Gece İnternet Kesiliyor

Merhaba, bir çok olumsuz yorumlara rağmen çekinerek TurkNet’e geçtim. Ortalama 1 hafta bağlantı evrak işlemleri vs sürer düşüncesindeyim ama neredeyse 1 günde bağlantım sağlandı. Binanın içine yeni gelen hatta bağlantımı yaptım modeme şifremi girdim. TurkNet’in max verdiği up down hızını sorunsuz şekilde aldım. İlk gün her şey çok güzel ama 2. 3. Gün gece internet kesilmeye başladı. DSL ışığı yanıyor ip alamıyor. İnternette herkes bu durumdan şikayetçi sürekli böyle kesintiler olacak mı ? Yıllardır aynı modem aynı hat değişen bir şey yok Türktelekomda 1 veya 2 kere kesinti olduğunu hatırlıyorum. Bu kopmalar sürekli devam edecekse ilişkimizi başlamadan bitirelim. :slight_smile:

Merhaba, sabah ve akşam olmak üzere bizimle DSL değerlerinizi paylaşır mısınız?

Modeminizin marka ve modelini de öğrenebilir miyim?

Merhaba @Darkcrak ilgilendiğin için teşekkür ederim.


gece ip alamadığında bu değerleri kaydetmiştim.

sabah 6 gibi destek ekibinden mesaj geldiğinde internet geldi ama değerler hemen hemen aynı
şuan ki değerler:

Hiç bir sorun olmuyor PPP kesintisi konusunda.

Merhaba hat değerlerinizde gayet iyi sizin sorununuz ip atamasında yani modem ip almıyor bu sorun fiziksel bir sorun değil arıza kaydınıza modem ip almıyor diye ekleme yaparsanız sizin için daha faydalı olur.

Aynen ip almıyor diye belirttim. Destek ekibinin yanıtından hemen sonra sabah saat 6:00’da internetim geldi. Şuan bir sorun yok ama dün gecede aynı sorun oldu. Bu kesintiler sürekli olur mu acaba ?

Normalde olmaması lazım çünkü ip ataması ip havuzundan direk atanır belki yoğunluktan oluşan bir durumdur 1 2 gün deneyin eğer sorun çözülmez ise geri dönüş yapın ücretli statik ip denemesi yaparsınız.

ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım ? 3-4 saat kesintiler normal mi yani ? :thinking:

Modeminizi sıfırlayıp mı kurulumu yaptınız yoksa?

TT’de kullandığım gibi hiç bir ayarını oynamadan TurkNet kullanıcı adı ve şifresi ile ilk kurulumu yapmıştım. Ipv6 desteklemediği için biraz önce root atmak için sıfırladım. İpv6’dan da ip almıyor. :slight_smile: Sanırım sizin tarafınızdan tanımlamıyor yada ayarlarında bir hata yapıyor olabilirim. Şuan için sorunum yok internetim geldi ama umarım sürekli aynı sorunu yaşamam.

İnternet paketinize IPv6 tanımlanmamış olabilir çünkü kısıtlı olarak IPv6 tanımlanıyor.