Hız testi yapınca bu uyarıyı görüyorum. 4 Farklı TurkNet kullanan farklı lokasyonda farklı bilgisayarlar üzerinden denedim. Tek ortak yanları hepsi 50 mbps ve üstü VDSL kullanıyor.
Biri hariç hepsinde görüntü kalitesi sürekli kötüleşiyor ara ara oyundan atıyor. Hariç olanda bu uyarı gözükmüyor ve fiber internet kullanıyor. 2.4 ghz, 5 ghz ethernet üzerinden ayrı ayrı denedim ethernet bir tık daha iyi sonuç verse de genel olarak aynı.
Denediğim lokasyonlarda hızlar kötüden iyiye 50mbps-50mbps-80mbps(100 mbps aslında ama max bu civarda alıyor)-100mbps. Hızlarda görüldüğü gibi Geforce Now için gayet yeterli.
Son olarak altyapı muhtemelen iyi çünkü lokasyonlardan birine VDSL yeni geldi saha dolabı ve kablolar yeni. Diğerinde VDSL uzun zamandır var ama kablo yeni çekildi. Bir başkasında ise bina yeni yani en azından bina içerisindeki kablolama yeni.
Selam, Ali hoş geldin.
Buradan “Hızım Düşük-Performans” kayıt açın, durumu izah edin. GFCNOW TR sunucusuna 3 kez ve 15 dakika aralıklar ile tracert testi yapın.
ipleri https://ipinfo.io/ üzerinden kontrol ettiğimde içlerinde bükreş de var ankara da var ama ben istanbuldan istanbul sunucuna bağlanıyorum normal mi bu?
Geforce Now gayet güzel gösterse de oyun içerisinde stabil hız alamıyorum max 30-40 arası hız ama genel olarak 8-30 arası sürekli oynuyor görüntü kalitesi ve bağlantı kalitesi kötü.
TurkNet 'e dediğiniz gibi “Hızım Düşük- Performans” kaydı açtım bi sorun olmadığını söylediler. Yukarıdaki testlerde bir problem varsa kayda ekleyip göndereyim.
Merhaba vpn sorununun çözümü mevcut makinenizdeki kullanmadığınız ağ bağdaştırıcılarını pasif konuma getirmektir. Örnek resimdeki gibi kendi ethernet ve wifi nız dışındaki her şeyi disable edip deneyebilirsiniz. Bende çalıştı sizde de çalışacaktır.
Arkadaşlar bi çözüme ulaşamadım o yüzden GFN aboneliğimi iptal ettim. Stabilleşsin diye görüntüyü 900p-30fps’e çektim herhangi bi kalite değişimi dahi göremedim.
Kısaca benim problemim aslında hızımın GFN üzerinde sürekli azalıp düşmesiydi. 30-35 iken gayet iyi bir görüntü alıyorken birden hızım 5-6 lara düşüyor leş gibi oluyor sonra duruma göre bazen düşükten devam edip tekrar düzeliyordu. Bu sorunu sadece GFN üzerinde yaşadım. Steam-Torrent gibi indirme yaptığım Youtube, Netflix gibi video izlediğim platoformlarda hızım hep stabildi.
TurkNet ekiplerine açtığım kayıtlarda tracert çıktılarında sıkıntı gözükmedi. Kendi taraflarında da bir sorun olmadıklarını ilettiler. Bir çözüme ulaşamayınca bende GFN aboneliğimi iptal ettim.