yakın zamanda ttnet ten TurkNet 'e geçmeyi düsünüyoruz, ve öğrenmek istediğim, tıpkı ttnet gibi, TurkNet te farklı modemleri, yani bu konuda FritzBox uluslararası modem/ Routerleri aynı şekilde engelleyip kullanıma izin vermiyormu? Ttnet in modemlerinden hiç memnun değiliz, Wifi iyi değil ve sürekli takılıp duruyor.
Bu yüzden elinde mevcut olan 7530 AX veya 7590 kullanmayı düşünüyoruz, çünkü gerçekten zehir gibi çalışıyor Almanya da.
Bu yaz annemin modemini değiştireyim demiştim (ttnet aboneliği mevcut), ve iki gün ne yaptıysam iternete erişim sağlayamamıştım. Hat vardı, DSL lamba sabit, senkrone ok, ama isternet yok. Epeyi sinir bozucu olay akadaşlar. Araştırdığıma göre sadece kayıtlı MAC kullanıma izin var?? Peki bu durum TurkNet te aynı durummu? Hat alırken Fritzbox MAC adresini kayıt ettirmek mümkünmü?
Kuruluma gelen yetkili teknisyen gereken ayarları yaparsa ve Fritzbox sıkıntısız çalışırsa, çok memnun oluruz. Bu arada bizim altyapı VDSL2, ve max 85 hız destekliyormuş.
Bilgileriniz için teşekkürler ederim.
Merhaba, Modem değiştirirken K.a ve şiresini doğru girmeniz. İnternete çıkan cihazın VLAD ID numarasını bulup aynı numarayı yeni takacağınız cihaza yazmanız gerekmektedir. . İnternete hiç çıkmazsa MAC adresi eklersiniz.
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim.
Sorun cihazların MAC adresinle bağlı olduğunu düsünüyorum.
Peki, Fritzbox un MAC adresini TurkNet sistemine kayıt ettirme imkanım var mı?
Diğer oparotör bunu yapmıyor ve kendi modemini kullandırmakla kısıtlıyor…
VLAN ID ve diğer ayarlar bilgileri araştırıp öğrendim.
Bu çok ilginç, bilginize göre TurkNet MAC modem kısıtlaması uygulamıyor?
Şu an AVM Fritzbox kullanan bir üye var mı?
Telekom altyapısında MAC adres engellemesi yok, kullanıcılar yıllardır kendi cihazlarını kullanıyor. Yaklaşık iki aydır bazı operatörler resmî olarak kendi cihazını da Telekom altyapısında kullanmaya başladı. Kullanıcı adı, şifre ve VLAN ayarı dışında ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Bazı cihazlar IP alma konusunda sıkıntılı olabilir veya bir önceki pppoe oturumunuz henüz sonlanmamış olabilir. Ayarlardan kesin eminseniz en az 30 dk beklemeden çalışmadığını düşünmeyin.
Çok teşekkür ederim, yani Fritz!Box kullanımda sorun olmayacak.
Bu özgürlüğü ttnet çünkü sunmuyor. Teknik servis yetkilisi tarafından itifaf edilmişti: sadece ttnet verdiği modem çalışır, onun dışında internete erişim izini yoktur.
Türk Telekom TTnet ve TurkNet altyapısında her türlü cihaz çalışır. Siz bakmayın onların dediklerine,kafalarından sallıyor o ekipler. Başka cihaz görüp uğraşmak istemiyorlar.
Gerçi banada öyle geliyor, fakat nasıl direteceğimi şu an bilmiyorum.
Yok, olmaz… diyip yollanmak hoş değil.
Lakin şunu farkettim:
Çoğu kişi (müşteri hizmetleri dahil) teknik bilgileri yetersiz… annex A, MAC, VLAN…. Ne olduğunu bilene rastlamadım telekom hotline de.
Bu arada bugün Telekom dan servis gelip ve yine Fritzbox u sallayıp gitti.
Efendim teller bakırdanmış ve eski olduğu için çalışmazmış.
Ya ardaşlar ve ustalar, böyle saçma şey nasıl olabiliyor. Güleyim mi sinirleneyim mi karar veremedim…
Merhaba, link için teşekkür ederim. Pek yeni olmasada aynen bu bilgileri girdiğime rağmen internete erişim yok. Fritzbox senkronize ediyor, DSL sabit yanıyor. Hatta dağıtım kutusunuda kaç metre ilerde olduğunu görebiliyorum… ilginç durum.