Geceden beri internetim yok

Merhabalar, gece saat 2 civarında sanırsam internetim koptu. TurkNet’in sitesinden baktığıma göre 2 ile 6 arasında planlı çalışma olduğu yazıyordu. Genelde planlı çalışmalardan sonra benim internetim gelmiyor çünkü sanırsam IP’de bazı sorunlar çıkıyor. Tahmin ettiğim gibi internetim maalesef gelmedi ancak modem arayüzünde internetim var görünüyor. TurkNet arayüzünde aldığım hata mesajını image olarak buraya ekliyorum.

Statik IP’ye sahibim, büyük ihtimalle yapılması gereken şey şuı anda sahip olduğum Statik IP’yi farklı ve çalışan bir tanesiyle değiştirmek sorunu çözecektir. Teşekkürler.

türknethatamesaji

Selamlar @skullmehnet, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: Probleminizin düzeldiğini görüyorum. Bu mesajı “çözüm” olarak işaretlerseniz durumu teyit edebilirim :heart_hands:

Merhabalar, sorunum maalesef düzelmedi :frowning: Beklemedeyim hala. @alperenatici

Modemi kapatıp açıktan sonra bana bilgi verirseniz sevinirim. Sistem üzerinden hizmetin aktif olduğunu hız değerleriyle birlikte görebiliyorum. Sorun devam ediyorsa ekiplerle iletişime geçeceğim :handshake:

Maalesef sorun hala devam ediyor :frowning: Dediğim gibi ben sorunun bana verilen IP ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Evet modem üzerinde ışıklar doğru şekillerde yanıyor, internet varmış gibi görünüyor ancak internete giriş yapamıyorum. Geçmişte bu sorunları yaşayıp, forumda yine konu açarak destek almıştım. IP değişimi ile sorun düzelmişti. Ekiplere özellikle bunu bildirirseniz çok sevinirim :slight_smile: Yardımlarınız için teşekkür ediyor ve haber bekliyorum.

Ekiplere durumu ilettim :handshake:

1 Beğeni

Süper, teşekkür ediyorum. Ekiplerden en yakın ne zaman dönüş alabilirim acaba bu konuda bir bilgimiz var mıdır? :slight_smile:

Hocam benim gönderilerim neden onaylanmıyor acaba konu açıyorum kaç hafta oldu onaylamamşsınız akşamları hız sorunu oluyor gündüz düzeliyor ekip geliyor herşey normal diyip gidiyor madem normal neden download in her akşam 6 -7 gibi 16 mbps Lerde dolaşıyor ekibe kaç defa diyicem sorun belli kapesite diye iptal de ettiremiyorum 3 ay kurulum ücreti kitledi diye şu aralar zaten müşteri temsilcisi 10-15 dk da bağlanıyor ama ne hikmettir ki yeni abone hattına 2 dk geçmeden bağlanıyor cidden anlamıyorum bu durumu

Bende de benzer sorun oldu. Statik ip değiştirdiler sorun devam etti. En son bir arkadaş aradı ipv6 yı kapattığını ve tekrar denememi söyledi ve bağlantı sorunsuz sağlandı.

Gecenlerde sordum ipv6 hizmetimi açtırmam sorun olmazsa tekrar acabilirmiyiz dediğimde. Statik ip tanımlı hatlarda ipv6 hizmeti açıldığında bağlantı sorunları oluşuyor. Tavsiye etmiyoruz ama isterseniz yine talebinize istinaden açabiliriz dediler. Bende yeni aldığım router da denemek istedim ama bu cevaptan dolayı bana da çok bir getirisi olmayacağını düşünerek vazgeçtim.

İşin özü tüm lambalar yeşil yanarken statik ip mi görüyordum ama bağlantım yoktu. İpv6 kapatıldı ve sorun çözüldü.

Merhabalar, sorunum hala düzelmedi. IPv6 açtırmak konusunda hiç başvuru yapmamıştım ancak sistemden bir kontrol edeceğim açılmış mı diye. Çok teşekkürler tavsiye için =) @Mcevik

Evet, açılan arıza kaydına rağmen ve de buradaki sevgili arkadaşların bu konuyu iletmelerine rağmen TurkNet’in yetkili arkadaşları henüz sorunumla ilgilenmiyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum gerçekten. Ben mi sabırsız davranıyorum? Yaklaşık 2 gündür internetim yok. Çok rahatsız edici. Sorunun çözümü çok basit arkadaşlar. Bir tane yetkili iki ayrı ayar yapacak ve internetim düzelecek. Zor değil gerçekten.

Tekrar merhaba, sorunum an itibariyle düzelmiş gibi görünüyor. Ancak tam olarak ne yaptıklarından pek emin değilim. Gelişme olduğu zaman burada çözüm olarak işaretleyeceğim, teşekkürler :slight_smile:

Probleminiz devam ediyorsa buradan bilgi paylaşmanız yeterli olacak :smiling_face_with_three_hearts:

Evet arkadaşlar, sorunun çözümü @Mcevik 'in dediği gibi IPv6 olayından kaynaklanmış. IPv6 kapatılınca sorun direkt düzeldi. Yardımcı olan @alperenatici 'ya ve sorun ile ilgili çok iyi bir fikir veren @Mcevik 'e teşekkürler. Çözüm olarak işaretleyeceğim bu yorumu :slight_smile:

1 Beğeni