Fibere gectigim soylendi ancak internet yok

Turk telekomdan birisi geldi. Ev içinden modemde bir seyler yapti. Kablo flan degismedi. Ayni şekilde ankastre kutusuna bakıldı. Orda da kablo degisikligi olmadi. TurkNet bana su anda fiber kullanamadigimi söyledi ancak gelen kişi interneti fiber yaptiklarini söyledi. Tekrar kabloyu bağlayıp gitti. Internet ne zaman gelir dedim. Simdi gelir dedi. Modemde interner var gibi gozukse de internet yok.

1 Beğeni

Merhaba, Modeminiz VDSL ve altyapınız VDSL’dir muhtemelen. (altyapı sorgulama yaptığınızda ne çıkıyor?)
Ekipler nereye müdahale etti ve ne yaptı?
Modeminizi resetleyin, tekrar kurulum yapın…

1 Beğeni

geldi internet ancak gelen yetkili fiber e geçtiğimi söyledi. TurkNet ile görüştüğümde ise VAE altyapısına geçtiğim fiber e geçmediğim söylendi. Anlamadım

Vdsl hatla fiber hat farklıdır.

Adsl den Vdsl aktarmışlardır.
Veya. Yapa dan vdsl

vdsl di zaten. TurkNet YAPA dan VAE ye geçileceğini söyledi ancak gelen kişi kafamı karıştırdı. TTelekomdan gelen kişi fiber e geçtiğini söyledi. TurkNet ise altyapı olduğunu ancak daha çalışma yapıldığını söyledi fiber için.

1 Beğeni

arkadaşın dediği gibi ne çıkıyor ona bakar mısın.

1 Beğeni

1 Beğeni

başka katları dener misin.

Ankastre kablosu mu yoksa ek falan mı yeniledi. Nasıl bir işlem yapıldı?
Modeminizi resetleyip kurdunuz mu?


Altyapınız VDSL’dir.

1 Beğeni

modemi resetlemek için bir şey söylenmedi. Eve geldi bir kişi. Sordum ben, ankastre kutusundan işlem yapılmayacak mı diye. Hayır, internetiniz var. Modem üzerinden yapıcam dedi. İnternet kablosunu çıkarıp başka bir yere bağladı. Elindeki bir cihazı kabloya yakınlaştırdı. Ses flan çıktı cihazdan. Sonra aşağıya indi. Ankastre kutusuna baktı. Ama bir şey yapmadı. Birisiyle görüştü. 2-3 hafta önce burada kaldırımlar söküldü ve fiber ile ilgili çalışmalar yapıldı. Yeni bi elektrik kutusu sanırım koydular. Ordaki birisiyle görüştü. Sonra tekrar internet kablosunu modeme taktı birazdan internet gelir dedi ve gitti. Fibere mi geçtim dediğimde ise evet dedi. İnternet bi 15 dakika sonra geldi ve TurkNet in dediği değerlere geldi. Upload 8lere düştü çünkü TTelekom en fazla 8 verebiliyormuş. Durum bu.

1 Beğeni

Onların fiber dediği fttc. Saha dolabına kadar fiber oradan evinize kadar yine eski usul bakır kablo. VDSL yani fiber değil