GeForce NOW Network (Peering) Sorunu

Normalde yaptığım tüm testlerde internet hızım 80 Mbps olmasına ve paket kaybı olmamasına rağmen GeForce NOW üzerinde network test yaptığım zaman Bandwith’te daralma ve hafif paket kaybı alıyorum bu yüzden de oyunda ve hatta seslerde bile ara ara takılmalar yaşıyorum. Reddit’te açtığım konuda bunun internet sağlayıcım ile alakalı olduğu ve Peering sorunu yaşadığım söylendi. Bunu nasıl düzeltebilirim? Çünkü düzelmezse kesinlikle Turkcell Superonline’a geçeceğim tekrar.

Buradaki ip adreslerinden yararlanarak pingplotter gibi bir uygulamadan ping ve paket kaydı testini 15 dakika arayla gerçekleştirip ekran görüntüleri ile destek kaydı açabilirsiniz.

1 Beğeni

Tüm IP adreslerini denememe gerek var mı yoksa sadece Türkiye için geçerli olan iki tanesini denemem yeterli mi?

Sadece örnek olarak bıraktığım iki IP adresini denemeniz yeterlidir.

Destek talebinde bulundum TurkNet online işlemlerden. Umarım çözebilirler bu sorunu fakat sorun pingde değil. Çoğunlukla bant genişliği ve paket kaybında. Çünkü 80 Mbps download hızım olmasına rağmen GeForce NOW üzerinden test yaptığım zaman 30-45 MBps civarında çıkıyor. Yani yarısı bile zar zor kullanılıyor. Paket kaybı ise diğer tüm testlerde olmamasına rağmen GeForce NOW üzerinde sorun çıkarıyor. Sizce sorun neyden kaynaklı?

1 Beğeni

Daha önce vdslde geforce now kullanırken öyle bir sıkıntı yaşamamıştım ancak sorun test kaynaklı da olabilir geforce now kaynaklı da TurkNet kaynaklı da. Bazen test yaparken bandwith bende de düşük çıkıyordu ancak oyun içinde normaldi sizde de öyle olabilir eğer test etmediyseniz. Ve her şeyden önemlisi geforce nowu bilgisayardan kullanıyorsanız ve eğer yapmıyorsanız kabloyla bağlantı yapmanızı tavsiye ederim.

Keşke test kaynaklı olsa. Oyun içinde de maalesef sık sayılacak şekilde ses ve görüntüde takılma vs. oluyor. Hiç stabil değil. Neredeyse her testte bandwith 40’ın bile altında oluyor. Paket kaybı önceden pek olmasa da son zamanlarda kritik düzeylere çıktı. Gereken paket kaybı seviyesinin bile üstünde çıkıyor sık sık kırmızı yazan bir uyarıyla beraber.

Hatta şöyle göstereyim. Daha az önce yaptım bu testi.


Bu da speedtest.net üzerinden yaptığım test. Her şey olması gerektiği gibi.

Sunucuyu TR Central olarak denediniz mi peki? TR Weste göre daha stabil geldi bana.

Aynı sorunları ben de yaşıyorum.
Bir destek kaydı açmıştım bir kaç test yapmamı söyledi ama o testleri mac bilgisayarda yapılamadığını ya da benim bilmediğimi söylememe rağmen destek kaydını kapatıp geçtiler. böyle oynamaya alıştım bende

Merhabalar, problem devam ediyor mu? Ediyor ise destek kayıt numaranızı benimle paylaşabilirsiniz :raising_hand_man:

1 Beğeni

Evet hala devam ediyor. Fakat bilgisayarım dün bozuldu maalesef format atmam gerekecek.

54128350 buyrun. Bilgisayarı düzeltmiş bulunmaktayım. Eğer bu yaşadığım sorun ile bana yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim. Çünkü TurkNet destek ekibi sanırım bu konulardan pek anlamıyor bana yardımcı olamadılar. İletişime geçerseniz sevinirim :).

Merhabalar, network birimiyle iletişime geçerek konuyu tüm detaylarıyla aktardım. Gereken inceleme sağlanacak :raising_hand_man:

1 Beğeni

Merhaba, en kısa sürede geri dönüş bekliyorum teşekkürler :slight_smile:

Bende aynı sorunu yaşamıştım. Sorunu 2 firma arasında çözüme kavuşturmak çok zor. Pes edip üyeliğimi iptal etmek zorumda kaldım GeForce Now’dan.

Evet ben yine de şansımı denemek istedim pek umutlu olduğum söylenemez :confused: Zaten sorun çözüme kavuşmazsa tekrar Turkcell’e geçeceğim sonuçta kendi serverleri ve peering konusunda daha iyi olabilir belki de.

Süperonline peering olmadığı için olabilir gibi.

Bu konuyla alakalı bir şey de ben eklemek isterim. GFN’i ben de kullanıyorum ve paket kaybı söz konusu. Görüntü ve ses arada donuyor, zaman zaman pikselleşme oluyor. Bu konuda destek kaydı da açtım ancak sorun olmadığına dair bir geri dönüş aldım. Ben de farklı bir internet sağlayıcısı kullanan birinin evinde denedim ne pikselleşme ne de bir ses donması vs yaşadım. Ek olarak, otel internetiyle (50mbps) bile denedim. Onda da bu sorunların hiçbirini yaşamadım.