Fıkra gibi bir sorunla karşı karşıyayım LÜTFEN yardım edin

Merhaba herkese.
Gerçekten fıkra gibi bir sorunla karşı karşıyayım ve bu sorunun ne olduğunu, nasıl başladığını tane tane anlatacağım. Sizden tek ricam hepsini okuyup bana yardımcı olmanız.

Öncelikle ben tam emin olmamakla birlikte 2017-2019 yılları arasında TurkNet müşterisiydim. Yıllardır hem TurkNet müşterisiyken, hem de ondan önce altyapım bütün internet sitelerinde 13 Mbps Adsl olarak gözüküyordu. TurkNet’e geçtiğimde 16 Mbps paket tanımlanmıştı fakat yüzde 1 milyon eminim ki, iç tesisatımda sorun olduğu için hızı 12 Mbps’e sabitletmiştim ve hız konusunda sorun olmadan kullanıyordum.

Her neyse, o yıllarda TurkNet’te ping sorunu yaşıyordum ve Superonline’a geçtim. Her şey bundan sonra başladı. TurkNet’teyken ve TurkNet’ten önce istisnasız bütün sitelerde 13 Mbps gözüküyordu. Çok net hatırlıyordum ve gün gün kontrol ediyordum. Yıllardır hep 13 Mbps gözüken altyapı hız kapasitem (yaşadığım sokaktaki bütün binalar 13-14 mbps gösteriyor yani gerçek değer bu), başvurunun ilk günü garip bir şekilde her sitede 18 Mbps olarak gözükmeye başladı. Sonra Türk Telekom’dan bir adam gelip ankastreye “Superonline” yazan bir etiket taktı. Ondan 1-2 gün sonra da Superonline’a geçişim tamamlandı. 16 Mbps bile teklif etmişlerdi ama ben dediğim gibi iç tesisat sorunlu olduğu için kopma olur diye TurkNet’te kullandığım gibi 12 Mbps paketi seçmiştim.

Fakat ne olduysa, Superonline’a geçer geçmez bütün sitelerde altyapı hızım 5 Mbps olarak görünmeye başladı! Hiç kimse beni dinlemez oldu, kimseye derdimi anlatamıyorum. Yıllardır sorunsuz bir şekilde iç tesisatım sıkıntılı olmasına rağmen 12 Mbps kullanıyordum o zamanlar SNR değerim 8-9 falandı ama kopmadan kullanabiliyordum. Sonra iç tesisatı yeniledim:

bu değerlerin 16 Mbps hızı desteklemediğini söylemek için kör olmak gerek! Zaten TurkNet’teyken 16mbps tanımlamışlardı, iç tesisat kötü olduğu için haliyle SNR 4-5 falandı 5-10 dakikada bir internet gidiyordu ama kullanırken hız testinde hep 13.5 Mbps falan görüyordum. Ankastre’de Türk Telekom çalışanı cihazla ölçüm yaptığında da 21 Mbps çıkıyordu max ulaşılabilir değer ve snr da yukardaki gibiydi. modemde iç tesisatı yenilemeden önce snr 8-9 falandı ulaşılabilir hız da anca 12mbps gözüküyordu, yeniledikten sonra ankastrede ne gözüküyorsa modemde de o gözükmeye başladı yukarıda görüldüğü gibi.

[5 MBPS]

bu da superonline’a geçtikten sonra 2 yıldır bütün sitelerde gözüken, sözde alabileceğim maksimum hız. kendilerinden 1 kere bile kesinti yaşamadan (bakım çalışmaları hariç o da max 2-3 kere olmuştur) 12 mbps hız alıyorum. 16 mbps tanımlasalar 16 da alırım ama altyapı sitelerinde 5mbps gözüküyor diye satmıyorlar.

TurkNet’e geçeceğim. Superonline taahhütüm 2 Kasım’da bitiyor. Superonline’a sorduğumda 12’yi kullanmaya devam edin iptal olursa tekrar 12 bile satamayabiliriz sistemde 5 gözüküyor 8’lik paket satabiliriz falan diyorlar ŞAKA GİBİ!!!

Lütfen yardım edin ne yapmalıyım? Sitelerde 5 mbps gözükme sorununun düzeltilmesi için ne yapmalıyım portumun değişmesini falan mı talep ediyim ne yapıyım. Bütün komşularımda 13-14 Mbps gözüküyor ben de de eskiden öyleydi.

Bir de TurkNet’e geçsem 5mbps gözükmesine rağmen 16lık pakette 16mbps tanımlar mısınız?

Yeni kullanıcılar en fazla 1 fotoğraf ekleyebiliyormuş o yüzden buraya ekledim [5 MBPS] yazan yerde bu olacaktı. Bu, bütün sitelerde gözüken “SÖZDE” alabileceğim maksimum değer.

TÜRKÇE konuşuyorum ama ne Superonline’a ne Türk Telekom’a derdimi anlatamıyorum, anlamıyorlar, çözüm önerisi sunmuyorlar. Lütfen yardım edin.

Bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü ile iletişime geçmenizi öneririm sistem üzerinden düzeltme yapmaları gerekmektedir. TurkNet’e geçerseniz 16 tanımlaması yapılır, sanırım şu anda kullandığınız ISS yalnızca sistem verilebilir hızına göre size teklif sunmuş. Ayrıca profilinizde güncelleme yaptım daha fazla fotoğraf ekleyebilirsiniz.

