Geçiş İşlemi Hk

Merhaba,

TT’den TurkNet 'e geçeceğim. Sonrasında olur da TurkNet’i iptal ederek tekrar TT’ye geçmek istediğimize bu süreçte portu kaybeder miyiz? yani TurkNet 'e geçişte bu sorun yok ama sonrasında tekrar geçiş işleminde problem olur mu? tecrübe eden varsa paylaşabilir misiniz?

Merhaba, TurkNet 'te tahhütsüz olduğu için istediğiniz an iptal edebilirsiniz veya başka servise geçebilirsiniz. Geçiş yapıldığında belli bi süreyi geçince başka servise geçebilmek için 3 ay beklemek gerekebiliyor.
TurkNet belli bir ay kullandınız beğenmeyip geri dönmek istediniz geçmek istediğiniz servise hizmet numarsıyla birlikte kayıt yapabilirsiniz. Hizmet numarası ( port numarası olarak da geçebiliyor.)
Bildiğim kadarıyla İptal etseniz bile TT müşterisi olmaya kararverirseniz alt yapı TT’ nin olduğu için başka servislere vermediği portlardan verebiliyor.

TurkNet geçiş yaptıktan sonra TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinde hat değerli bölümünden Hizmet numaranıza ulaşa bilirsiniz.

Anladım, Yani yerleşik operatörde çalışan TurkNet hizmeti, tekrar TT’ye geçişte yalnızca isim değiştirerek TT üzerinden çalışabiliyor, TurkNet geçişi gibi.

Yani bir ay denedik begenmedik hiç bir ücret ödemeden ve engel olmadan bska bir internet servis sağlayıcısına geçebiliyor muyuz benim bildiğim üç ay bekleme süresi var üç ay sonra başka bir servis sağlayıcısına geçebilirsiniz bende TurkNet 'e başka bir firmadan yeni geçtim o yüzden biliyorum

Tekrar merhaba,

2 gün içerisinde TurkNet 'e geçiş işlemleri tamamlandı. Öncelikle bunun için teşekkürler. Anlık olarak kontrol ettiğimde de modeme gelen hızı alamadığımı görüyorum.
modem de bir sorun yok, ankastreden gelen kablo yeni ve cat 6. Bir önceki sağlayıcı da taahhüt edileni hız olarak veriyordu.
O nedenle en azından bu tabloya göre 65-70 arası bir hız alabilmeliyim olarak düşünüyorum.

Bu değerlere bağlı olarak kontrol edilirse mutlu olurum.


Ekran görüntüsü 2023-09-29 163224

Snr margin en düşük 8’e yakın verilir daha da düşerse busefer hiç internete giremezsin kopar ve sinyalinde dalgalanmalar yüzünden busefer internette gezinemezsin.

Son hız kabul edilir, herkese aynı değer verilir.

Ne kadar yüksek hız snr düşmesi
Ne kadar düşük hız snr yükselmesi.

Arıza kaydı açarak konu TT ekibine iletildi. 79 mbps hız gelen ankastre kutusuna 55 mbps hız geliyor. Bir problem olduğu belirtilerek, TT ekipleri bir üst birime konuyu ilettiler ve saha dolabından binaya gelen kabloların değiştirilebileceği bilgisini verdiler. Bakalım bekleyip göreceğiz neler olacak.

Merhaba,

Son durum olarak yer altı kablo arızası sebebi ile bu sorunun yaşandığı ve 06 Ekim 2023 tarihine kadar problemin çözümleneceği ön görüldüğü TT ekibi tarafından paylaşıldı. Şuanki beklentim hızımın bu arızanın giderilmesi ile beraber aslında 100 mbps olması.
Umarım çözüm sonrasında hızım yükselir. Şuanlık beklemede hızı ara ara test ederek takip ediyorum.