Foruma yeni üye olan arkadaşların istek dilek şikayet gibi konularda yorumda bulunmalarının onay beklemesi forumun amacının biraz dışına çıktığını düşünmekteyim.Özellikle yeni üyeler buradan paylaşımda bulunurken yada yardım beklerken bazen uzun süreler yorum onayı beklemekteler öğrendiğim kadarıyla Müdavim rozetini aldıktan sonra onay bekleme konusu rafa kalkıyor ama bu sürecin ne kadar süreceğini bilmiyorum Bu konuda belki daha yumuşak bir geçiş olabilir diye düşünüyorum Forum zaten bilgi paylaşımı demek ama bu şekilde yorum onayı olayı biraz amacı dışına itiyor gibi geliyor bana Tabi bunlar benim düşüncelerim Yorum Onayının kendi içinde bir mantığı elbette vardır. Ama yeni üyeler bu süreleri bekleyip yorumuna cevap alması uzun sürebiliyor. Buda mağduriyet yaratabiliyor.
Bence gerekli bir durum.
Bende bunu baştan sansür olarak algılamıştım ama öyle değil, (benim ilk mesajları okuma şansınız var ise, türkneti yerden yere vurmuşumdur zamanında, ama sansür yemeden yayınlandı hepsi)
Yeni gelen birini tanımadan , küfür, aşağılama, farlı davranış, kötü söz, ergen muhabbetlerinin önüne geçmek için olduğunu düşünüyorum. (forumdonanımın hali ortada)
Ciddi bir forumda olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum.
Buna alternatif şu olabilir, yorumların onaycı sayısı arttırılabilir.
Sadece moderatörlerin değil de belirli saygınlığa ulaşmış kullanıcıların yorumları gözden geçirmesi sağlanabilir.
Eski IRC zamanlarındaki @(op) vermek gibi.
Selamlar, yeni özelliklerin siz değerli kullanıcılarımız tarafından beğenilip desteklenmesi beni çok mutlu etti. Zira tüm bu geliştirmeleri, güncellemeleri ve yenilikleri kullanıcılarımızın yararı için yapıyoruz. Yeniliklere alışmak kimi zaman zor gelebilir. Alışma süreci sonrasında tüm bu deneyimden memnun kalacağınızı düşünüyorum. @safak970 bey’in de örnek verdiği gibi; foruma yeni katılan üyelerimiz bir kişi veya kurumu hedef gösterebilen söylemlerde bulunabiliyor, çok garip başlıklarla ve içeriklerde konu açmak isteyebiliyor. Onay sistemi, kurallar gereği bu üyelere yaptırım uygulamak ve uyarmak yerine öncesinde bize müdahale imkanı sağlıyor. Yalnızca bu değil, üyelerimiz kişisel verilerini tehlikeye atan (TC, telefon, yetkili kişi bilgileri, hizmet bilgileri) içerikler paylaşabiliyor. Örnekler çoğaltılabilir. Bu gibi durumlarda onay sistemi bize erken müdahale imkanı sağlıyor. Konu başlığındaki üyelerimizin de belirttiği gibi onay sisteminin hızlı gerçekleşmesi şart. Biz de onay sürelerini düşürmek adına çalışıyoruz.