FTTB to FTTH Dönüşümü Talebi

Adresimde mevcut TürkTelekom FTTB fiber altyapısı varken altyapı sağlayıcısı tarafından dairelere kadar fiber kablo çekilmek suretiyle TürkTelekom FTTH fiber altyapısına dönüşüm sağlandı. TurkNet’e destek kaydı açtığımda

“Alt yapınızın Fiber desteklediğini GigaFiber desteklemediğini belirttim. Başka bir talebinizin olması durumunda burada olacağız.”

böyle anlamsız bir dönüş aldım, ben bu TurkNet aboneliğimi fttb fiberden ftth’e nasıl fiber dönüşümü yaptıracağım? İleride TurkNet türktelekom fiber üzerinden 100mbit üzeri hızlarda paket satışı yaparsa ben fttb fiber altyapım yüzünden 100mbit üzeri hızlar alamayacağım mesela.

Selamlar @curky, yerel sağlayıcı altyapısı üzerinden 100 mbps’e kadar hizmet alabilirsiniz. Daha yüksek hızları yalnızca TurkNet GigaFiber altyapısı üzerinden sunuyoruz.

TurkNet,TT’ye bildirecek.TT ekibi gelip gpon kurulumu yapacak.

1 Beğeni

Yerel sağlayıcıdan 100Mbps üzeri hız alamazsınız. Daha yüksek hızlar sadece Gigafiber altyapısından sunuluyor. :rofl:

Bildirimlerinizi kaydınız üzerinden ekiplerle paylaştım.

Selamlar, konuyla özel olarak ilgileniyorum. İlgilisi ile iletişime geçerek durumu görüştüm. En kısa sürede gereken aksiyonlar alınacak. Süreç ilerlediğinde buradan bilgi paylaşırsınız. Takip ediyorum :eye_in_speech_bubble:

2 Beğeni

Fttb Vdsl2 demek, Ftth optik altyapı demek galiba…Bakır kablo olan vdsl2 yerine optik kabloyu altyapı sahibi sağlayıcı döşüyebilir.

Komşun kutu ile ev arası kabloyu kendi imkanları ile çekmiş olabilir mi? Komşun gpon mu kullanıyor yoksa cad kablo mu?
Turktelekom bazı binalara merkezi dağıtıcı kuruyor.Bu durumda ev ile dağıtıcı arası cad kabloyu abone sahibi çekiyor.
Ben Turktelekom altyapı üzerinden TurkNet kullanıyorum.94 mbit stabil alıyorum.Çok menunum.