Fritz!box VDSL modem kurulumu

Modemimi değiştirmek istiyorum ancak TurkNet için VDSL ayarlarını ne olarak girmeliyim bir bilgi bulamadım. Bir de bu modem 35b supervectoring destekliyor. Saha dolabı HUA kodlu ve broadcom chipset kullanıyor. 35b aktif olarak kullanabilir miyim yoksa onun için talepte mi bulunmam gerekiyor.

Modem: fritz!box 7530

17a hiz limiti 100mbps ve turktelekom 100mbps den daha hizli vae erisimi vermiyor. 35b yapmanin bir anlami yok gibi. uzun kabloda daha iyi mi bilmiyorum. belki o acidan iyi olur. 17a da 50mbps alirden, 35b de daha yuksek mi aliniyor?

300 mbit e kadar destekliyor VDSL üzerinden. 17a olursa da şu an 82 mbps olan hızımı modem değişiminden sonra 100 e çıkarmayı düşünüyorum çünkü modem chipseti broadcom ile tam uyumlu. Şu an mediatek chipset olan bir modemim var ve sadece internetin oturması 5 dakikayı buluyor. Yurtdışı testlerinde profillere göre en iyi verim intel-lantiq chipsetli olanlar görünüyor

Şimdi 35b yok orasını anladım. Lakin şöyle bir garip durum var. Önceden 88 mbit alabiliyorken şu an silme 100 mbit alabilyorum hatasız. Ancak annex A yapınca arada donmalar oluyor. Santral uzaklığın 117 metre. Broadcom chipset dslam var. Annex B yaptım, carrier A dan B ye döndü. Şu an hiç donma yok. Önceki Asus n16 modemde hızı artırınca crc olmaya başlıyordu ve sık sık kopup 88 de sabit kalıyordu. Şu an 100/8 ve crc yok. 35b gelince direkt aktif edeceğim.


Gelmez gelmez :slight_smile: (20)

1 Beğeni