Geçiş işlemleri

Merhaba. 11 Nisan 2022 tarihinde, hattımı taşımak için TurkNet’e başvuru yaptım. Evrakları imzaladım, sesli onay verdim ve geçiş için beklemeye başladım. Son birkaç gündür, mevcut operatörümden kaynaklı bir hata olduğu ve başvurunun tekrar gönderileceği söyleniyor. Bu şekilde 2-3 defa başvurum yenilendi.

Bu sırada mevcut operatörüm olan Göknet tarafından taahhüt sürem bittiği için arandım. Başka bir firmaya geçiş yapacağımı, Göknet ile devam etmeyeceğimi ilettim. Başka bir numaradan tekrar arayacaklarını söylediler.

Benim, tekrardan Göknet’i arayıp oradaki hizmetimi iptal ettirmem mi gerekiyor?

Merhaba

Siz hiç birşey yapmanıza gerek kalmadan sizin yerinize TurkNet geçiş başvurusu yapacaktır.

1 Beğeni

Merhaba @umutus, eğer hizmetinizi bize churn(geçiş) yaptırdıysanız bir şey yapmanıza gerek yok. İsterseniz bana özel mesaj üzerinden müşteri numaranızı iletin. Ben kontrol ederek size yardımcı olmaya çalışayım.

3 Beğeni

Başvurunuz belge kaynaklı ret almış ve dün tekrar yapılmış. Bu süreçte 48 saatin dolması gerekiyor. Siz şu an 24. saattesiniz. 24 saat daha geçmesi gerekiyor. Bu bilgiyi size vermek için arkadaşlarım aramışlar ancak ulaşamamışlar size… Sms olarak detaylı bilgi vermişler.

2 Beğeni

@EFG Tekrar merhaba. 48 saat doldu ve bir değişiklik olmadı. Sorun nedir acaba, bilgi verebilir misiniz?

Bu konuda size daha net bilgi verebilmeleri için aktivasyon ekiplerimize durumu iletiyorum. Sizinle iletişime geçeceğiz.

@EFG merhabalar.
1 saat kadar önce şu şekilde bir sms geldi:

“işlemleriniz tamamlanmis olarak gozukmektedir. Sinyal aldiktan sonra modem kullanici bilgileriniz SMS olarak gonderilecektir. Bilgileri modem ara yuzune tanimlayarak internetinizi kullanmaya baslayacaksiniz. Iyi gunler. B001”

Sanırım geçiş işlemi hâlâ sürüyor, çünkü internet bağlantım kesildi. Modem kullanıcı bilgilerim ne zaman gelir acaba? İnternet bağlantım kesilmemiş olsa beklemek problem olmazdı ama İnternete ihtiyacım var.

Bağlantımın kesilmesinin ADSL’den VDSL’e geçiyor olmamla bir alakası var mı? İnternet bağlantım ne zaman gelir?

Merhaba @umutus

ADSL’den VDSL geçiş işlemi olduğunda modem kullanıcı adın ve şifren değişmez sadece modem kurulumu ADSL yerine VDSL olarak yapmanız gerekiyor.

Modem arayüzüne giremediğim için kurulum yapamıyorum.

Geçiş işlemleri tamamlandığında modem için kullanıcı adı ve şifresi hem SMS olarak hem TurkNet online işlemlerde görünür.

1 Beğeni

Peki geçiş ne kadar sürer, bilginiz var mı?

Modem arayüzüne girmeye çalıştığım zaman “Bu siteye ulaşılamıyor” hatası alıyorum.

Modeme ulaşırken mobil veri açık olarak mı giriyorsun ?

Hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Bilgisayardan da, mobil veriden de aynı şekilde sonuç alıyorum.

Modemin internet ışığı hariç bütün ışıkları yanıyor. İnternet ışığı kırmızı yanıyor. Eski modemim ADSL destekliyordu, onunla bir alakası olabilir mi?

Modemi sıfırla öyle bir dene ulaşamamın sebebi bir kere girdiğinde modeme çıkış yapmadan direk olarak kapatırsan giremeye biliyorsun.

DSL ışığı yanıyorsa kurulum yapmanız gerekiyor. ADSL ve VDSL kurulumu farklıdır.

modemin ışıkları bu şekilde.

Modemi sıfırladım fakat değişen bir şey olmadı.

Resetledikten sonra içine gire biliyor musunuz ?
Modeme kablolu veya kablosuz bağlandığınız da Google.com yerine 192.168.1.1 yazarsanız modeme giriş yapmış olursunuz. Modemin arkasında bilgiler mevcut

Hala geçiş işlemleri sürüyorsa internet gelmemiş olabilir. Eski servisi kullanıyor olabilirsiniz.