merhaba internet hat değerlerimde crc hatasının çok yüksek olduğunu düşünüyorum ve önceden aldığım bir ekran görüntüsünde bunun çok daha düşük olduğunu fark ettim sanırım aradaki tek fark ise inp değerinin 0.7 olması modemde bu ayar açık fakat değeri 0 yardımcı olabilirseniz çok sevinirim modem versiyonu olarak 790 kullanıyorum
Asus modemler uzun süre açık kaldıkca CRC oluşturmaya devam eder. Birinde 11 saat çalışmış, diğerinde 7 gündür açık. Otomatik planlama yapın, asusta var bu özellik her sabah mesela 06:00 programlayın. Cihazı yeniden başlatsın otomatik olarak. Asus modemler ne yazık ki telekom alt yapısında sorunlu çalışıyor. Chipset ve yazılım sorunu var. Sahadaki DSLAM lar ile sağlıklı çalışmamakta.
dediğiniz otomatik planlama ayarını nasıl yapabilirim bir de bu inp değeri sizce bu kadar fark yaratabilir mi
belki de şansa 0.7 olarak yakaladım ama son birkaç aydır bu crc problemiyle uğraşıyorum ve değerleri gün içinde kontrol ediyorum her zaman 0 olarak görüntülüyorum
crc değerimin bu kadar yüksek olması ve patlamalar yapması canlı yayınlar izlerken problem yaratıyor yayınlar donuyor bazen kalitesi düşüyor
sanırım yanlış görmüşsünüz alttaki ekran görüntüsünde modem 8 gün 11 saattir açık bu aradaki farkı yaratan ne onu merak ediyorum destek açtığımda hiçbir cevap vermediler
Klavyede kaydırma yapmışım evet 8 gündür açık dediğiniz gibi. Uzun süre kullanımda asus modemler sıkıntı yaratıyor. Arada günlük reboot attırdığınızda bi nebze olsa faydası olur. Arayüzde yönetim kısmında şu menüyü bulun. Yönetim > Sistem > Yeniden Başlatma Planlayıcısını Etkinleştir
Birde DSL yönetim menüsünden kararlılık ayarını kendiniz yapın. Hızı düşürebilir ama stabil bağlantı alırsınız. Kararlılık ayarını 9 db ayarlayın. Diğer ayarlarınıza dokunmayın, bu ekran görüntülerini internetten buldum. Yönetim > DSL ayarları menüsünde