FTTH ile TürkNet kullanabilirmiyim?

Merhabalar, sabah okuldan dönerken evimin önünde fiber çekildiğini öğrendim. Gidip sordum “Kutu olarak mı? Yoksa daireye kadar çekecek misiniz?” diye. Ve bana daireye kadar çekeceklerini söylediler. Şu an kullandığım ISS çok kötü değiştirecektim. Fiber ile çok mutlu oldum. Soracağım sorular şunlar; daireme kadar fiber gelecek dendi bundan elimden hiç para çıkacak mı? Modem işi nasıl olacak. Modem TürkTelekom tarafından mı verilecek? Modeme herhangi bir ücret ödemem gerekir mi? Birde yeni 200Mbps hatlardan bahsediyorlar. onun fiyatı ne kadar olur tahimini? Kusura bakmayın çok fazla soru sordum ancak evimde Valorant’ı 35Mbps bir hatla 32ms acı çekerek oynuyorum. O yüzden fazla heyecanlıyım :smiley:.

TurkNet ekibimi çekiyordu yoksa telekom ekibimi

TurkTelekom çekiyordu. Tt altyapısında 200 500 1000 paket - BLackOwL tarafından #4 bu konudan görüp acaba alabilir miyim diye merak ettim.

Hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem ama çekilse bile türknetten şimdilik 100/8 alırsınız yerleşik operatörden, eğer 200/500/1000 paketleri almak isterseniz farklı operatör var ama port ücretleri can yakıyor diyorsanız benim için sorun yok 800 liraya 1000/20 sağlayan iss ler var

1 Beğeni

Evet, cihazlar TT tarafından verilecek abonelik sonlandırılırsa Router (modem gibi olan) TurkNet’e iade edilecek.

2 Beğeni

100/8’e de razıyım. 200Mbps hatları gördüm ancak 200TL cidden sıkıntı bir fiyat benim için birde eğer sizin dediğiniz port fiyatları varsa işin içinden çıkamam.

Yani modemler için ücret ödemeyecek miyim?

Yanlış anlaşıldı galiba port ücretleri dahil 800 lira

Bunu öğrendiğim iyi oldu faturaya ekstra ücret çıkarmı modem ücreti vb

Anladım. 100/8 de böyle bir durum oluşur mu?

Yok TurkNet ona göre zam yapmıştı 140 lira sadece bi ilk ay 180 gelir sonrasında 140

Evet fiber altyapıdan hizmet alan kullanıcılar(bende dahil ) TurkNet te modeme ücret ödemiyor

Aktif olarak vdsl kullanan birisi fibere geçiş yaptığında 140tl den harici bir fatura çıkarmı?

Anladım. Pekala ping değerlerimde nasıl bir düşüş olur? Yan binada TurkNet VDSL kullanan tanıdığım Valorant’ta 21 ms alıyordu. Fiber ile 16ms olur mu pingim?(Isparta’da yaşıyorum.) Bu arada başka ISS ismi vermek var mı bilmiyorum ancak NetSpeed yüzünden hayattan soğudum.

Yok standart tek fiyat 140

@EFG aydınlatırmısın bizleri…

Merhaba,
Altyapı Türk Telekom veya TurkNet’e ait ise FTTH hizmetinden yararlanabilirsiniz. İlk defa TurkNet abonesi olacaksanız kurulum ücreti alınacak. Modem TurkNet tarafından mülkiyetli olarak size verilecek ve aboneliğiniz boyunca modem ücreti alınamayacak. Şu anda VAE Fiber üzerinden maksimum 100 Mbps alabilirsiniz. GİGAFİBER ise 1000/1000 hız alabilirsiniz.

1 Beğeni

Ben volorant,lol,cs gibi oyunları oynayamadığım için ping değerlerini bilmiyorum oynayan biri varsa umarım yazar genel olarak speed test te 2.4ghz de 9.9 wifi5 te 5ms alıyordum

Süreç ne kadar sürer? Büyük ihtimalle torpille geldi fiber binaya, çünkü valilikte çalışan birisi var diye biliyorum.

1 Beğeni

Lol şanslıymışsın vali sayesinde fiber kullanacaksın

1 Beğeni