Fiziksel Durum (VAE) KAPALI? (ÇÖZÜLDÜ)

Merhabalar. başlıktada belirttiğim gibi sıkıntım fiziksel durum (vae) olayı
bunun kapalı olması benim için artı ve eksi yönleri nelerdir. şu an internetim var, forumdaki benzer konularda kapalı durumda diğer arkadaşlarda internet kesintileri olmuş ama benim öyle bir durumum yok. bu olay tam olarak nedir birileri acıklayabilirse cok memnun olurum. iyi forumlar.

Merhaba siz TurkNet in kendi altyapısı olan YAPA yı kullanıyorsunuz VAE altyapısı ise Telekom un altyapısıdır kapalı olmasının bir sakıncası ve performansa etkisi yoktur.

3 Beğeni

Merhaba @Mercury, durum tam olarak @KASPAROV’un bahsettiği gibi. Sizin için bu durum sorun teşkil etmeyecektir.

2 Beğeni

Değerli yanıtlarınız için teşekkürler.
ayrıca bugün farkettiğim birde bu olay var, kullandığım modem Vdsl desteklemediği halde bu şekilde yazıyor eski paketime dön seceneğine tıkladığımda
şu anda kullandığım modem - TendaD305 4 Port Wifi-n 300 Mbps Adsl2
acaba altyapım vdsl desteklediği içinmi böyle eğer vdsl varsa altyapımda ona göre modem almayı düşünüyorum

2060 metre den zaten VDSL sinyali verilemez diye düşünüyorum. Eğer altyapı sorgunuzda VDSL hızlar görünmüyor ise şu süreçte yeni modem almanıza gerek yok. Ama yine de siz bilirsiniz.

2 Beğeni

Evet, 2060 metra santral mesafesinde YAPA teknolojisi üzerinden VDSL hızları alamazsınız :frowning: Mesafeniz oldukça uzak… Bu sebeple kendinize ekstra masraf çıkartıp VDSL destekli bir modem almanıza gerek yok. @ModeratriX’e katılıyorum.

2 Beğeni

altyapı sorgusu cok karmaşık hangi ıss sağlayacının sitesinden yaptıysamda sonuc her zaman altyapı yok. türknetin kendi sitesinde sorgulasam bile aynı durum altyapı yok yazıyor. dün farklı bir ıss sağlayıcı bir firma ile telefonda konuştuk, onlarda görüntüleyemedi devre numaram ile sorguladığında yapa ile ilgisi olabileceğini söylediler. attığım resme gelirsek modemim vdsl desteklemediği halde böyle bir şey yazması sacma geldi, bir an benim bilmediğim bir şey mi var diye bilen kişilere danışmak istedim

1 Beğeni

Siz paketinizi yine 100mbps Aktif olarak seçin. Yapa da zaten bir sınırlama yok hattın desteklediği hız ulaşır modeme. Modem arayüzünden hat değerlerine bakarsanız gelen hız görünür zayıflama değeri ile de aşağı yukarı santral mesafesi tahmin edebilir…

1 Beğeni

şu anki modemim adsl2+ acaba bu adsl2+ ile en fazla ne kadar hız alabilirim yarın diyelim vdsl geldi aradaki hız farkı için modem değiştirmeme gerek varmıdır acaba?

Bu modem ile yapa da yani şu an ki altyapı üzerinden 24 mbps e kadar hız alabileceksiniz. Ortak altyapıda yani vae de ise 16mbps e kadar destekler. Hattınıza VDSL sinyali verilir ise zaten modem sinyali çözümlemez yani internete bağlanamazsınız.

1 Beğeni

evimizin yakınına 50mt mesafede daha yeni TT (T7) erişim kabinlerinden koydular ne zaman aktif olurlar bilmiyorum. benim şu anki portum 2050 mesafede bu t7 erişim kabininden hat cektirme imkanım varmı ben bireysel olarak kendim mi uğraşmam gerekir bu konuyla yoksa TurkNet farkındamıdır?

Hayır bunun takibini TurkNet yapamaz. Siz ara ara altyapı sorgusu yapın. TurkNet veya farklı ISS lerin sorgulama sayfaları üzerinden. Ne zaman ki yüksek hızları ve Aktif port olduğunu görürseniz hemen online işlem merkezi üzerinden paket tarife adımından kayıt açın durumu iletin yapa dan vae ye geçmek istediğinizi belirtin. Kısa Bir DSL kesintisi yaşar ve vae üzerinden hizmet alırsınız. Ama öncelikle dediğim gibi dolapların aktif olması ve port durumunun müsait olması gerekir.

1 Beğeni

Herkese değerli yanıtları için cok teşekkürler. fazlasıyla bilgi aldım sayenizde, umarım başkalarının zamanını calmamışımdır. bu forum olayı gercekten cok güzel olmuş, soruların yanıtlanma hızı cok iyi
tekrardan teşekkürler iyi forumlar . <3 TurkNet Forever

3 Beğeni

Yardımcı olabildi isek ne mutlu, hayır tabi ki zaman çalma gibi bir durum söz konusu değil. Ne zaman aklınıza takılan bir konu olursa bu forum üzerinde paylaşım yapıp bilgi alabilirsiniz. İyi günlerde kullanın hizmetinizi :hugs::pray:

2 Beğeni

TT altyapı sorgulama ile şu an baktığımda 4-5 bina ötemde TT Hipernet hizmetinden faydalanabilirsiniz yazıyor ama bulunduğum adrese sorgulama yaptığımda seçtiğiniz lokasyonla ilgili bilgiye ulaşılamamıştır yazıyor. siz yüksek hızları ve aktif portları derken neyden kastettiniz, bulunduğum adrestenmi acaba? yoksa bulunduğum cevredenmi?

@Mercury, bu güzel yorumları siz değerli forumdaşlarımızdan görmek çok hoşumuza gidiyor. İyi ki varsınız :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

yıllardır 8mb kullandığım için bu kutuları gördüğümde cok sevindim. birde bu şeylerin bir limiti olduğunu bildiğim için elimi hızlı tutmak istiyorum. bu konu ile ilgili ne kadar cok bilgi alırsam o kadar iyi benim için.
bulunduğum şehir bir ilçe, ilçe tt müdürlüğü başvursam veya oradan bilgi alsam olurmu yoksa il müdürlüğünemi gitmek lazım?

1 Beğeni

TurkNet müsteri temsilcisi ile görüştüğümde bu konuyu ilettim bana altyapı calışması ile ilgili bilgileri olduğunu söylediler ve kendilerinin yetkili birimlere (altyapı hazır olduğunda) bildireceklerini söylediler baya kafam karıştı benimde :grimacing:

Herhangi bir işlem yaptımı acaba? bizim dairede fiber veya vdsl altyapısı yok. DH forumlarında araştırırken apartmana tesisat cektirmek için bütün dairelerin imzası filan gerekiyo yazıyordu sizin arkadaşınız nasıl halletti acaba

bu saha dolabı olayı ne kadar kritikmiş ya :grimacing: yıllar önce smile adsl kullanıyordum sıkıntı yoktu sonra tt :face_vomiting: sonra TurkNet :smiling_face_with_three_hearts: ama bu yapa olayı biraz sıkıntılı gibi