2 Beğeni

tamam bi gidip il/ilçe müdürlüğüyle görüşeyim. fakat bu sorunun sizin dilinizde daha basit bi tabiri var mı? çünkü insanlar dinlemeyi bilmiyor ben 1 saat sorunu anlatsam da bir şey yapamayız vb. diyip gönderecek. siz bu işin içinden biri olarak ne söylememi tavsiye edersiniz? TurkNet’e geçicem zaten taahhütsüz ve 1 ay deneme imkanım var. Sizin 16 Mbps tanımlanır demeniz içimi rahatlattı çünkü zaten 2-3 yıl önce aynı adreste 16 tanımlıydı. Şu an iç tesisat da çok iyi durumda, net 16 Mbps alırım ben. şimdi sorun yüzünden 5 mbps gözüküyor diye iss’ler utanmasalar 4 mbps’e sınırlayacak hızımı.

Size durumu şu şekilde anlatim: Ortak altyapı üzerinden hizmet veren İnternet Servis Sağlayıcılar Türk Telekom paneli üzerinden hız ataması yapmaktadır. Panel üzerinde servis verilebilir hız sizin altyapı sorgulama ekranında karşınıza çıkan sonuç ama diğer bir seçenek olarak daha yüksek hız ataması yapılmaktadır. Kullanmış olduğunuz ISS müşteri temsilcisinin atamayı 16 olarak belirlemesi yeterlidir.

1 Beğeni

Merhaba @milk, kullanmış olduğun altyapı ortak altyapı olduğu için TurkNet’in bu konuda bir müdahalesi olmuyor. En verimli cevabı @Baran dediğim gibi bölgenizde bulunan TT bölge müdürlüğüne giderek alabilirsiniz.

2-3 sene önce TurkNet’ten 12 Mbps alabiliyor olabilirsiniz ancak bu iki sene içinde acaba altyapınızda ne gibi değişiklikler oldu bu da çok önemli…

2 Beğeni

TurkNet’in bu konuda bir sorunu yok dimi? Bana TurkNet sitesi de doğal olarak her site gibi en fazla 5 Mbps alırsınız diyor ama TurkNet’e geçtikten sonra teknik destek talebi açıp hızımı 16 Mbps olarak göndermelerini isteyebilirim, bunda bir sakınca yok değil mi?

Altyapınız ne kadar hızı desteklerse TurkNet size o hızı verir. Üstüne çıkamaz.

@Baran Bey’in konuyu tamamen okuduğunu ama sizin okumadığınızı hissediyorum. Ondan aldığım cevaplar bana daha doğru gibi geldi, konuyu okuduğunuza emin misiniz?

Altyapımda 12 Mbps kullanıyorum ve 16 Mbps de kullandım, iç tesisatımın kötü olduğu zamanlar hızı 12’ye düşürdüm ve sorunsuz bir şekilde kullandım. Altyapı sorgulama sitelerinde, Türk Telekom’un sisteminde altyapımın 5 Mbps destekliyor olarak gözükmesi, gerçekten öyle olduğu ve bu bilginin doğru olduğu anlamına gelmiyor.

İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet sorgular mısınız?

şu an bu çıkıyor ama superonline’a geçmeden önce her yerde 13 mbps çıkıyordu. zaten şu an superonline’da 12 mbps kullanıyorum ve modem değerlerim yukarıda görüldüğü gibi adsl’e göre çok iyi. bu sonucun doğru olma ihtimali 0.

Ortak altyapı olan bakır kablolarla alabileceğiniz maksimum hız 5 Mbps’dir. Altyapı sorgu sistemini tüm İSS’ler aynı veri tabanını kullanarak alıyor. Dediğim gibi şu an siz maksimum 5 Mbps’e kadar hizmet alabilirsiniz :frowning:

Merhaba, adresimde sorgu yaptığım zaman altyapı yok olarak çıkıyor ama ben 35/6 vdsl olarak hizmet alıyorum.
Bbk koduna bir hız tanımlaması yapılırsa maksimum kullanacağım tanımlanan hız mı olacak ve sorguda altyapı çıkmadığı halde nasıl hizmet alabiliyorum?

Bunun müşteri tutma taktiği olduğunu düşünüyorum.
Sistem nasıl işliyor tam bilmiyorum ancak bildiğim şöyle birşey var. TurkNet 'te arıza kaydı oluşturulduğunu türk telekom sistemi üzerinden sizin modemde gördüğünüz değerlerin aynısını TurkNet görebiliyor. Siz abone olurken size 16 mbit paket tanımlanır, bence bağlantı yapıldığında da tam hız alabilirsiniz.

Taahhütünüzün bitiş tarihi yakınmış eğer geçmeyi düşünürseniz şimdiden TurkNet 'e geçiş işlemi başlatsanız daha kısa süreliğine internetsiz kalırsınız, ayrıca farklı operatörden geçişlerde kurulum ücreti alınmıyor.
TurkNet farklı operatörden geçişlerde 120 TL’lye kadar cayma bedeli size indirim olarak verebiliyor.

Davet kodu

IUS72HD99ORX
Sınırsız ve Taahhütsüz ADSL/VDSL/Fiber İnternet Paketleri - TurkNet