettim.

Hayır, ben de paket kaybı yok. Senin testlerinde bir sorun gözükmüyor yani esasen tek sorun, Ankara sunucusuna bağlanırken dahi önce bi’ İstanbul’a selam çakıp oradan tekrar Ankara’ya yönlendirilmen ki bu sorun herkeste mevcut zaten ve esasen bu ülkemizin genel bir sorunu/problemi.

Peki sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Bilgisayarım kaldırmıyor olabilir mi? Bende i5-5200U işlemci, 8gb 1600 mhz ram, HD Graphics 5500 ve R5 M330 yardımcı grafik kartı var. Fiber optik kablodan falan olsa internete hiç giremiyor olmam lazım. Geforce Now resmen 16 mbit internet performansında çalışıyor bende.

Üst kat komşumun Türk Telekom 24 Mbit hattı ile benim TurkNet 100 Mbit hattıma 5ghz kablosuz bağlanarak trace testleri yaptım. Aşağıda testleri görsel olarak paylaşıyorum. Üstteki test TurkNet’e, alttaki test ise Türk Telekom’a ait. İkimizin de altyapısı GPON, yer Eskişehir.

1 Beğeni