Adresimde mevcut TürkTelekom FTTB fiber altyapısı varken altyapı sağlayıcısı tarafından dairelere kadar fiber kablo çekilmek suretiyle TürkTelekom FTTH fiber altyapısına dönüşüm sağlandı. TurkNet’e destek kaydı açtığımda
“Alt yapınızın Fiber desteklediğini GigaFiber desteklemediğini belirttim. Başka bir talebinizin olması durumunda burada olacağız.”
böyle anlamsız bir dönüş aldım, ben bu TurkNet aboneliğimi fttb fiberden ftth’e nasıl fiber dönüşümü yaptıracağım? İleride TurkNet türktelekom fiber üzerinden 100mbit üzeri hızlarda paket satışı yaparsa ben fttb fiber altyapım yüzünden 100mbit üzeri hızlar alamayacağım mesela.
Selamlar @curky, yerel sağlayıcı altyapısı üzerinden 100 mbps’e kadar hizmet alabilirsiniz. Daha yüksek hızları yalnızca TurkNet GigaFiber altyapısı üzerinden sunuyoruz.
Ben türknetten 100mbiti türktelekom fttb fiber altyapısı üzerinden değilde ftth fiber altyapısı üzerinden almak istiyorum, eve kadar fiber hizmet ile 100mbit hız ile daha kaliteli internet kullanacağıma eminim, şu konuda yardımcı olmak zormu?
Oturdugum apartmanda başka bir alternatif internet sağlayıcısından(türktelekom değil) hizmet alan komşum 100mbit paketi ile fttb’den ftth fiber altyapıya dönüşümünü tamamlattı. TurkNet kullanan ben 100mbit paket içeriğimle fttb altyapıdan ftth dönüşümü için derdimi bile anlatamıyorum.
TurkNet destek bunu yapmaktan imtina ediyor, ftth/fttb anlatana kadar dilimde tüy bitti, gigafiber filan diyorlar. @alperenatici yardımcı olabilirmisiniz?
@alperenatici bey bu konu özelinde destek kaydını takip eden farklı müşteri hizmetleri yetkililerine baştan fttb/ftth fiber ayrımını anlatmaktan artık yoruldum, konuya hakim sizler destek kaydımı takip edebilirmisiniz, teşekkürler.
Selamlar, konuyla özel olarak ilgileniyorum. İlgilisi ile iletişime geçerek durumu görüştüm. En kısa sürede gereken aksiyonlar alınacak. Süreç ilerlediğinde buradan bilgi paylaşırsınız. Takip ediyorum
08.08.2024, hala bir gelişmedi yok, aynı binada comnet kullanan komşum fttb’den ftth altyapıya dönüşümünü tamamladı çoktan. TurkNet bölge müdürlüğü ile görüşmediği gibi süreci uzattıkça uzatıyor.
Altyapı sağlayıcısı Türk Telekom ftth altyapı, eve kadar fiber kablolar çekildi. FTTB Vdsl2 diyorsunuz haklısınız fakat TurkNet ve türktelekom FTTB altyapıyı fiber görüyor. Comnet kullanan komşum dairesine kadar fiber kablosundan hizmet alırken ben mdu cihazından daireme kadar ethernet kablo ile hizmet alıyorum.
Komşun kutu ile ev arası kabloyu kendi imkanları ile çekmiş olabilir mi? Komşun gpon mu kullanıyor yoksa cad kablo mu?
Turktelekom bazı binalara merkezi dağıtıcı kuruyor.Bu durumda ev ile dağıtıcı arası cad kabloyu abone sahibi çekiyor.
Ben Turktelekom altyapı üzerinden TurkNet kullanıyorum.94 mbit stabil alıyorum.Çok menunum.
Binadaki tüm aboneler fttb altyapı üzerinden (mduya fiber geliyor ericcsonn mdu cihazından tüm dairelere cat6, binamız bölgesel fiber dönüşüm kapsamında ftth altyapıya dönüştürüldü. Mdu cihazıda iptal edilmedi fakat pon cihazı ve dairelere kadar fiber çekimide yapıldı